Helsingin Perussuomalaisten Saarikangas ja Vuori: Guggenheim-säästöt homeremontteihin.

Yhä useampi helsinkiläinen altistuu huonolle sisäilmalle päivittäin. Päiväkodeissa ja kouluissa home on huono kumppani, joka lisää lasten ja nuorten sairastumista. Useissa Helsingin päiväkodeissa ja kouluissa on todettu huono sisäilma, mutta ongelmien ratkaisuksi ei ole tarjottu todellisia lääkkeitä, vain laastaria ongelmien peittämiseksi.

”Torpparinmäessä, Pakilassa ja Kannelmäessä on koulujen sisäilmassa todettu vakavia ongelmia. Korjauksia on suunniteltu jo vuosia, mutta niitä on lykätty ”tärkeimpien” hankkeiden mennessä edelle”, toteaa Perussuomalainen Helsinki ry:n toiminnanjohtaja Anne Vuori. Esimerkiksi Pakilassa on ylä-aste odottanut korjauksia useita vuosia ja odottaa edelleen. Torpparinmäessä päiväkodille tehdään vuosittain maanparannustöitä, jotta kosteus ei imeytyisi maapohjasta rakenteisiin. Korttelitalolla on kaksi luokkahuonetta käyttökiellossa huonon sisäilman vuoksi. Korjaukset tulevat aikaa myöten kalliiksi, kun muitakin ratkaisuja olisi tarjolla.

Huonokuntoiset rakennukset voitaisiin purkaa ja tilalle rakentaa monikäyttötiloja, suunnittelee Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas. Terveet ja monikäyttöiset tilat palvelisivat jokaista helsinkiläistä. Yhdistykset, kerhot ja nuorisotoiminta voisivat käyttää tiloja iltaisin. Useissa kaupunginosissa on nuorisotoiminta jouduttu lopettamaan tilojen poistuttua käytöstä.

”Haluamme Helsingistä eloisan, vilkkaan ja yhteisöllisen kaupungin, jossa on tilaa olla, elää ja hengittää. Valtuuston on tartuttava härkää sarvista ja tehtävä nopeasti päätöksiä korjausten aloittamiseksi. Nythän rahaa pitäisi olla, kun Guggenheimiin suunnatut rahat ovat säästössä”, Saarikangas toteaa loppuun.

Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
Puheenjohtaja
markku.saarikangas@nullgmail.com
0400-361 018

Anne Vuori
Toiminnanjohtaja
vuoret@nulloutlook.com

Kirjoitettu 13.12.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa