Perussuomalaiset säästäisivät maahanmuuttokustannuksista, ei kotihoidon Helsinki-lisästä

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän on mahdotonta hyväksyä talousarvioehdotusta erityisesti budjettineuvotteluiden jälkeen, jossa lisättiin menoja ja velkaantumista entisestään.

”Kriisitilanteessa tulisi olla vastuullinen ja katsoa tarkasti jokainen käytettävä euro niin, että ensisijaiset kohteet rahoitetaan ensin. Nyt säästöjä haetaan esimerkiksi Helsinki-lisästä, mutta laittomasti maassa olevien palveluja tai mitään muutakaan maahanmuuton menoja ei leikata. Tämä on arvovalinta, jota Perussuomalaisten valtuustoryhmä ei voi hyväksyä”, kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen toteaa.

Helsinkiä on viimeiset vuodet vaivannut kasvukiima

Kaupunkia halutaan kasvattaa hinnalla millä hyvänsä. Väestönkasvusta suurin osa on ulkomailta ja loput muualta Suomesta, vaikka Helsingissä työttömyysaste oli syyskuun lopussa 13,8% ja työttömiä työnhakijoita 60% enemmän kuin vuosi sitten.

”Helsinki hassaa rahat ja energian hallitsemattomaan väestönkasvuun ja haalii väestöä, joka käyttää palveluja enemmän kuin maksaa niistä. Helsinki velkaantuu 2,5-kertaisesti vuoteen 2024 mennessä. Kehitys on huolestuttava”, Rantanen huomauttaa.

Veroprosentti pysyy ennallaan

Perussuomalaiset tekivät palautusehdotuksen, jonka lähtökohtana Helsingin talouden osalta oli se, että vain sitä kulutetaan, mitä tienataan.

”Perussuomalaiset ovat budjetissa kuitenkin tyytyväisiä siihen, että veroprosentit pysyivät ennallaan. Olisi ollut suuri virhe tässä tilanteessa nostaa veroja ja vähentää näin käteen jääviä tuloja kaupunkilaisilta. Asioita on voitava laittaa tärkeysjärjestykseen ja huolehtia siitä, että ensisijaisiin kohteisiin jaetaan ensin. Helsingin tulee olla turvallinen, siisti ja hyvä kaupunki elää, opiskella, yrittää, tehdä työtä ja kasvattaa lapsia”, Rantanen kiteyttää.

Helsingissä 25.11.2020

Lisätietoja:

Mika Raatikainen
valtuustoryhmän puheenjohtaja
050 5121372

Mari Rantanen
kaupunginvaltuutettu
050 5144547

Juhani Strandén
varavaltuutettu
0400 469062

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa