Perussuomalainen Helsingin valtuustoryhmä: kotihoidon kuntalisä säilytettävä

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksessa 22.9.2020 käsiteltiin talousarvioehdotusta, jossa yhtenä tuottavuus- ja säästötoimenpiteenä esitettiin kotihoidon tuen kuntalisästä luopumista.

Kaupunginvaltuutettu Pia Kopra (ps) esitti kokouksessa kotihoidon kuntalisän säilyttämistä. Kaupungin päiväkodeissa varhaiskasvatus on yksikkökustannuksiltaan selvästi kalliimpaa kuin kotihoidossa, joten kotihoidon tuen poistamisesta ei ole hyötyä säästönä.

– Päiväkodeissa on jo nyt tungosta, joten kuntalisästä luopuminen olisi suuri virhe. Emme tiedä etukäteen, mikä on kehityksen suunta tulevaisuudessa. Päiväkotipaikoista ja koulutetusta henkilöstöstä, etenkin lastentarhanopettajista sekä pätevistä sijaisista, on huutava pula Helsingissä, Kopra huomauttaa.

Kopra esitti kokouksessa myös 2-3 -vuotiaiden Helsinki-lisän palauttamisesta vuoden 2021 alusta lähtien. Tämäkään ehdotus ei saanut kannatusta. Perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä säästöjen hakeminen lapsista on väärin.

– Turvallinen lapsuus on lapsen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä. Koti on yleensä lapselle paras paikka ja omat vanhemmat parhaimpia hoitajia. Yhteiskunnan tehtävä on tukea perheitä, ei viedä niiltä valinnanvapautta hoitomuodosta päätettäessä, Kopra kiteyttää.

Helsingissä 22.9.2020

Lisätietoja:
Mika Raatikainen
Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja
mikapekkaraatikainen@nullhotmail.com

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa