Kirjoitettu 4.7.2024

Laura Korpinen valittu piirisihteeriksi

Piirihallitus valitsi 4.7.2024 kokouksessaan uudeksi piirisihteeriksi kaupunginvaltuutettu Laura Korpisen. Piirisihteerin tehtävää hoitanut Laura Jokela jättäytyi tehtävästä vaativien Eduskunnassa tapahtuvien työtehtäviensä vuoksi. Piirihallitus kiittää Laura Jokelaa hienosta työstään ja toivottaa Laura Korpiselle onnea uudessa tehtävässään!

Samalla piirihallitus toivottaa kaikille hyvää kesää!

Lisätietoja:

Samuli Voutila

puheenjohtaja

Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piiri

Kirjoitettu 20.6.2024

Elias Nummelin valittu vaalipäälliköksi

Perussuomalainen Helsinki ry:n hallitus valitsi 18.6.2024 pitämässään kokouksessaan vaalipäälliköksi tradenomi Elias Nummelinin. Eliakselle on pitkäkokemus Perussuomalaisissa toimimessa sekä erilaisiin kampanjoihin osallistumisessa.

Nöyrä kiitos luottamuksesta. Voitto vaaleissa saadaan kuitenkin vain vahvan ja monipuolisen ehdokaslistan kautta. Edesauta siis omalta osaltasi menestystä ilmiantamalla itsesi listalle ja kannusta myös ystäviäsi ilmoittamaan itsensä ehdokkaaksemme”, muistuttaa Elias Nummelin.

Elias Nummelin aloittaa tehtävässään 1.8.2024 ja tehtävä päättyy 30.4.2024. Piirin sivuille tullaan päivittämään Eliaksen yhteystiedot ja ajankohtaisia uutisia liittyen kuntavaaleihin.

Olen tyytyväinen, että saimme osaavan ja kykenevän vaalipäällikön Helsinkiin. Heti kesälomien jälkeen aloitamme työskentelyn tiivisti vaalipäällikön kanssa ja aloitamme mm. ehdokashaastattelut sekä vaaliohjelman työstämisen. Eliaksen avulla saamme varmasti rakennettua voittavan listan sekä strategian kuntavaaleihin 2025″, toteaa Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piiri puheenjohtaja Samuli Voutila.

Lisätietoja:

Samuli Voutila

puheenjohtaja

Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piiri

Kirjoitettu 20.5.2024

Haemme vaalipäällikköä kuntavaaleihin 2025

Haemme nyt Perussuomalainen Helsinki ry:lle vaalipäällikköä johtamaan kuntavaalikampanjaamme vuoden 2025 vaaleihin. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa Helsingin tulevaisuuteen ja olla mukana rakentamassa voittoisaa kampanjaa.

Odotamme sinulta vahvaa kokemusta poliittisista kampanjoista, syvällistä tuntemusta Helsingin poliittisesta kentästä ja loistavia organisointikykyjä. Sinulla tulisi olla kyky johtaa ja innostaa tiimiä sekä kehittää tehokkaita strategioita äänestäjien tavoittamiseksi.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä dynaamisessa ja sitoutuneessa tiimissä, jossa pääset vaikuttamaan aidosti paikallisen politiikan suuntaan. Odotamme sinun olevan valmis ottamaan haasteen vastaan ja johtamaan meidät voittoon vuoden 2025 kuntavaaleissa.

Jos uskot olevasi etsimämme henkilö, lähetä hakemuksesi ja CV:si sähköpostitse osoitteeseen puheenjohtaja.helsinki@nullperussuomalaiset.fi Liitä mukaan myös lyhyt kuvaus siitä, miten aiot johtaa kampanjaa kohti menestystä.

Maksamme laskutusta vastaan korvausta vaalipäällikölle 1000€/kk + ALV. Lisäksi maksamme vaalipäällikön toimeen liittyvät matka- ja kulukorvaukset verottajan asettamien korvausten mukaisesti.

Hakuaika päättyy 15.6.2024. Lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana.

 

 

Kirjoitettu 11.3.2024

Ilmoittaudu kuntavaaliehdokkaaksi!

Oletko kiinnostunut vuoden 2025 kuntavaaleissa olemaan Perussuomalaisten ehdokkaana Helsingissä?

Perussuomalainen Helsinki ry on avannut kuntavaaliehdokkuudesta kiinnostuneille lomakkeen, jossa voit ilmoittaa kiinnostuksestasi toimia Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana Helsingissä. Lomake löytyy täältä.

Kun olet täyttänyt lomakkeen vaalityöryhmä tai piirihallitus on sinuun erikseen yhteydessä.

Lisätietoja antaa:

Samuli Voutila

puheenjohtaja, Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piiri

puheenjohtaja.helsinki@nullperussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 17.1.2024

Nuutti Hyttinen jatkaa valtuustoryhmän puheenjohtajana

Perussuomalaisten valtuustoryhmän vuosikokous valitsi 17.1.2024 kaupunginvaltuutettu Nuutti Hyttisen yksimielisesti valtuustoryhmän puheenjohtajaksi vuodelle 2024. Nuutti Hyttinen toimi valtuustoryhmän puheenjohtajana 6.8.2023 alkaen myös edellisenä vuonna.

Samassa kokouksessa valittiin valtuustoryhmän varapuheenjohtajaksi yksimielisesti kaupunginvaltuutettu Laura Korpinen. Laura Korpinen toimii myös kaupunginhallituksen varajäsenenä.

”Perussuomalaiset ovat nostaneet esiin niin valtuustossa, lautakunnissa kuin esimerkiksi budjettineuvotteluissa esiin tavallisten kaupunkilaisten elämään vaikuttavia huolia. Katsomme, että kaupunkilaisilla on oikeus turvalliseen ja viihtyisään kaupunkiin, jossa lähiluontoa ei tuhota rakentamalla joka paikka täyteen. Lisäksi kaupungissa on voitava liikkua sujuvasti kaikilla liikennemuodoilla, muuten täältä häipyvät sekä yritykset että veronmaksajat”, linjaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Nuutti Hyttinen.

Samuli Voutila jatkaa valtuustoryhmän sihteerinä myös vuonna 2024.

Lisätietoja:

Nuutti Hyttinen
040 024 6182
nuutti.hyttinen@nullgmail.com

Kirjoitettu 5.1.2024

Vuoden 2024 piirihallitus on järjestäytynyt

Piirihallitus piti järjestäytymiskokouksensa 5.1.2024 piiritoimistolla.

Vuoden 2024 hallituksen vastuutehtävät jakaantuivat seuraavanlaisesti:

pj: Samuli Voutila

1.vpj: Johannes Nieminen

2.vpj: Marko Joensuu

sihteeri: Laura Jokela

toiminnanjohtaja: Esa Korkia-aho

hallituksen jäsen: Anette Bärlund

Samalla piirihallitus päätti vuoden 2024 kevät- ja syyskokouksen ajankohdat:

Kevätkokous: 20.4.2024

Syyskokous: 16.11.2024

Tarkemmat paikat ja kellonajat tarkentuvat lähempänä.

 

Piirihallitus lähtee innolla tekemään töitä aatteen ja yhdistyksen eteen Helsingissä sekä tukee puolueen ehdokasta Jussi Halla-ahoa presidentinvaaleissa.

 

Lisätietoja:
Samuli Voutila
050 550 2690
pj@nullperushelsinki.fi
puheenjohtaja
Kirjoitettu 14.12.2023

HAEMME EDELLEEN VAALILAUTAKUNTIEN TOIMITSIJOITA KEVÄÄN 2024 VAALEIHIN

Vuonna 2024 toimitetaan presidentinvaalin ensimmäinen vaali 28.1., mahdollinen presidentinvaalin toinen vaali 11.2.2024 ja europarlamenttivaalit 9.6.2024.Tarkoituksena on, että molemmissa vaaleissa toimivat samat vaalilautakunnat ja -toimikunnat. Vaalitoimikuntalista (ennakkoäänestykset) saatiin täyteen ja se lähetettiin jo keskusvaalilautakunnalle.

Perussuomalainen Helsinki ry tekee vielä esityksen vaalilautakuntatoimitsijoiksi (varsinaisena äänestyspäivänä) keskusvaalilautakunnalle nimettävistä henkilöistä. Jäsen ja varajäsen paikkoja 222 paikasta on vielä auki 23 paikkaa. Jäsenen ja varajäsenen palkkio on 260 euroa, josta maksetaan 10% puoluevero.

Voit vielä ilmoittautua toimitsijaksi alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumiset hyväksytään saapumisjärjestyksessä ja jäljellä olevat paikat jaetaan sen mukaan.

Vaalitoimitsijalinkki:
https://docs.google.com/forms/d/1BO9M4gSCDOt1_x3cJB0e8paYCfj_KPt_jkjsY01wSKk/edit

ILMOITTAUMUSLINKKI löytyy myös sivuiltamme:
helsinki.perussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 28.11.2023

Perussuomalainen Helsinki ry syyskokousvalinnat

Tiedote

Perussuomalainen Helsinki ry:n 18.11.2023 pidetyssä syyskokouksessa tehtiin seuraavat henkilövalinnat vuodelle 2024:

 • Piirin puheenjohtajaksi valittiin Samuli Voutila.

Perussuomalainen Helsinki ry:n hallituksen varsinaisiksi jäseniksi ja heidän henkilökohtaisiksi varajäseniksi valittiin seuraavt henkilöt:

 • Varsinainen jäsen Anette Bärlund, varajäsen Mikko Naakka.
 • Varsinainen jäsen Johannes Nieminen, varajäsen Niina Muurikka.
 • Varsinainen jäsen Esa Korkia-aho, varajäsen Laura Korpinen.
 • Varsinainen jäsen Nina Strandén, varajäsen Nuutti Hyttinen.
 • Varsinainen jäsen Laura Jokela, varajäsen Oskar Viding.
 • Varsinainen jäsen Marko Joensuu, varajäsen Petri Pasanen.

Lisätietoja:

Marko Joensuu
Puheenjohtaja
S-osoite: majjoensuu@nullgmail.com
Puhelin: 040 560 2299

Kirjoitettu 6.11.2023

Perussuomalainen Helsinki ry – Syyskokouskutsu

Ennakkoilmoittautumiset: sihteeri@nullperushelsinki.fi 10.11.2023 asti.

Aika: Lauantai 18.11.2023 klo 10:00 – 15:00, ilmoittautuminen klo 09:00 alkaen.

Paikka: Ravintola CHIC, Eliel Saarisen tie 2 (käyntiosoite Nuijamiestentie 9), 00400 Helsinki, Pohjois-Haaga.

Lounasruokailu, Buffet, klo 12:00 – 13:00. Tuore omena-murupulla tarjolla klo 13.00 kahvin ja teen kanssa. Kahvia, teetä ja jäävettä tarjolla salissa koko ajan.

Kirjoitettu 8.9.2023

HAEMME VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNTIEN TOIMITSIJOITA KEVÄÄN 2024 VAALEIHIN

Vuonna 2024 toimitetaan presidentinvaalin ensimmäinen vaali 28.1.2024 (ennakkoäänestys 17.1.-23.1.2024), mahdollinen presidentinvaalin toinen vaali 11.2.2024 (ennakkoäänestys 31.1.-6.2.2024) ja europarlamenttivaalit 9.6.2024 (ennakkoäänestys 29.5.-4.6.2024). Tarkoituksena on, että molemmissa vaaleissa toimivat samat vaalilautakunnat ja -toimikunnat.

Perussuomalainen Helsinki ry tekee esityksen keskusvaalilautakunnalle nimettävistä henkilöistä ja heitä esitetään toimitsijoiksi sekä presidentinvaaleihin että europarlamenttivaaleihin. Voit ilmoittautua toimitsijaksi alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumiset pyydetään toimittamaan mahdollisimman pikaisesti, kuitenkin viimeistään tiistaina 10.10.23 klo 12 mennessä.

https://docs.google.com/forms/d/1BO9M4gSCDOt1_x3cJB0e8paYCfj_KPt_jkjsY01wSKk/edit

Kirjoitettu 8.8.2023

Perussuomalaisten valtuustoryhmä valitsi uuden puheenjohtajan

Perussuomalaisten valtuustoryhmä valitsi kesäkokouksessaan 6.8.2023 uudeksi valtuustoryhmän puheenjohtajaksi kaupunginvaltuutettu Nuutti Hyttisen. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajana aloittaa kaupunginvaltuutettu Laura Korpinen.

Sisäministeri Mari Rantanen luopui valtuustoryhmän puheenjohtajuudesta ja kaupunginhallituksen varajäsenyydestä uusien tehtäviensä vuoksi. Eduskunnan puhemieheksi valittu Jussi Halla-aho luopui samanaikaisesti kaupunginhallituksen jäsenyydestä.

”Ministeri Rantanen ja puhemies Halla-aho katsoivat, että heidän uudet, tärkeät tehtävänsä valtakunnanpolitiikassa edellyttävät työtaakan keventämistä paikallistasolla. Valtuustoryhmä kiittää heitä erinomaisesta työstä ja toivottaa heille onnea ministerin ja puhemiehen tehtävissä. Työ perussuomalaisten tavoitteiden edistämiseksi Helsingissä jatkuu ja linja pysyy samana, vaikka henkilöt vaihtuvatkin”, valtuustoryhmän puheenjohtaja Nuutti Hyttinen painottaa.

Halla-ahon ja Rantasen tilalle kaupunginhallitukseen valtuustoryhmä esittää kaupunginvaltuutettu Mika Raatikaista ja hänen varajäsenekseen Laura Korpista. Raatikainen on edustanut perussuomalaisia kaupunginhallituksessa aikaisemmin vuosina 2014–2021.

“Kiitän luottamuksesta ja jatkan vankalla perussuomalaisella linjalla kaupunginhallituksessa pienen tauon jälkeen”, Raatikainen toteaa.

Ministeri Rantanen ja puhemies Halla-aho jatkavat Helsingin paikallispolitiikassa kaupunginvaltuutetun tehtävissä.

Lisätietoja:

Nuutti Hyttinen

040 024 6182

nuutti.hyttinen@nullgmail.com

 

Mika Raatikainen

050 512 1372

mikapekkaraatikainen@nullhotmail.com

Kirjoitettu 21.4.2023

Vapputapahtuma Snellmaninaukiolla

Tervetuloa perinteiseen Vapputapahtumaan ma 1.5.23 klo 12-14 Snellmaninaukiolle (Suomen pankin edessä). Vappupuheita pitävät piirin puheenjohtaja Juhani Strandén, kansanedustaja Jussi Halla-aho sekä valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja Mari Rantanen ja lopuksi kansanedustaja, historioitsija Teemu Keskisarja.

Kiitokseksi hyvästä vaalityöstä tarjoamme ehdokkaillemme ja äänestäjillemme kuohuvaa ja muuta makeaa. Lisäksi tarjolla on myös makkaraa.

Tule mukaan vapputunnelmaan ja nauttimaan hyvästä Perussuomalaisesta seurasta.

Tervetuloa!

Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piiri

Kirjoitettu 31.1.2023

Helsingin perussuomalaiset vastustaa erityisuimakortin kriteerien tiukentamista

Vammaisneuvosto (Vane) on lausunnossaan tuonut esille, ettei kannata tiukennuksia erityisuimakortin kriteereihin.

Erityisuimakortin kriteerien tiukentaminen on täysin ristiriidassa Helsingin kaupunkistrategian kanssa, jonka mukaan kaikkien ihmisten yhtäläiset oikeudet toteutuvat. Helsinki on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassaan. Helsingin kaupunki ei saa päätöksenteollaan toimia heikentäen vammaisten ihmisten täysimääräistä osallisuutta ja osallistumista yhteiskuntaan kaventamalla heidän oikeuksiaan ja etujaan. ”Kustannussäästöjen kohdistuessa kaikista heikompiosaisiin, vaikeutetaan entisestään vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia pitää huolta kunnostaan ja terveydestään”, toteaa Helsingin perussuomalaisten puheenjohtaja Juhani Strandén.

Liikunta-ohjelma on yksi kaupunkistrategian kärkihankkeita, sillä Helsingissä jokaisen, iästä ja terveydentilasta riippumatta, tulee voida elää hyvää elämää. Helsingin kaupungin tavoitteena on kaikkien helsinkiläisten, myös kaikkien pitkäaikaissairaiden ja vammaisten kaupunkilaisten liikkumisen ja liikunnan harrastamisen edistäminen ja tukeminen kaikin mahdollisin keinoin.

Vammaisiin ja pitkäaikaissairaisiin kohdistuvasta leikkauksesta mahdollisesti saatavat säästöt eivät toteudu erityisuimakortin kriteereitä tiukentamalla. Erityisuimakortin kriteerien tiukentamista, ei voi perustella yhdenvertaisuuden näkökulmasta, jota YK:n vammaissopimus edellyttää. Kriteerien leikkauksilla poistettaisiin useat pitkäaikaissairaat erityisuimakortin edun piiristä.

Asiaa käsitellään seuraavaksi Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnassa 31.1.2023.

 

Lisätietoja:

Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piiri
Juhani Strandén
Puheenjohtaja
0400-469062
pj@nullperushelsinki.fi

Vammaisneuvoston jäsen
Marko Joensuu
040-5602299
1vpj@nullperushelsinki.fi

Kirjoitettu 15.1.2023

Wille Rydman perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän jäseneksi

Perussuomalaisten valtuustoryhmä on hyväksynyt kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Wille Rydmanin valtuustoryhmän jäseneksi vuosikokouksessaan 15.1.2023. Ryhmän päätös oli yksimielinen. Valtuustoryhmän koko kasvaa näin ollen kymmeneen valtuutettuun.

On todella mukava päästä jäseneksi ryhmään, jossa voin kokea olevani tervetullut. Toisenlaisestakin kohtelusta minulla on kokemusta. Perussuomalaisten valtuustoryhmän jäsenenä pystyn jälleen osallistumaan täysipainoisesti Helsingin kaupunginvaltuuston työskentelyyn. Tämän uskon ilahduttavan myös äänestäjiäni”, kertoo kaupunginvaltuutettu Wille Rydman.

Vuosikokouksessaan ryhmä valitsi kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Mari Rantasen ryhmän puheenjohtajaksi. Valtuutettu Nuutti Hyttinen jatkaa ryhmän varapuheenjohtajana ja Samuli Voutila ryhmän sihteerinä.

Lisätietoja:

Mari Rantanen

040 571 5371

marirantanen@nullelisanet.fi

Wille Rydman

050 5167651

wille.rydman@nulleduskunta.fi

Kirjoitettu 3.1.2023

Kansanedustaja Wille Rydman lähtee ehdokkaaksi perussuomalaisten Helsingin vaalipiiristä

Kansanedustaja Wille Rydman lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi perussuomalaisten Helsingin vaalipiiristä.

Helsingin piirihallitus katsoo, että Rydman on uransa aikana tehnyt Suomen kansallisen edunmukaista politiikkaa niin eduskunnassa kuin Helsingin kaupunginvaltuustossakin. Etenkin Rydmanin ajama maahanmuuttopolitiikka istuu hyvin yhteen perussuomalaisten arvomaailman kanssa. Arvostamme Rydmanin työtä myös perustuslakivaliokunnassa ja hänen panostaan esimerkiksi yrityksessä torjua EU:n elpymispaketin hyväksyntä, minkä suhteen Rydman oli alusta alkaen samoilla linjoilla perussuomalaisten kanssa.

Aiemmin nimettyjen ehdokkaiden joukossa on muun muassa kansanedustajat Jussi Halla-aho, Mari Rantanen ja Tom Packalén. Lista kaikista ehdokkaista on luettavissa täältä.

Rydmanin kirjoituksen aiheesta voi lukea täältä.

Kirjoitettu 2.1.2023

Uuden hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin 1.1.2023

Hallitus järjestäytyi 1.1.2023 puheenjohtaja Juhani Strandénin johdolla.

Järjestäytymiskokouksessa tehtiin seuraavat valinnat:

1. varapuheenjohtaja Marko Joensuu varalla Ville Ohvo

2. varapuheenjohtaja Marko Ekqvist varalla RiinaMaria Söderberg

Taloudenhoitaja Juha Kivelä varalla Päivi Riihimäki

Piirisihteeri Nina Strandén varalla Mikko Naakka

Aluetiimivastaava Hannu Töyri varalla Jari Korpela

Hallituksen jäsen Carita Sipilä varalla Mikko Lahtiluoma

Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piirin työskentely lähti tehokkaasti liikkeelle jo heti vuoden ensimmäisenä päivänä. Tällä porukalla lähdetään innolla vaaleja kohti.

Kirjoitettu 21.11.2022

Helsingin Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaat vuodelle 2023

Ehdokkaat kevään 2023 eduskuntavaaleihin on nyt valittu. Perussuomalainen Helsinki lähtee vaaleihin täydellä 23 ehdokkaan listalla. Ehdokkaat ovat:

Jussi Halla-aho
Mari Rantanen
Tom Packalen
Mika Raatikainen
Teija Makkonen
Samuli Voutila
Marika Sorja
Marko Ekqvist
Marika Pakkanen
Esa Korkia-aho
Laura Jokela
Nina Stranden
Niko Laitinen
Emil Kokkonen
Erkki Karinoja
Henri Lindroos
Tuomas Tähti
Matias Turkkila
Nuutti Hyttinen
Tanja Heiskanen
Marko Hamilo
Wille Rydman
Esa Tahvanainen

Kirjoitettu 12.11.2022

Asetu ehdolle piirihallitukseen kaudelle 2023

Perussuomalainen Helsinki ry on suorajäsenyyteen perustuva puolueen piiri. Kaikilla jäsenmaksun maksaneilla jäsenillä on oikeus asettua ehdolle piirin vastuutehtäviin. Piirin sääntöjen mukaan piirin hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja hänen lisäkseen vähintään kaksi ja enintään kymmenen muuta jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan vähintään kaksi ja enintään kolme varapuheenjohtajaa. Sihteeri, taloudenhoitaja ja muut toimihenkilöt voidaan valita hallituksesta tai sen ulkopuolelta hallituksen vapaan harkinnan mukaan.

Vaalimenettely

Piirin syyskokous järjestetään lauantaina 10.12.2022 ja jos tehtäviin hakeutuu enemmän jäseniä kuin henkilöitä valitaan, järjestetään vaali.

Vaalissa puheenjohtaja valitaan erikseen kaksivaiheisella vaalilla. Hallituksen jäsenet valitaan yksivaiheisella vaalilla, jossa kukin jäsen voi antaa yhden äänen niin monelle hallituksen jäsenelle, kun valittavia henkilöitä on.

Varajäsenet valitaan erikseen jäsenten valintaa vastaavassa menettelyssä.

Vaalien järjestelystä ja valmistelusta vastaa piirihallituksen nimittämä vaalien valmisteluvaliokunta, johon kuuluvat piirisihteeri Jarmo Keto, varapuheenjohtaja Sampsa Rydman ja jäsen Sakari Männikkö.

Ilmoittautuminen ehdolle

Julkaisemme kaikkien ennakkoon ehdolle ilmoittautuneiden tiedot piirin verkkosivustolla sekä piirin sisäisissä viestintäkanavissa.

Asetu ehdolle täyttämällä tämä lomake.

Ennakkoon ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta se on ehto tietojen etukäteistä julkaisua ja mahdollisia vaalipaneeleita varten.

Kirjoitettu 18.5.2022

Eduskuntavaalit 2023 – sinustako ehdokas?

Perussuomalainen Helsinki ry on avannut ilmoittautumislomakkeen ehdokkuudesta kiinnostuneille vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Yhdistys tulee asettamaan vaaleissa täyden ehdokaslistan ja lopullinen paikkamäärä Helsingin vaalipiirin osalta vahvistuu 31.10.2022. Eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023. Ilmoittautumisia kerätään siihen asti, kunnes ehdokaslista on täytetty.

Kiinnostuitko ehdokkuudesta? Täytä ilmoittautumislomake tämän linkin kautta.

Ehdokashaastattelut käynnistetään, kun vaalipäällikkö on aloittanut tehtävässään. Ehdokkaille on tiedossa monipuolinen ja laaja tuki piirin, puolueen ja valittavien ehdokkaiden taholta – vaalit voitetaan yhdessä! Täytä siis hakemus ehdokkaaksi tai vinkkaa henkilöstä, joka olisi mielestäsi sopiva tyyppi tavoittelemaan paikkaa Arkadianmäeltä.

Kirjoitettu 18.5.2022

Käräjäoikeuden lautamieheksi?

Perussuomalainen Helsinki ry etsii jäsenistön keskuudesta täydennystä Helsingin käräjäoikeuden lautamieskokoonpanoon. Oletko sinä seuraava lautamies? Tutustu lautamiehen kelpoisuusehtoihin tästä linkistä.

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, täytä ilmoittautumislomake tämän linkin kautta.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan toistaiseksi, sillä lautamiespaikkoja voi vapautua kesken kauden. Lautamiesvalinnoissa hakijoiden osalta kiinnitetään huomiota Helsingin ikä-, sukupuoli-, kieli- ja ammattijakaumaan.

Kirjoitettu 23.4.2022

Hae piirin vaalipäälliköksi!

Perussuomalainen Helsinki ry rekrytoi vuoden 2023 eduskuntavaalien kampanjatyön toimeenpanoa varten vaalipäällikön.

Tehtävää voivat hakea kaikki piirin jäsenet sekä piirin liepeillä olevat ihmiset.

Lue tarkka tehtäväilmoitus täältä ja ilmoita kiinnostuksestasi jo tänään!

Kirjoitettu 5.2.2022

Jäsenilta – PS Helsinki Live joka kuun ensimmäisenä perjantaina!

Kuukauden ensimmäisenä perjantaina Perussuomalainen Helsinki järjestää jäsenistölleen jäsenillan.

PSHelsinki Live! tapahtuman avaa vaihtuvien kärkipoliitikkojen johdatus Stadin kuntapolitiikan ytimeen ja tietenkin koko kansan mielessä oleviin puheenaiheisiin. Live lähetyksen jälkeen aikaa jää yhteiseen illanviettoon.

Tilaisuus on avoin jäsenistölle, sekä median edustajille(Live lähetyksen ajan).

Seuraava tapahtuma 4.3.2022 kello 18.00 Piiritoimistolla.

Median edustajat ja puheenvuorotoiveet(myös muiden puolueiden edustajat ovat tervetulleita keskustelemaan)

Lisätietoja

Markku Mutanen
Hallituksen varajäsen / “Somestari”, PS Helsinki
Markku@nullmarkkumutanen.com

Kirjoitettu 16.1.2022

Perussuomalainen Helsinki ry:n hallitus järjestäytyi

Perussuomalainen Helsinki ry:n hallitus vuodelle 2022 järjestäytyi sunnuntaina 9.1. ja 16.1. pitämissään kokouksissa. Puheenjohtajana aloittaa 2021 syyskokouksessa valittu Laura Jokela, Perussuomalaisen nuorison pääsihteeri. Piirisihteeriksi palaa Jarmo Keto ja toiminnanjohtajana aloittaa Anette Bärlund. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja jäsenvastaavaksi valittiin Sampsa Rydman, toiseksi varapuheenjohtajaksi kaupunginvaltuutettu Teija Makkonen, luottamushenkilövastaavaksi kaupunginvaltuutettu Nuutti Hyttinen ja verkkosivujen ylläpitäjiksi Oskar Viding ja Nina Strandén. Piiriyhdistyksen sosiaalista mediaa vetämään valittiin Markku Mutanen.

Vuoden 2022 toiminnan suunnittelu on nyt käynnissä täydellä tohinalla.

Lisätietoja:
Laura Jokela
puheenjohtaja
pj@nullperushelsinki.fi

Kirjoitettu 12.12.2021

Vuoden 2022 piirihallitus on valittu

Perussuomalainen Helsinki ry kokoontui jäsenistön kesken 11.12.2021 syyskokouksen merkeissä.

Kokous teki seuraavat henkilövalinnat yhdistyksen hallitukseen vuodelle 2022:

Puheenjohtajaksi valittiin Laura Jokela.

Varsinaiset jäsenet:
Jarmo Keto
Anette Bärlund
Nuutti Hyttinen
Teija Makkonen
Sampsa Rydman
Oskar Viding

Varajäsenet:
Juha Karjalainen
Harri Lehtimäki
Markku Mutanen
Mikko Naakka
Juhani Strandén
Nina Strandén

Onnittelut kaikille valituille!

Kirjoitettu 7.6.2021

Poliittinen sananvapaus on sananvapauden keskeisintä ydinaluetta

Poliittinen sananvapaus on sananvapauden keskeisintä ydinaluetta ja poliittisen mainonnan rajoittaminen on perusoikeusloukkaus. JCDecaux päätti poistaa vaalimainoksemme keskusteltuaan HKL:n toimitusjohtajan Ville Lehmuskosken kanssa mainoksen herätettyä paheksuntaa sosiaalisessa mediassa varsinkin vasemman laidan toimijoiden keskuudessa. HKL kuitenkaan ei omaa valtuuksia puuttua demokraattiseen vaalikamppailuun sananvapautta rajoittamalla.

Perussuomalaiseen Helsinkiin ei oltu yhteydessä, eikä meille annettu mahdollisuutta puolustaa itseämme niitä väitteitä vastaan, että mainos sisältäisi virheellistä tietoa. JCDecaux on jo aiemmin hyväksynyt mainoksen ja laittanut sen paikoilleen, eikä mikään ole viitannut siihen, että mainoksessa olisi ollut jotain vikaa.

Mainonnan eettisen neuvoston kanta on tässä merkityksetön, sillä omien sääntöjensä mukaan neuvosto ei ota kantaa poliittisen tai uskonnollisen mainonnan sisältöön tai markkinoinnin hyvän maun mukaisuuteen. Pohjimmiltaan tässä on kyse siitä, että poliittisen kilpailijamme eivät siedä erimielisyyttä, eivätkä hyväksy sitä, että julkisilla paikoilla mainostetaan heidän aatemaailmastaan jyrkästi eroavia asioita. Sananvapauden nimenomainen tarkoitus on kuitenkin voida sanoa ääneen asioita, jotka eivät ole kaikkien mieleen.

Toisin kuin poliittiset vastustajamme väittävät, mainoksen sisältö ei ollut virheellinen. Korkeimmassa kiireisyysluokassa on niin paljon hakijoita, että valinta heidän välillään tehdään välttämättä jollain kriteerillä. Perussuomalainen Helsinki ei myöskään mainoksessa väittänyt, että asuntojen jaon ongelmat koskisivat pelkästään maahanmuuttajien ja kantaväestön suhdetta asukkaita valittaessa.

Pienipalkkaisen väestön asuntokurjuus on kaupungissamme laajasti tunnustettu ongelma. Siitä ei voi saada kokonaiskuvaa huomioimatta sosiaaliturvaperäisen maahanmuuton vaikutusta asuntojen kysyntään sekä myös muun vuokraansa itse maksamattoman väestön vaikutusta tilanteeseen.

Perussuomalainen Helsinki tuomitsee itseensä kohdistuneen perusoikeusloukkauksen ja kutsuu muita demokratian tilasta huolestuneita yhtymään tähän tuomioon.

Lisätietoja:
Johannes Nieminen, puheenjohtaja
045 869 6810

Kirjoitettu 6.5.2021

Seppo ”Sedu” Koskinen asettuu ehdolle perussuomalaisten riveissä Helsingissä

Entinen Turun kokoomuslainen ravintoloitsija ja yrittäjä Seppo ”Sedu” Koskinen asettuu ehdolle perussuomalaisten riveissä Helsingissä kesän kuntavaaleissa.

Helsingin rooli suomalaisen imagon rakentamisessa on ensiarvoisen tärkeää ja se tarkoittaa että Helsingin tulee olla käyntikortti ulkomaisille yrityksille, ammattitaitoisille työntekijöille sekä matkailijoille.

Lähdin perussuomalaisten ehdokkaaksi koska heidän ajatuksensa ja ohjelmansa ovat jokaisen helppo ymmärtää. Silloin kun on vaikempaa pitää hoitaa perusasiat kuntoon ja kun taas menee paremmin voidaan parantaa elämisen laatua. Eli laitetaan asiat tärkeysjärjestykseen, kuvailee Koskinen.

Helsingin vetovoimaa tulee lisätä laadukkaiden hyvinvointi- ja turvallisuuspalveluiden lisäksi monipuolisella kulttuuritarjonnalla, ravintola- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksilla, riittävällä asuntotuotannolla ja järkevillä liikenneratkaisuilla sekä kaupunkisuunnittelulla.

Helsingin tavoitteena tulee olla Euroopan paras pääkaupunki – Helsinki elää, päättää Koskinen.

 

Lisätietoja:

Seppo Koskinen
kuntavaaliehdokas
sedu@nullsedukoskinen.fi

Johannes Nieminen
puheenjohtaja
pj@nullperushelsinki.fi
045 869 6810

Kirjoitettu 2.3.2021

Kokoomuksessa vuodesta 2003 asti vaikuttanut, Big Brotherista tuttu Einari Rautio asettuu ehdolle perussuomalaisissa

Kokoomusnuorissa, kokoomuspuolueessa ja useissa Espoon kaupungin luottamustehtävissä aiemmin vaikuttanut yrittäjä Einari Rautio asettuu Helsingissä ehdolle perussuomalaisten listalla. Einari on myös tullut tunnetuksi kansainväliseen menestysformaattiin perustuvasta Big Brother –ohjelmasta, johon Rautio osallistui vuonna 2007.

Siirtyminen kasvattipuolue kokoomuksesta perussuomalaisiin ei ollut Einarille helppo, mutta omien sanojensa mukaan se oli välttämätön:

”Kipuilin pitkään huonojen kokemusten kanssa ja mietin, että voiko oma kasvattipuolue olla oikeasti niin täynnä vihamielisyyttä omia jäseniään kohtaan, ettei useimmat pysty hengittämään pelolta.

Jostakin syystä puolue tuntuu vetävän puoleensa kiusaajia. Jos et istu täydellisesti pyrkyrin muottiin, niin kokoomus ei ole sinua varten. Kokoomuksen sisäänrakennettu koodi menee läpi koko puolueen kokoomusnuorista aina kansanedustajiin asti.

Entisessä vapauden takuupuolueessa meno on kaikkea muuta kuin vapaata. En voi allekirjoittaa aatteita, joissa ei ole vapaata tahtoa mukana.” perustelee Rautio siirron välttämättömyyttä.

Einari Rautio on toiminut yrittäjänä useilla toimialoilla, ja tällä hetkellä hänen liiketoimintaansa kuuluu mm. kahvila Helsingissä Ullanlinnassa, missä Rautio itsekin asuu. Rautio on myös yrittäjäaktiivi ja Helsingin Nuorten Yrittäjien verkoston HYNY:n varapuheenjohtaja, Etelä-Helsingin yrittäjien hallituksen jäsen ja Helsingin Yrittäjien hallituksen varajäsen.

”Ei ole kuntaa ilman yrittäjiä. Yrittäjät tuovat valtavan siivun Helsingin verorahoista pöytään ja yritykset työllistävät valtaosan helsinkiläisistä, joten kaupunkien kilpailussa yritysmyönteisyys on tavoiteltava asia.” päättää Rautio.

 

Lisätietoja:
Einari Rautio
Ehdokas
einari.rautio@nullgmail.com
050 372 8197

Johannes Nieminen
Puheenjohtaja
pj@nullperushelsinki.fi
045 869 6810

Kirjoitettu 23.2.2021

Helsingin Perussuomalaiset nimesi 17 uutta ehdokasta kuntavaaleihin

Helsingin Perussuomalaiset ilmoitti helmikuun 23. päivänä 17 uuden ehdokkaan nimeämisestä.

Listalla ovat mm. Suomen Perusta –ajatuspajan toiminnanjohtaja Marko Hamilo ja nykyisen valtuustoryhmän jäsenistä HuK Pia Kopra sekä energiahoitaja Maria Landén.

Ehdolle asettui sitoutumattomana ehdokkaana myös 33-vuotias lakimies ja varatuomari Janna Rantanen.

Rantanen perustelee puoluevalintaansa seuraavasti:

”Toimiessani aiemmin syyttäjänä havaitsin, että valitettavan moni rikosasioiden vastaajista oli maahanmuuttajia. Tavallista oli, että nämä henkilöt eivät osanneet lainkaan suomea ja heidän ainoa tulonsa oli usein toimeentulotuki. Integraatio heidän kohdallaan oli selvästi epäonnistunut. Huonosti integroituneiden maahanmuuttajien kustannukset kunnalle ovat suuret, ja tämä luo yhteiskunnallista turvattomuutta. Ns. haittamaahanmuuttoa ei ole varaa tukea.

Kannatan toki niiden henkilöiden Suomeen jäämistä, jotka ovat valmiita oppimaan kielen, integroitumaan ja tekemään töitä. Kaikkien verotuloja tarvitaan kuntien peruspalvelujen turvaamiseen tulevaisuudessa, mikä toivottavasti voi tapahtua muutoin kuin velkarahalla.”

Perussuomalaiset on tämän julkaisun myötä nimennyt 127 ehdokkaan listalle 117 ehdokasta. Puheenjohtaja Nieminen vakuuttaa, että puolue lähtee vaaleihin Helsingissä täydellä listalla:

”Ehdokkaaksemme hakeutui näissä vaaleissa yli 280 halukasta ja saamme edelleen ilmoittautumisia päivittäin. Määrä on historiallisen korkea.

Perussuomalaiset on liike, jossa politiikka syntyy alhaalta ylöspäin. Uusien ehdokkaidemme ja sellaisiksi hakeutuneiden asiat ja painotukset tulevat näkymään vahvasti myös tulevassa kampanjassamme. Luvassa on avauksia, joita ei perinteisesti ehkä ole perussuomalaisiin yhdistetty.” Nieminen lupailee.

Lisätietoja:

Johannes Nieminen
Puheenjohtaja
pj@nullperushelsinki.fi
045 869 6810

Janna Rantanen
Lakimies, varatuomari
janna.rantanen@nullgmail.com
0400 752 775

 

Uudet nimetyt ehdokkaat:

Aalto Teijo, ylipalomies
Antikainen Anne, KTM
Elokoski Jani, työpäällikkö
Hamilo Marko, toiminnanjohtaja
Houtsonen Martina, sairaanhoitaja
Hönö Päivi, kulttuurituottaja YAMK
Ketola Heikki, yrittäjä
Kopra Pia, HuK, kansanedustajan avustaja
Kupiainen Mirja,
Kuusiranta Kimmo,
Kuusivuori Eeva, osastonsihteeri, yo-merkonomi
Landén Maria, energiahoitaja
Lahtinen Lauri, datanomi
Luukkonen Jussi, yrittäjä
Pasanen Petri, vanginvartija
Rantanen Janna (sit.), lakimies, varatuomari
Reilamo Janiina, opiskelija, merkonomi

Kirjoitettu 4.2.2021

Helsingin Perussuomalaiset nimesi 21 uutta ehdokasta kuntavaaleihin

Helsingin Perussuomalaiset ilmoitti helmikuun 4. päivänä 21 uuden ehdokkaan nimeämisestä.

Listalla on kaksi ennalta hyvin tunnettua perussuomalaista: kansanedustaja Tom Packalén sekä entinen europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner. Nimityksen jälkeen kaikki puolueen kansanedustajat Helsingissä ovat ehdolla kuntavaaleissa.

Muilta osin lista koostuu tutuista paikallispoliitikoista sekä uusista tekijöistä.

Suomalainen yhteiskunta ja Helsinki ovat muuttuneet ilmapiiriltään ja demografialtaan voimakasta vauhtia. Tämän muutoksen havaitsi hankintajohtaja Mira Korhonen-Low, joka palasi Suomeen tehtyään näyttävän 13-vuotisen uran kansainvälisen suuryrityksen sekä Australian valtionhallinnon palveluksessa.

”Ulkomailta pitkän ajan jälkeen Suomeen palaavat, kuten minä, huomaavat ehkä rajummin miten paljon yhteiskunta ja katukuva ovat muuttuneet viimeisen vuosikymmenen aikana.

Esimerkiksi Helsinki on panostanut matkailuun ja kulttuuritoimintaan pitääkseen kaupungin vetovoimaisena ja tämä on hieno asia. Varjopuolena asumisen korkeat kustannukset ovat saaneet monet jättämään kaupungin sekä ajaneet osan suoranaisesti köyhyyteen. Verorahalla maksetut palvelut, kuten sosiaalipalvelut sekä terveydenhuolto, eivät kata edes perusasioita monelle.

Rajallisista verotuloista yritetään maksaa sellaisia menoja, jotka eivät lisää asukkaiden hyvinvointia. Tämän kaiken lisäksi ydinkeskustassa voi tuntea turvattomuuden tunteen eri tavalla kuin ennen.

Lähdin kuntavaaleihin Perussuomalaisten riveissä, sillä uskon, että tässä on puolue, joka ajaa ja tulee ajamaan tavallisten asukkaiden etua. Puolue ei kumarra erikoisintressejä ja sitä tarvitaan talouden korjausliikkeiden tekemiseen sekä kansalaisten luottamuksen takaisinvoittamiseen.” listalle ensikertalaisena nimetty Korhonen-Low toteaa.

 

Lisätietoja

Johannes Nieminen
Puheenjohtaja
pj@nullperushelsinki.fi
045 869 6810

Mira Korhonen-Low
Hankintajohtaja (CPO), ehdokas
mirakorhonenlow@nullicloud.com
041 363 7663

 

Uudet nimetyt ehdokkaat:

Airola Heikki, eläkeläinen
Bengtsson Niklas, rakennusmestari
Forsback Mikael, konduktööri
Jalkanen Jussi, turvatarkastaja
Kanber Meisa, mielenterveyshoitaja
Kauppala Aki-Petteri, opiskelija
Kivelä Juha, opiskelija
Korhonen-Low Mira, hankintajohtaja (CPO)
Kumpulainen Arto, kouluisäntä
Mattsson Jukka, työntekijä
Leberl Maximiliam, laboratorioteknikko
Mutanen Markku, suunnittelija
Naakka Mikko, ylivartija, luottamusmies
Packalén Tom, kansanedustaja, komisario
Raudaskoski Sampo, johtaja
Remander Erik
Riihimäki Päivi, asuntomyyjä, siivooja
Ruohonen-Lerner Pirkko, toimittaja, varanotaari
Salo-Männikkö Tuula, sairaanhoitaja
Solehmainen Jukka, opettaja
Vesterinen-Prähky Jaana, projektisuunnittelija

Kirjoitettu 26.1.2021

Pörssilistatun ympäristöteknologiayhtiön perustaja asettuu ehdolle Perussuomalaisten listalla

Helsingin ja Tukholman pörsseihin listatun ympäristöteknologiayhtiö Loudspring Oyj:n perustajaosakas ja pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja Lassi Noponen asettuu Helsingissä ehdolle kevään 2021 kuntavaaleissa Perussuomalaisten listalla sitoutumattomana ehdokkaana.

Oikeustieteen ja kauppatieteen tutkinnot suorittanut Lassi Noponen on tehnyt pitkän ja vaikuttavan uran ympäristöteknologian parissa. Loudspring Oyj:n lisäksi Noponen on ympäristöteknologiayhtiö Proventia Group Oyj:n perustajaosakas ja pitkäaikainen toimitusjohtaja. Noponen on tunnettu myös kansainvälisesti, ja hänet on mm. nimetty saavutuksistaan Cleantech Scandinavia -verkoston Hall of Fameen.

”Olen kiinnostunut teknologiayritysten ja korkeaa lisäarvoa tuottavan elinkeinoelämän toimintaedellytyksistä Helsingissä ja Suomessa. Juuri tämän sektorin yritykset ja työpaikat synnyttävät sen lisäarvon, jolla kaikki tärkeät julkiset palvelut kustannetaan.” kertoo Noponen.

”Ilmastonmuutos ja luontokato ovat aikamme suurimpia haasteita. Ympäristökysymysten ratkaisemissa minua kiinnostaa mitattava vaikuttavuus, ei hyväsignalointi tai symbolipolitiikka. Suuret ja pienet asiat pitää osata erottaa toisistaan.” Noponen jatkaa.

Noposen ehdokkuus on otettu Helsingin Perussuomalaisissa tyytyväisenä vastaan.

”Puolueemme kuvitellaan usein olevan ympäristö- tai ilmastovastainen. Tämä ei pidä lainkaan paikkaansa. Painotamme asioiden asettamista oikeisiin mittasuhteisiin. Ilmastonmuutosta ei ratkaista kiusaamalla kaupunkilaisia vähämerkityksellisissä asioissa, vaan vaikuttavilla teoilla. Noponen on tehnyt ilmastonmuutoksen torjumisen eteen enemmän kuin kaikki kaupungin vihreät valtuutetut yhteensä.” toteaa Helsingin Perussuomalaisten puheenjohtaja Johannes Nieminen.

Noponen perustelee puoluevalintaansa seuraavasti:

”Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka puolustaa Suomen itsenäisyyttä̈ ja ottaa huomioon realiteetit. Minulle perussuomalaisuus tarkoittaa sitä, että haluaa kokonaisvaltaisesti rakentaa Suomen omaa pohjaa. Sitä pohjaa ei ole jos koetaan, että mitään ei enää osata, uskalleta tai saada tehdä ilman EU:ta.

En halua, että Suomi taantuu vain verotettavaksi sirpaleeksi EU:n kansojen mereen samaan aikaan kun kroonisesti alisuorittava EU lipuu, tuhannen pelastuspaketin kautta, kohti purkautumistaan. Oma pohja on tärkein, yhteistyötä tehdään kaikkien kanssa ja Suomi on aina haluttu kumppani.”

Piiri on aiemmin ilmoittanut mm. luontokuvaaja Toni Randénin sekä liberaalipuolueen entisen puheenjohtajan Marko Kettusen ehdokkuudesta.

 

Johannes Nieminen
puheenjohtaja
pj@nullperushelsinki.fi
045 869 6810

Lassi Noponen
ehdokas
lassi.noponen@nullgmail.com / www.lassinoponen.fi
040 501 5127

Kirjoitettu 12.1.2021

Helsingin Perussuomalaiset nimesi yhdeksän uutta ehdokasta kuntavaaleihin

Helsingin Perussuomalaiset ilmoitti tammikuun 12. päivänä yhdeksän uuden ehdokkaan nimeämisestä.

Suurin osa ehdokkaista on politiikan ensikertalaisia, mutta mukana on myös ennalta tunnettuja nimiä kuten nykyinen kaupunginvaltuutettu, Perussuomalaisten puoluelehden päätoimittaja DI Matias Turkkila.

Perussuomalaisten yksimielinen ja vahva profiloituminen Malmin lentoaseman ilmailukäyttöä puolustavana puolueena on herättänyt huomiota, sillä listalle on liittynyt myös juuri Finnairilta eläköitynyt lentokapteeni Erkki Karinoja, politiikan ensikertalainen hänkin.

Karinoja itse perustelee puoluevalintaansa seuraavasti:

”Hakeuduin perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi, koska perussuomalaiset puolustavat johdonmukaisesti helsinkiläisen veronmaksajan etua sekä tärkeitä arvoja kuten sananvapaus ja tasa-arvo.

Malmin kentän säilyminen on ensiarvoisen tärkeää. Sähköinen ja miehittämätön lentäminen kehittyvät nopeasti ja niiden rooli, kuten myös kentän tarpeellisuus, korostuu entisestään tulevaisuuden liikkumisessa. Toki kentälle mahtuvat autotapahtumat ja rokkikonsertitkin. Kaupunki kuuluu kaikille!”

Lisätietoja

Johannes Nieminen
puheenjohtaja
pj@nullperushelsinki.fi
045 869 6810

Erkki Karinoja
lentokapteeni, ehdokas
erkki.karinoja@nullkolumbus.fi
040 580 5746

 

Uudet nimetyt ehdokkaat:

Nico Giansanti, vapaa kryptoherra
Marko Joensuu, MBA
Erkki Karinoja, lentokapteeni
Antti Kuronen, talotekniikan asiantuntija
Henri Lindroos, KTM
Mari Martiin, asiakaspalvelun asiantuntija
Seppo Samppala, opettaja
Matias Turkkila, päätoimittaja, DI
Silvo Viitanen, toimitusjohtaja

Kirjoitettu 5.1.2021

Liberaalipuolueen entinen puheenjohtaja asettuu Helsingissä ehdolle Perussuomalaisten joukoissa

Helsingin Perussuomalaiset jatkaa ehdokaslistansa täydentämistä uusista ihmisryhmistä. Näiden nimitysten myötä puolueen asema laajana kansanliikkeenä monipuolistuu entisestään. Aiemmin marraskuussa puolueen paikallispiiri ilmoitti kahdeksasta ensikertalaisesta, jotka olivat hakeutuneet ehdolle ensisijaisesti Keskuspuiston, Vantaanjoen ja Malmin lentoaseman suojelemisen vuoksi. Myös Liberaalipuolueen entinen puheenjohtaja, valtiotieteen maisteri Marko Kettunen on nimitetty puolueen ehdokkaaksi tulevissa kevään kuntavaaleissa.

Kettunen perustelee ehdokkuuttaan Perussuomalaisten poliittisen sisällön muutoksella sekä ammattitaidon kehityksellä, erityisesti Helsingissä:

”Olen seurannut Perussuomalaisten toimintaa ja uudistumista puheenjohtajan vaihdoksesta alkaen. Erityisen tyytyväinen olen ollut puolueen talouspoliittisen linjan terävöitymiseen, yksilönvapauskysymyksien esillä pitämiseen ja tapaan, jolla puolue on ammattimaistanut toimintaansa.” ilmoittaa Kettunen.

Ilmoituksen jälkeen puolue on nimennyt Helsingissä 70 ehdokasta, mikä on hieman yli puolet täydestä 127 ehdokkaan listasta.

Lisätietoja
Johannes Nieminen
Puheenjohtaja
pj@nullperushelsinki.fi
045 869 6810

Marko Kettunen
Ehdokas
posti@nullmarkokettunen.fi
045 859 6010

Kirjoitettu 31.12.2020

Helsingin Perussuomalaiset nimesi 36 uutta ehdokasta kuntavaaleihin

Helsingin Perussuomalaiset ilmoitti uuden vuoden alla 36 uuden ehdokkaan nimeämisestä. Uusien ehdokkaiden joukossa on edustettuna laaja kirjo erilaisia ammatti- ja ikäryhmiä. Suurin osa nimetyistä uusista ehdokkaista on myös politiikan ensikertalaisia. Ehdokkaiden joukossa on myös tunnetumpia nimiä, kuten Helsingin Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Sampsa Rydman, uusi puheenjohtaja ja entinen Vantaan kaupunginvaltuutettu Johannes Nieminen, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Antti Valpas sekä Perussuomalaisten Nuorten entinen puheenjohtaja Samuli Voutila.

31.12.2020 nimetyt ehdokkaat:

Reetta Angelvo-Riipinen, lähihoitaja
Petri Bäckman, liikuntapaikanhoitaja
Sami Ellonen, satamavalvoja
Svetlana Fedorova, insinööri AMK
Tanja Heiskanen
Eija Hannele Hörmönen, varastonhoitaja
Marleena Isomaa, aineenopettaja, FT
Tapio Kalema, työterveyslääkäri, LL
Iiro Kiianlehto, myyjä
Esa Korkia-aho, faktori
Laura Korpinen, asianajaja, varatuomari
Nina Koskela, opiskelija, TK
Toni Kuusela, metrojunankuljettaja
Mikko Lahtiluoma
Niko Laitinen, lähihoitaja
Harri Lehtimäki, ajopäällikkö
Sami Liukkonen, ravintolapäällikkö
Erkki Lyly, YKK
Sakari Männikkö, ensihoitaja
Johannes Nieminen, myyntijohtaja, LKV
Sami Niikko, toiminnanjohtaja
Jari Qvintus, tekninen manageri
Juha Ruuska
Sampsa Rydman, graafinen suunnittelija
Erkki Saarinen, VTM
Erkki Saviharju, AV-asentaja
Mikko Sorja, insinööri
Harri Sorsa, taksiyrittäjä
Mikko Särkkälä, ylioppilas
Pekka Vaittinen, yrittäjä, rakennusmestari
Antti Valpas, pääsihteeri
Kimmo Veijalainen, järjestelmäasiantuntija
Pertti Villo, turvallisuusasiantuntija
Samuli Voutila, yrittäjä
Juha Voutilainen, työnjohtaja
Ville Wideman, lentokonekuormaaja

Kirjoitettu 15.12.2020

Helsingin Perussuomalaiset marssittaa listalle joukon ensikertalaisia; vannovat puolustavansa Keskuspuistoa ja Malmin lentoasemaa

Helsingin Perussuomalaisten listoille on hakeutunut tämän vuoden kuntavaaleihin ennätysmäärä ehdokkaita. Puolueen listoille on marraskuun alkuun mennessä hakeutunut Helsingissä yli 200 halukasta, mikä on kirkkaasti kaikkien aikojen ennätys.

Erityisesti puolue on onnistunut Helsingissä houkuttelemaan uusia ehdokkaita ja politiikan ensikertalaisia.
”Paikallisasiat ovat olleet uusille hakeutujille tärkeitä. Erityisesti Malmin lentoasema sekä Keskuspuisto ovat ihmisille tärkeitä paikkoja, ja pettymys muihin puolueisiin näitä paikkoja koskettavissa asioissa on ilmeistä.” Toteaa Sampsa Rydman Helsingin Perussuomalaisten puheenjohtaja.

Helsingin Perussuomalaiset julkaisi tänään joukon ehdokkaita, jotka ovat kaikki ensikertalaisia ja ilmoittaneet hakeutuvansa puolueen toimintaan ensisijaisesti mainittujen asioiden vuoksi. Uusiin ehdokkaisiin lukeutuvat:

Tuomas Huovinen, Verkkoinsinööri
Joona Mäntynen, Opiskelija
Toni Randén, Luontokuvaaja
Sari Rantala, Osastonhoitaja
Sami Salonen, Vahtimestari
Johanna Valkeavirta, Sairaanhoitaja YAMK

”Perussuomalaisten äänestyskäyttäytyminen on ollut näissä asioissa linjakasta. Kaupunkiluonnon suojelu on lähellä sydäntäni ja mielestäni perussuomalaiset tarvitsevat ehdokkaita, jotka muistuttavat äänestäjille että suomalaisen luonnon suojeleminen on tärkeä osa kansallismielisyyttä!” lausuu Joona Mäntynen, 18-vuotias politiikan ensikertalainen.

Listalle on myös valittu puroaktiivi Toni Randén, joka tullut tunnetuksi Vantaanjoen vaelluskalakannan puolustajana.
Helsingin Perussuomalaiset julkaisee uusia ehdokkaita kiihtyvällä tahdilla. Tällä hetkellä puolue on julkaissut Helsingissä vasta pienen määrän ehdokkaita sekä pormestariehdokkaansa Jussi Halla-ahon. Se vakuuttaa, että lista tulee täyteen helposti.

Lisätietoja

Sampsa Rydman
Puheenjohtaja
pj@nullperushelsinki.fi
044 955 1149

Kirjoitettu 13.11.2020

Jussi Halla-aho nimitetty Helsingin pormestariehdokkaaksi

Perussuomalainen Helsinki ry:n hallitus on nimittänyt filosofian tohtori Jussi Halla-ahon ehdokkaakseen Helsingin pormestariksi. Nimitystä koskeva esitys on annettu piirihallitukselle 2.11.2020 ja asiaa koskeva päätös on tehty yksimielisesti 7.11.2020.

Lisätietoja antaa
Sampsa Rydman
Puheenjohtaja
Perussuomalainen Helsinki ry
pj@nullperushelsinki.fi
044 955 1149

Kirjoitettu 11.8.2020

Perussuomalainen Helsinki nimeää kuntavaaliehdokkaita

TIEDOTE

Ensimmäinen neljännes kuntavaaliehdokkaita on julkaistu. Perussuomalainen Helsinki ry. on 8. elokuuta 2020 asettanut seuraavat henkilöt ehdokkaikseen kuntavaaleihin 2021:

Sami Ahonen
Marko Ekqvist
Santeri Eskola
Toni Forsström
Natalia Gullsten
Nuutti Hyttinen
Laura Jokela
Juha Karjalainen
Jari Kilpinen
Alisa Leppäkoski
Teija Makkonen
Ari Marttinen
Teppo Marttinen
Pentti Mutanen
Aleksi Niskanen
Timo Nyman
Carita Sipilä
Toni Paussu
Juha Pokki
Mika Raatikainen
Mari Rantanen
Tommi Salminen
Anette Sohlman
Marika Sorja
Juhani Strandén
Oskar Viding
Juha Voutilainen

Perussuomalaisen Helsingin puolesta
Sampsa Rydman
Puheenjohtaja

Kirjoitettu 17.3.2020

Tiedote koronavirustilanteesta

Koronavirusepidemia on muuttunut pandemiaksi ja kaikkien on otettava käyttöön kovat keinot tartuntojen määrän vähentämiseksi.

Perussuomalainen Helsinki peruu kaikki yleisötapahtumat huhtikuun loppuun asti. Myös sääntömääräinen kevätkokous viivästyy poikkeustilan vuoksi.

Muistakaa pestä käsiä ja välttäkää ihmisjoukkoja! Yhdessä tästä selvitään.

Sampsa Rydman
Puheenjohtaja

Kirjoitettu 30.1.2020

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä piti vuosikokouksen 15.1.2020

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä piti vuosikokouksen 15.1.2020.

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä ja sen johto jatkaa entisessä kokoonpanossa kohti vaaleja. Valtuustoryhmä on toiminut aktiivisesti helsinkiläisten asialla ja ottanut kantaa mm. biomassan ja kivihiilen käytön päästövaikutuksista, lasten silpomisen ehkäisyyn, talouspolitiikkaan, tasa-arvotoimikunnan toimintaan, yhdenvertaisuuslakiin, budjettineuvotteluihin ja moneen muuhun asiaan mm. aloitteita ja ponsia tekemällä.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Raatikainen toteaa, että Perussuomalaisten politiikka ei todellakaan ole yhden asian politiikkaa. Katseet kohdistuvat jo vuoden 2021 kuntavaaleihin – hyvien kuntavaaliehdokkaiden haku on alkanut ja perussuomalaisten listoille halukkaita riittää. Sekin osoittaa, että politiikkamme koskettaa oikealla tavalla tavallisia ihmisiä.

Mika Raatikainen
valtuustoryhmän puheenjohtaja
puh. 050 5121372

 

Kirjoitettu 21.10.2019

Kokoustiedote: Perussuomalainen Helsinki ry:n syyskokouksen henkilövalinnat

Perussuomalainen Helsinki ry:n syyskokous pidettiin 20.10.2019 Valkeassa talossa Helsingissä.

Kokouksen avasi yhdistyksen puheenjohtaja Markku Saarikangas, jonka jälkeen puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos pitivät kokousväelle tervetulopuheet.

Perussuomalainen Helsinki ry:n syyskokous valitsi vuoden 2020 puheenjohtajaksi Sampsa Rydmanin.

Lisäksi kokouksessa päätettiin valita hallitukseen kuusi (6) varsinaista jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet siinä järjestyksessä kuin henkilöt äänimäärien perusteella (suurimmasta pienimpään) tulevat valituksi.

Vuoden 2020 hallituksen varsinaisiksi jäseniksi ja heidän henkilökohtaisiksi varajäseniksi valittiin seuraavat henkilöt (vaalien äänimäärät suurimmasta pienimpään):

Hallituksen varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen
Laura Jokela Santeri Eskola
Toni Paussu Sami Ahonen
Oskar Viding Heikki Korhonen
Jari Kilpinen Johannes Nieminen
Juhani Stranden Hannu Töyri
Selma Mäkitalo Juha Karjalainen

Muina asioina kokouksessa käsiteltiin muut sääntömääräiset asiat sekä ylimääräisen yhdistyskokouksen koolle kutsuminen.

Kirjoitettu 25.4.2019

Valtuustoryhmämme ryhmäpuheenvuoro 24.4.2019 Helsingin talousarvion lähetekeskusteluun

Valtuustossa käytiin eilen talousarvioon liittyvät ryhmäpuheenvuorot. Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoron piti varavaltuutettu Nuutti Hyttinen. Valtuuston kokous ja ryhmäpuheenvuoro nähtävissä myös Helsinkikanavalta (PS Helsingin valtuustoryhmän puheenvuoro alkaa kohdasta 2:01:06).

Hyvä puheenjohtaja ja hyvät valtuutetut.
Nousukausi on hiljalleen päättymässä. Talouskasvu on selvästi hidastunut parin vuoden takaisista huippuluvuista, ja on hiipumassa entisestään seuraavan kahden vuoden aikana. Keski-Euroopasta kuuluu huolestuttavia uutisia: Saksan talouskasvu on hyytymässä euroalueen hitaimmaksi Italian jälkeen ja taantuman riski on todellinen. Tämä vaikuttaa myös Suomen tulevaisuudennäkymiin.

Perussuomalaisten talouspolitiikan lähtökohtana on kansallinen etu ja sisäinen oikeudenmukaisuus niin valtakunnanpolitiikassa kuin kaupungin tasolla. Kansallinen edun nimissä ajamme suomalaisten etua, emme politiikkaa, joka on ristiriidassa suomalaisten ja suomalaisen yhteiskunnan edun kanssa. Sisäisen oikeudenmukaisuuden vuoksi Helsingin tulee olla kaupunki, jonka jokainen suomalainen voi kokea olevan hänen asiallaan ja jossa vallitsee vahva yhteenkuuluvuuden tunne.

Eriyisesti talouden heikentyessä talouspolitiikan tulee olla entistäkin vastuullisempaa. Talouden epävarmuustekijät tulee huomioida ja lähestyvään taantumaan varautua. Sipilän hallituksen sote-hankkeen kaatuminen esti todennäköisen katastrofin, mutta sosiaali- ja terveydenhoidossa havaittuihin ongelmiin ja kustannusten kasvuun on reagoitava. Laadukkaat ja oikea-aikaiset palvelut tulee taata erityisesti niille suomalaisille, jotka ovat veroja tähän yhteiskuntaan maksaneet ja hyvinvointimme rakentaneet. Vanhusten hoivapalveluiden häpeälliseen tilaan on puututtava. Ilmaispalvelujen jakaminen on lopetettava ja kaupungin on ryhdyttävä toimenpiteisiin vetovoimatekijöiden poistamiseksi, laittomasti maassa olevien kotiuttamiseksi sekä turvallisuustilanteen parantamiseksi.

Helsingissä asuminen on erittäin kallista, ja asumisen kustannuksia on pyrittävä laskemaan. Kiinteistövero on pidettävä alarajalla jatkossakin ja erityisesti kaupungin omaa vuokra-asuntotuotantoa on lisättävä. Helsinki tulee pitää houkuttelevana niin yrityksille kuin työntekijöille mahdollistamalla sujuvat, nopeat liikenneyhteydet kaikilla liikkumismuodoilla. Joukkoliikenteen käyttöön tulee kannustaa yhteyksiä parantamalla, ei autoilijoita kurittamalla. Yhteistyötä naapurikuntien kanssa tulee lisätä ja löytää keinot liikennehankkeiden kustannusten pitämiseksi kurissa.

Kaupungin tulee harjoittaa vastuullista ja pitkäjänteistä ilmastopolitiikkaa, jonka keskiössä on kohtuuhintainen energiantuotanto mahdollisimman pienin kokonaispäästöin. Hätiköityihin ratkaisuihin ei tule ryhtyä, vaan eri vaihtoehdot on tutkittava huolella. Nykyisten voimalaitosten ennenaikainen alasajaminen ennen käyttöikänsä loppua ei ole taloudellista ja kestävää ympäristöpolitiikkaa, vaan heikentää tulevaisuuden investointimahdollisuuksia.
Uusien rakennushankkeiden hiilijalanjälki koko prosessin osalta on selvitettävä, niin kuljetusten kuin hankkeessa käytettävien materiaalien tuotannon osalta.

Sellaisiin rakennushankkeisiin, joiden aiheuttamat kokonaispäästöt ovat muihin vastaaviin verrattuna kohtuuttoman suuret, ei tule ryhtyä. Sekä hankkeiden päästöt, muut ympäristövaikutukset että kustannukset on selvitettävä huolellisesti, etukäteen. Tästä syystä esimerkiksi rakentamisesta Malmin lentokentälle tulisi luopua.

Kirjoitettu 13.2.2019

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä: vihreiden ajama biomassan käyttö energiantuotannossa ajoi seinään, biomassan päästövaikutukset suuremmat kuin kivihiilellä

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä
Lehdistötiedote 1.2.2019
Julkaisuvapaa: HETI

Helsingin kaupunginvaltuuston seminaarissa tammikuun 31. päivänä esiteltiin kaupunkistrategiahankkeiden tilannetietoja ja keskusteltiin niiden jatkosta. Hankkeet pohjautuvat valtuuston vuonna 2017 hyväksymään Helsingin kaupunkistrategiaan 2017–2021.

Yksi hankkeista oli Hiilineutraali Helsinki 2035 –toimenpideohjelma, jossa esitettiin mm. biolämpölaitoksia ratkaisuksi korvaamaan Hanasaaren ja myöhemmin Salmisaaren voimalaitokset. Kävi kuitenkin ilmi, että Hanasaaren hiilivoimalan lopettaminen ja kivihiilen korvaaminen biomassalla aiheuttaisi nykyistä suuremmat päästöt.

Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Juhani Strandén selvitti asiaa jo ennen seminaaria Helsingin Energialta.

Useamman viestin jälkeen selvisi, että biomassan käytöstä on esitetty kritiikkiä, sillä ”piipun pään” päästöt ovat suuremmat kuin kivihiilen. Kansainvälisesti on yhteisesti sovittu, että kestävästi tuotettu biomassa on nollapäästöistä, jolloin myös biolämpökeskusten laskennalliset päästöt ovat nolla, vastattiin Helsingin Energialta.

Juhani Strandén kyseenalaisti strategiaseminaarissa hankekohtaisella dialogi-ständillä biomassan käytön korvaavana energiamuotona, Sirpa Asko-Seljavaaran tukemana. Myös kaupungin projektipäälliköt ja Vihreiden tutkija Harjanne joutuivat myöntämään todellisten päästöjen nousevan.

Seminaarin loppuyhteenvetona asia todettiin yhteisesti pormestari Jan Vapaavuoren suulla, jopa vihreiden Anni Sinnemäki myönsi, ettei biomassa voi olla kivihiilen korvaava polttoaine energiantuotannossa.

Lisätietoja:

Mika Raatikainen (ps.)
valtuustoryhmän puheenjohtaja
050 5121372

Juhani Strandén (ps.)
varavaltuutettu
0400 469062

Kirjoitettu 17.1.2019

Kaupunginvaltuuston päätös laajentaa laittomasti maassa olevien henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluita kumottava

LEHDISTÖTIEDOTE Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä

Helsinki 16.1.2019

Vapaa julkaistavaksi: Heti.

Kaupunginvaltuuston päätös laajentaa laittomasti maassa olevien henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluita kumottava

Helsingin perussuomalainen valtuustoryhmä esittää, että valtuusto kumoaa 29.11.2017 § 426 Asia/22 tekemänsä päätöksen laajentaa nk. paperittomien eli laittomasti maassa olevien henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluita.

Sen lisäksi, että päätöksen seurauksena on käynyt ilmi, ettei kustannuksia pystytä seuraamaan, on maamme turvallisuustilanne muuttunut siinä määrin, että kaikki vetovoimatekijät, jotka voivat edistää maahan laittomasti jäämistä, tulee poistaa.

Helsingin kaupunki tarjoaa jatkossakin hätäapua ja kiireellisen sairaanhoidon, kuten lainsäädäntömme edellyttää.

Helsingissä 16.1.2019

Mika Raatikainen

valtuustoryhmän puheenjohtaja

Kirjoitettu 16.1.2019

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtajana jatkaa Mika Raatikainen

TIEDOTE 16.1.2019 Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä
Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä järjestäytyi 16.1.2019 ennen vuoden ensimmäistä valtuuston kokousta. Valtuustoryhmän puheenjohtajan jatkaa Mika Raatikainen ja varapuheenjohtajana Nuutti Hyttinen. Valtuustoryhmän sihteeriksi valittiin Marko Ekqvist.

Kirjoitettu 14.1.2019

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmä: Päätös laittomasti kaupungissa olevien turvapaikanhakijoiden laajennetuista terveys- ja sosiaalipalveluista purettava

TIEDOTE 14.1.2019
JULKAISUVAPAA HETI

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmä on huolissaan kaupungin turvallisuustilanteesta viimeaikaisten lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten tultua ilmi. Valtuustoryhmä ei ole yllättynyt tapausten johdosta, koska näistä haittamaahanmuuton kielteisistä ilmiöistä perussuomalaiset ovat varoittaneet jo vuosia. Nyt esille tulleiden lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten lisäksi tähän mennessä on jo useita turvapaikanhakijoiden tekemiä vakavia rikoksia, kuten Turun terrori-isku, tappoja ja raiskauksia. Valtuustoryhmä uskoo, että lisää rikoksia on tapahtumassa ja tulossa julkisuuteen.

Yksikin turvapaikanhakijan tekemä rikos on liikaa, joten on korkea aika tehdä konkreettisia korjaavia tekoja uusien vakavien rikosten ennaltaehkäisemiseksi.

Vetovoimatekijöitä on karsittava. Helsingin kaupunginvaltuusto teki marraskuussa 2017 perussuomalaisten vastustaman päätöksen laajentaa laittomasti maassa oleskelevien sosiaali- ja terveyspalveluita. Päätös laajentaa palveluita oli ryhmän mielestä selkeä virhe. Suurin osa laittomasti maassa olevista henkilöistä oleskelee useiden arvioiden mukaan juuri Helsingissä. Laajennetut palvelut ovat vetovoimatekijä, joka kerää pääkaupunkiin erityisen paljon turvapaikanhakijoita ja laittomasti maassa olevia henkilöitä. Se on myös osaltaan syy, miksi turvallisuustilanne pääkaupunkiseudulla on huonontunut. On aika tehdä korjausliikkeitä ja yksi niistä on otsikossa mainitun valtuuston päätöksen purkaminen.

Perussuomalaiset aikovat tehdä ryhmäaloitteen, jossa esitetään päätöksen laajennetuista sosiaali- ja terveyspalveluista purkamista. Tämä osaltaan parantaisi Helsingin turvallisuutta ja vähentäisi kaupungissa laittomasti olevien määrää ja hakeutumista alueelle.

Lisätietoja:
Mika Raatikainen
Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja
050 512 1372

Kirjoitettu 16.11.2018

UMO:n toiminta jatkuu

PS:n johdolla yhteistyössä UMO:n hallituksen, Muusikkojen Liiton, työntekijöiden sekä omistajan Helsingin Kaupungin Konsernijaoston yhteistyöllä saimme hyvän tuloksen UMO:lle, kertoo ilmeisen tyytyväinen hallituksen puheenjohtaja Toni Paussu. Paussu tuo esiin, että kokonaisratkaisuun vaikuttivat kaikki osatekijät ja työ tehtiin yhdessä, eikä halua korostaa omaa rooliaan tässä asiassa.

Tosiasia kuitenkin on, että hallituksen puheenjohtajalla on merkittävä rooli asioiden saamisessa toivottuun lopputulokseen. Merkittävin asia lienee se, että työpaikat säilyvät ja UMO:n työ jatkuu.

Orkesteri vaihtaa nimeään, UMOn uusi nimi tulee olemaan UMO Helsinki Jazz Orchestra. UMO-nimen säilyminen on Perussuomalaisten ansiota, pala jazz-historiaa jää näin uuteen nimeen.

Työsuhteet säilyvät kokoaikaisina. Tallennekorvaus pienenee vastaamaan nykyistä korvaustasoa. Tallennekorvaus pienenee aikaisemmasta 16 %:sta neljään prosenttiin.

Lauantaityön käyttöönotto lisää mahdollisuuksia myydä ja markkinoida orkesterin palveluja laajemmalle asiakaskunnalle. Sunnuntaityö on uuden sopimuksen myötä mahdollista. Uuden työehtosopimuksen astuessa voimaan myös pienyhtye toiminta mahdollistuu. Big Bandin kokoonpanosta vapaaksi jääviä 3,5 vakanssia täytetään freelancer- muusikoilla, joka mahdollistaa eri tuotannoissa soittajien käyttämisen tilanteen mukaan sekä mahdollistaa käyttämään nuoria muusikoita oppimassa Jazz Big Band korkeakoulussa, UMO:ssa.

Taiteellisen johtajan palkkaaminen 2019 alussa antaa myös uutta virettä UMO:n näkyvyyteen julkisuudessa. Tehdyillä toimenpiteillä saamme UMO:n talouden kestävälle kannalle pitkälle tulevaisuuteen.

Lisätietoja:
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
pj@nullperushelsinki.fi
p. 0400 – 361 018

Toni Paussu
UMO hallituksen puheenjohtaja
paussu.tonio@nullgmail.com
p. 040 – 555 3885

Kirjoitettu 10.11.2018

Piirin puheenjohtajana jatkaa Markku Saarikangas

Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piirin syyskokous järjestettiin Vartiokylän työväentalolla 10.11.2018. Sääntömääräinen syyskokous valitsi piirin puheenjohtajaksi Markku Saarikankaan. Piirihallitukseen kaudeksi 2019 valittiin: Marko Ekqvist, Nuutti Hyttinen, Sakari Männikkö, Erkki Saarinen, Markku Salomaa, Juhani Strandén ja Anne Vuori.

Kirjoitettu 30.10.2018

Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmä ei kannata Helsingin kaupungin talousarvioehdotusta. Syitä on useampia, kokonaisuutta oli mahdotonta hyväksyä.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä ei hyväksy edelleen jäävää 7 miljoonan vajetta sosiaali- ja terveystoimen budjettikehykseen. Perussuomalaisen valtuustoryhmän mielestä on selvää, että leikkauksia palveluihin on tulossa, eikä ryhmä voi sitä hyväksyä.

Talousarviossa lisätään positiivisen diskriminaation rahoitusta. Pääpaino on maahanmuutossa eikä esimerkiksi syrjäytyneissä kantasuomalaisissa. Helsingin muut valtuustoryhmät eivät ottaneet riittävän hyvin huomioon talousarviossa veroja maksavia helsinkiläisiä. Rahoituksen lisääminen ruotsinkieliseen kotoutukseen ja maahanmuuttajien sosiaalityöntekijöihin aiheuttaa lisää eriarvoisuutta palvelujen saatavuudessa. Perussuomalainen valtuustoryhmä ei näe sosiaalityöntekijöiden lisäämistä kotoutumisen edellytyksenä vaan kotoutuminen on kiinni paitsi maahanmuuttajan motivaatiosta ja ympäröivän yhteiskunnan normien hyväksymisestä on kielikoulutus, opiskelu sekä työnteko ovat parasta kotoutumista.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän mukaan kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan rahoituksesta olisi pitänyt leikata ja sitouttaa toimiala säästöihin, jotka olivat ehtona Oodi-kirjastohankkeen etenemiselle. Ryhmä olisi leikannut kirjastohankkeen 7 miljoonan vuotuisista käyttökustannuksista ja ottanut siitä lisärahoitusta sosiaali- ja terveystoimeen ja hankkinut lisäresursseja vanhustenhoitoon ja omaishoitopalveluihin.

Valtuustoryhmän mielestä on arveluttavaa, että kaupunkiympäristön 10-vuotissuunnitelmassa puoli miljoonaa vuodessa kohdennetaan suojeltavien alueiden rahoitukseen ilman selkeää suunnitelmaa.

Ryhmä olisi halunnut panostaa kaikkien liikennemuotojen käytön sujuvoittamiseen tasapuolisesti. Erityisesti Tuusulantien kaupunkibulevardi-hanke tulisi estää sen liikenteen sujuvuutta hankaloittavien vaikutusten takia.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan rahoituksen osalta ryhmän esittämä 500 euron palveluseteli pienituloisten helsinkiläisten perheiden käyttöön olisi mahdollistanut digitalisoidun oppimisympäristön toteuttamisen tasapuolisesti. Tämä ehdotus ei saanut muiden ryhmien kannatusta.

Valtuustoryhmä olisi halunnut enemmän panostusta koulujen sisäilmaongelmiin, korjausrakentamiseen sekä rakennusvalvontaan.

Perussuomalaisille tärkeät painopistealueet terveydenhoitopalvelut, vanhusten hoito, kotihoitopalvelut, omaishoitajien aseman parantaminen, vammaispalvelut sekä avustukset leipäjonopalvelun tarjoajille eivät saaneet kannatusta. Panostaminen maahanmuuttajiin on suoraa jatkumoa siihen, että Helsingistä pyritään tekemään koko maailman sosiaalitoimisto.

Perussuomalaisten budjettineuvottelijoina toimivat Juhani Strandén, Nuutti Hyttinen ja Pekka Tiusanen.

Lisätietoja:
Mika Raatikainen,
valtuustoryhmän puheenjohtaja
p. 050 512 1372

Juhani Strandén
kaupunginvaltuuston 3. varavaltuutettu
p. 0400 469 062

Kirjoitettu 16.9.2018

Perussuomalainen Helsinki on nimennyt ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa

Perussuomalainen Helsinki on nimennyt ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa. Piirihallitus vahvisti ehdokkuudet 14.9.2018 pitämässään kokouksessa. Kokouksessa oli läsnä myös puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

Nimetyt ehdokkaat ovat:
Marko Ekqvist, Jussi Halla-aho, Nuutti Hyttinen, Laura Jokela, Juha Karjalainen, Pia Kopra, Tiera Laitinen, Aleksi Niskanen, Tom Packalén, Toni Paussu, Mika Raatikainen, Mari Rantanen, Marika Sorja, Juhani Strandén, Matias Turkkila, Oskar Viding, Pertti Villo ja Anne Vuori.

Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piirihallitus on nimennyt kokouksessaan 5.11.2018 eduskuntavaaliehdokkaakseen FT, VTT Jukka Hankamäen. Hankamäki on koulutukseltaan filosofi ja sosiaalipsykologi sekä väitellyt tohtoriksi kaksi kertaa Helsingin yliopistossa. Hän toimii nykyisin tutkijana Suomen Perustassa.

Helsingin piirihallitus nimesi kokouksessaan 17.12.2018 eduskuntavaaliehdokkaakseen Laura Korpisen ja Erkki Saarisen.

Lisätietoja:
Markku Saarikangas
puheenjohtaja, Perussuomalainen Helsinki
0400 361018
pj(at)perushelsinki.fi

Kirjoitettu 1.9.2018

Hietaniemen ranta ja sen lähialue on rauhoitettava festivaaleilta

Kaupunginvaltuutettu Pia Kopra on tehnyt valtuustoaloitteen liittyen

Hietaniemen Weekend -festivaaleilla ilmenneisiin ongelmiin. “Palaute ja yhteydenotot olivat tämän asian suhteen runsaat, joten päätin tehdä asiasta valtuustoaloitteen”, kertoo Kopra.

Hietaniemen ranta ja sen lähialue on rauhoitettava festivaaleilta ym. vastaavilta tapahtumilta

Hietaniemen rannassa on järjestetty parina viime vuotena suuria musiikkifestivaaleja, joissa on ollut paljon ongelmia, myös tänä vuonna järjestetyssä weekend festivaalissa. Festivaalin ensimmäisenä päivänä ihmisjoukot ruuhkauttivat sisäänkäynnin niin, että tilanne päätyi jopa vaaralliseksi, kun osa jonottajista rynni kohti sisäänkäyntiä. Alueella oli useita tappeluita, eikä järjestysmiehiä ollut riittävästi. Hätäkeskukseen tuli jonottajilta useita ilmoituksia.

Hietaniemen hautausmaan toiminta häiriintyi ja hautarauhaa rikottiin festivaalien aikaan eri tavoin, festarivieraat mm. tukkivat arkkua kuljettaneen hautausauton tien. Hietaniemen hautausmaan luterilaisen ja juutalaisen seurakunnan välissä olevaa historiallisesti arvokasta muuria vahingoitettiin, kun hautausmaiden alueelle tunkeutui juhlijoita luvattomasti. Korjauskustannuksien alustavat arviot ovat kymmeniä tuhansia euroja.

Festivaalit ja siihen liittyvät rakennustyöt haittasivat liikennettä Hietaniemen ympäristössä lähes kahden viikon ajan kohtuuttomasti.

Musiikkifestivaalit ovat sinänsä iloinen asia eli aloitteella ei vastusteta itse festivaaleja, mutta niille löytyy varmasti parempia paikkoja tulevaisuudessa. Tapahtumien ei tarvitse olla Helsingissä keskeisellä paikalla aiheuttamassa kohtuutonta häiriötä alueen ympäristölle, liikenteelle ja asukkaille.

Esitän, että kaupunki rauhoittaa Hietaniemen rannan ja sen lähialueet niin, ettei siellä enää tulevaisuudessa järjestetä festivaaleja tai vastaavia tapahtumia ja lisäksi kaupunki selvittää tarkoituksiin paremmin soveltuvia paikkoja.

Lisätietoja:

Pia Kopra

kaupunginvaltuutettu

040-8489110

Kirjoitettu 31.8.2018

Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piiri on muuttanut uuteen toimistoon

Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piiri on muuttanut uuteen toimistoon. Tämä on tärkeä askel edetessämme vuoden 2019 vaaleja kohti. Toimistomme sijaitsee erinomaisella paikalla Mannerheimintien ja Cygnaeuksenkadun kulmassa, katutasossa.

Toimistollemme ovat kaikki tervetulleita juttelemaan, puhumaan politiikasta ja juomaan vaikkapa kuppikahvia.

TOIMISTO:
Postiosoite: Mannerheimintie 36, 00100 Helsinki
Käyntiosoite: Cygnaeuksenkatu 16.
Puhelin: 0400-361 018
PÄIVYSTYS: Ilman sitoutumista!
Maanantai kello 13.00 – 15.00
Tiistai – torstai kello 10.00 – 13.00

Perussuomalainen Helsinki ry

Markku Saarikangas
Puheenjohtaja
Puh: 0400-361 018
www.helsinki.perussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 7.6.2018

Helsingin piiri nimesi ensimmäiset maakuntavaaliehdokkaansa piirihallituksen kokouksessa 7.6.2018

Maakuntavaaliehdokkaiksi nimettiin piirihallituksen kokouksessa 7.6.2018 seuraavat henkilöt:

Timo Aunio, Marko Ekqvist, Toni Forsström, Jussi Halla-aho, Ilkka Hirsimäki, Nuutti Hyttinen, Jari Kilpinen, Pia Kopra, Mikko Lahtiluoma, Harri Lehtimäki, Teppo Marttinen, Raimo Mattsson, Pentti Mutanen, Markku Nevalainen, Aleksi Niskanen, Elias Nummelin, Jorma Pelkonen, Mika Raatikainen, Annika Rönneberg, Markku Saarikangas, Erkki Saarinen, Erkki Saviharju, Marika Sorja, Juhani Strandén, Jaana Vesterinen-Prähky, Pertti Villo, Calle Viteli ja Anne Vuori.

Maakuntavaaliehdokkaiksi nimettiin piirihallituksen kokouksessa 18.6.2018 seuraavat henkilöt:
Mari Rantanen ja Teemu Suominen.

Kirjoitettu 24.5.2018

Helsingin perussuomalaisen kaupunginvaltuutetun Pia Kopran valtuustoaloite Heikki Hurstin ruoka-avun toiminnan turvaamiseksi tyrmättiin sosiaali- ja terveyslautakunnassa

TIEDOTE 23.5.2018 JULKAISUVAPAA

Helsingin perussuomalaisen kaupunginvaltuutetun Pia Kopran valtuustoaloite Heikki Hurstin ruoka-avun toiminnan turvaamiseksi tyrmättiin sosiaali- ja terveyslautakunnassa.

Helsingin kaupunki laski muutama vuosi sitten Hurstin yhdistyksen toimipisteen vuokraan ja ylläpitoon myöntämänsä vuosiavustuksen 150 000 eurosta 100 000 euroon. Sote-lautakunta ei puoltanut valtuustoaloitteessa ehdotettua 50 000 eur myöntämistä yhdistykselle. Kopran mielestä perustelut olivat ontuvia. Lautakunta perusteli avun eväämistä mm. sillä, ettei yhdistys ollut tehnyt oikaisuvaatimusta vuotta 2018 koskevasta avustuspäätöksestä. Heikki Hursti on aiemmin kertonut, että hänelle ilmoitettiin sosiaalivirastosta, ettei päätökseen voi hakea oikaisua. Hursti rehellisenä miehenä uskoi, että hänelle annettiin rehellistä tietoa, eikä hakenut oikaisua, Kopra kertoo. Toinen perustelu oli yksityisten lahjoitusten merkittävä kasvu. Sekä Kopran, että kaupunginvaltuutettu ja sote-lautakunnan jäsenen Mari Rantasen (ps) mukaan kaupunki ei voi vetäytyä vastuustaan omista köyhistä ja nälkäisistä kaupunkilaisistaan vetoamalla yksityisiin lahjoituksiin.

Mari Rantanen teki lautakunnan kokouksessa 22.5.2018 palautusehdotuksen, jossa 50 000 eur esitettiin myönnettäväksi, mutta kukaan lautakunnan jäsenistä ei kannattanut sitä.

Heikki Hurstilta saadun tiedon mukaan ruoka-avun toiminta on jälleen vaarassa jo tulevana syksynä.

”Tämä erä hävittiin, mutta aloite tulee vielä kaupunginhallitukseen ja valtuustoon ja siellä sitten nähdään kuka oikeasti välittää omista heikoimmassa asemassa olevista kaupunkilaisista. Rahaa tuntuu riittävän laittomasti maassa oleville isolla kädellä, mutta ei kaupungissa laillisesti oleville köyhille edes se 50 000”, Kopra toteaa ja jatkaa ”ennen vaaleja Hurstin luona käydään ja ylistetään avun tärkeyttä, sitten kun tullaan valituksi, se tärkeys unohtuu.”

Lisätietoja:

Pia Kopra
Kaupunginvaltuutettu
0414965849

Mari Rantanen
Kaupunginvaltuutettu
Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen
0405715371

Kirjoitettu 15.5.2018

Uudenmaan valtuustojen yhteiskokous sote- ja maakuntauudistuksesta

Uudenmaan valtuustojen yhteiskokouksessa 15.5.2018 kuultiin eri valtuustoryhmien puheenvuorot. Valtuustot käsittelevät yhdessä tulevaa sote- ja maakuntauudistusta. Valtuustoryhmämme puheenvuoron piti kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen.

 

Olemme kokoontuneet tänään erittäin harvinaiseen mutta sitäkin tärkeämpään tilaisuuteen. Olemme kokoontuneet kuntalaistemme parhaaksi ja heidän etujensa puolustamiseksi. Ja yhdessä me olemme vahvoja.

Sote ja maakuntauudistuksesta on sanottu lähes kaikki mitä siitä sanottavaa on. Puheenparsia ja lausuntoja ovat antaneet sekä asiantuntijat että poliitikot, mutta syystä tai toisesta maan hallituksella on korvat kiinni ja uppiniskainen ote maan suurimpaan uudistukseen, joka on viemässä maatamme kohti tuntematonta. Oletettavasti päin jäävuorta, kuten ohjattiin muuten Titanic aikoinaan. Sekin turma olisi ollut mahdollisesti vältettävissä kun vauhti ei olisi mennyt järjen edelle.

Sote ei tue tavoitteita kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa palvelujen yhdenvertaisuutta ja saatavuutta sekä hillitä kustannuksia. Päinvastoin, kustannukset todennäköisesti nousevat. Asiantuntijana on toiminut osakkeenomistaja, ei substanssiosaaja.

Suunnitellussa Uudenmaan maakunnassa on väestömäärä 1,6 miljoonaa ihmistä. Loput 17 hoitaisi loppua Suomea. Siis 17 muuta maakuntaa hoitaisi loppua kahta kolmasosaa Suomen väestöstä. Jos kerran 1,6 miljoonaa ihmistä voitaisiin hoitaa yhden maakunnan toimesta, mihin tarvitaan 17 muuta? Virastot, johtajat, valtuustot, hallitukset, lautakunnat ja niin edelleen. Paljon on paikkoja myös poliitikoille.

Sote ja maakuntauudistus on yksinkertaisesti huono. Näyttää siltä, että koko valmistelussa on unohtunut se tärkein. Asukas, asiakas, potilas, veronmaksaja ja heidän etunsa. Sen sijaan keskiössä on sulle-mulle-mulle-mulle-politiikka, jossa kokoomus saa valinnanvapauden, keskusta ikiaikaisen haaveensa maakunnista, siniset joojoo-miehen roolin ja veronmaksajalle jää käteen musta pekka.

On aivan selvä asia, että uudistus soteen tarvitaan. Kun kysymyksessä on yhteisten veroeurojen käyttö, on niiden kanssa toimittava vastuullisesti ja siten, että rajatulla rahamäärällä saadaan mahdollisimman monelle terveyshyötyä. Mistä löytyisi nyt se vastuullinen taho, joka uskaltaisi viheltää pelin poikki? Uskaltaisi todeta, että tämä malli sisältää liikaa riskejä. Vastuullisuutta olisi myös se, että uudistus tehtäisiin parlamentaarisesti, siis siten että kaikki puolueet voisivat osallistua sillä se takaisi uudistuksen jatkuvuuden myös vaalien jälkeen. On täysin kestämätön ajatus, että jokin muu intressi kuin ihmisten hyvinvointi, terveys ja järjestelmän varmuus voisi olla suurempi vaikutin silloin kun säädetään lakeja, jotka koskettavat terveydenhuoltoamme. Maakunnilla me emme tee yhtään mitään.

Kaikille sattuu mokia joskus, myös päätöksenteossa. Se on hyväksyttävää, mutta on lähes anteeksiantamatonta olla korjaamatta niitä. Etenkin kun jo useampi käsi on noussut virheen merkiksi.

Arvoisa hallitus, me vetoamme nyt teihin. Uusimaa vetoaa teihin. Palatkaa maltin ja tolkun tielle.

Perussuomalaiset kannattavat nyt esitettyä lausuntoa yhteiseksi kannanotoksi koskien sote ja maakuntauudistusta.

Kirjoitettu 26.4.2018

Selvitys vanhuspalveluiden tilasta Helsingissä

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä on tehnyt vanhuspalveluiden tilaa koskevan ryhmäaloitteen, jossa se pyytää kaupunkia selvittämään vanhusten kotihoitoon liittyvät epäselvyydet.

Helsingin kaupungin kotihoidossa on tapahtunut toistuvia tilanteita, joissa vanhus on jäänyt ilman tarvitsemaansa apua ja huolenpitoa. Viimeisimmässä tapauksessa kotihoidon piirissä oleva vanhus oli ollut kuolleena asunnossaan viikkoja.

Kaupunkilaisilta tulee runsaasti yhteydenottoja omaisistaan, jotka asuvat kotonaan ja ympärivuorokautisen hoivan paikkaa ei ole järjestynyt omaisten sitkeistä yrityksistä huolimatta. On myös käynyt selväksi, että kotona asuu sellaisia ihmisiä, joiden turvallisuutta ja inhimillistä hoitoa ei voida varmistaa kotihoidon keinoin ainakaan nykyisillä resursseilla.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että Helsingin kaupungin ikääntyneiden hoidosta ja tulevista tarpeista tehdään kattava, mielellään ulkopuolinen selvitys. Selvityksen tarkoituksena on kartoittaa nykytilanne ja se mitä kaupungin tulisi tehdä, jotta jatkossa kotona asuvien vanhusten turvallisuus voidaan taata ja kuinka paljon on tosiasiallista tarvetta investoida ympärivuorokautisen hoivaan, jotta kaikki sitä tarvitsevat pääsevät palvelun piiriin.

Lisätietoja:
Mari Rantanen
Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä
p. 040 571 5371

Kirjoitettu 4.4.2018

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro Helsingin kaupungin lausunnosta maakunta- ja sote-uudistuksesta 4.4.2018

Perussuomalaiten Helsingin valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro (puheenpitäjänä Jussi Halla-aho) Helsingin kaupungin lausunnosta maakunta- ja sote-uudistuksesta kaupunginvaltuuston kokouksessa 4.4.2018.


Arvoisa puheenjohtaja,

Sote-järjestelmän kehittämisen tarpeellisuudesta vallitsee ja on vallinnut pitkään yhteisymmärrys. Kun väestö ikääntyy ja sairastavuus lisääntyy, ja kun hoidot samalla kehittyvät, on selvää, että kustannukset kasvavat. Samalla työssäkäyvien eli järjestelmän nettorahoittajien suhteellinen osuus väestöstä kutistuu. Tämä taas johtuu sekä työikäisen väestön pienenemisestä, että kasvavan maahanmuuttajaväestön hyvin heikosta integroitumisesta työmarkkinoille.

Kaupunginvaltuuston kokous 4.4.2018. Ryhmäpuheenvuoromme Helsingin lausunnosta maakunta- ja sote-uudistuksesta piti Jussi Halla-aho.

Vaihtoehtoina on verottaa enemmän, hoitaa vähemmän, lainata rahaa, tai yrittää tehdä asioita tehokkaammin. Koska kolme ensimmäistä vaihtoehtoa ovat poliittisesti vaikeita tai taloudellisesti kestämättömiä, soteuudistuksen tavoitteena on tämä viimeksi mainittu, asioiden tekeminen kustannustehokkaammin. Samalla on tietysti tärkeää, että ei eri tavoin kaiveta omaa kuoppaa syvemmäksi ottamalla terveyspalvelujen piiriin kokonaan uusia ryhmiä kuten laittomasti maassa olevia.

Täydellistä sotejärjestelmää ei varmasti ole olemassa. Jos olisi, se olisi jo pystytetty johonkin, ja muut olisivat kopioineet sen. Muutama perusasia kannattaa kuitenkin pitää mielessä. Hallintouudistukset ovat itsessään kalliita. Jos uudistus on yksiselitteisen hyvä ja järkevä, se voidaan nähdä investointina, joka pitkällä aikajänteellä maksaa itsensä takaisin.

Harva kai kehtaa vakavalla naamalla sanoa, että nyt käsittelyssä oleva sote- ja maakuntauudistus olisi yksiselitteisen hyvä ja järkevä. Asiantuntijalausuntojen mukaan kustannusten kasvun hidastuminen on hyvin epävarmaa, ne saattavat jopa kasvaa. Virheitä ja epäkohtia voidaan kuulemma korjata myöhemmin. Näin ajaudutaan helposti kierteeseen, jossa maksetaan paitsi alkuperäisen uudistuksen virheistä myös niiden virheiden korjaamisesta.

Me käsittelemme tätä asiaa nyt ennen kaikkea Helsingin ja helsinkiläisten näkökulmasta. Tästä näkökulmasta uudistus esitetyssä muodossaan rikkoisi asioita, jotka ovat ehjiä.

Keskuskaupungit, jotka ovat maan keskiarvoa terveempiä, nuorempia ja vauraampia, kärsivät taloudellisesti. Toisaalta malli ei ota huomioon kaupunkikeskusten erityisongelmia kuten suurta syrjäytyneiden joukkoa. Lähes miljardin euron säästötavoite Uudellamaalla johtaa suuriin irtisanomisiin ja julkisen terveydenhuollon rapautumiseen. Yksityisten terveyspalveluiden tarjonta epäilemättä lisääntyy kaupungeissa, mutta samalla asiakkaalle syntyy kannustin hakeutua hoitoon, joka ei ole välttämätöntä, kun taas palvelun tuottajalle syntyy kannustin ylihoitamiseen. Niin iloinen asia kuin markkinatalous onkin, yksityisten terveysjättien ensisijainen tehtävä ja tavoite on tuottaa rahaa omistajilleen. Pitkällä aikajänteellä tämä siirtää resursseja pois esimerkiksi vakavien sairauksien hoidosta.

Maakuntauudistus näennäisesti vahvistaa paikallista itsehallintoa suoraan valittavine valtuustoineen. Kuitenkin sekä maakuntien tehtävät, että ennen kaikkea rahoitus tulevat valtiolta. Helsingin tapauksessa kaksi kolmasosaa kunnallisverotuloista ja 40% yhteisöverotuloista ohjautuu valtiolle. Kun maakunnat ovat tosiasiassa valtion talutusnuorassa, niiden poliittinen liikkumatila on olematon. Maakuntavaltuustojen ja -hallintojen tärkein funktio näyttääkin olevan kokouspalkkioiden ja hallintovirkojen generoiminen.

Kuten lausunnossa todetaan, kyseessä on historiallisen suuri muutos, joka koskettaa tavallisen ihmisen kannalta kaikkein tärkeimpiä palveluja. Siksi olisi erityisen tärkeää, että uudistukselle olisi pyritty saamaan mahdollisimman laaja poliittinen tuki. Esityksessä pitäisi myös nykyistä paremmin ottaa huomioon niiden ihmisten kantoja, jotka työskentelevät alalla ja ymmärtävät siitä jotakin.

Perusvirhe sote- ja maakuntauudistuksessa ovat lähtökohdat. Uudistuksen kaksi pääkomponenttia eivät erillisinä nauti laajaa kannatusta edes hallituspuolueiden keskuudessa, muusta eduskunnasta puhumattakaan. Kyseessä on intressiryhmäpolitiikkaan perustuva lehmänkauppa. Kokoomus tukee maakuntauudistusta vain saadakseen soteuudistuksen ja siihen kytketyn valinnanvapauden. Keskusta tukee soteuudistusta ja valinnanvapautta vain saadakseen itselleen poliittisesti tärkeän maakuntauudistuksen.

Tällaisista lähtökohdista ei voi syntyä hyvää uudistusta. Perussuomalaiset kannattavat lausunnon hyväksymistä.

Lisätietoja:
Jussi Halla-aho
kaupunginvaltuutettu
Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä

Kirjoitettu 14.3.2018

Helsingin perussuomalaiset maakuntavaltuutetut pitävät esitettyä maakuntamallia vahingollisena pääkaupunkiseudulle

TIEDOTE 13.3.2018

JULKAISUVAPAA: HETI

Helsingin perussuomalaiset maakuntavaltuutetut ovat mukana Uudenmaan maakuntavaltuuston 13.3.2018 hyväksymässä kannanotossa maakunta- ja sote-uudistukseen. Kannanotto jakoi jossain määrin eri puolueita, erityisesti keskusta äänesti kannanottoa vastaan.

Perussuomalaiset maakuntavaltuutetut allekirjoittavat kannanoton, jossa esitettyä maakuntamallia pidetään vahingollisena, koska se ei ota huomioon maan suurimman maakunnan ja pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. Maakuntamallia ja sote-uudistusta ei tule toteuttaa Uudellamaalla esitetyllä tavalla.
Kannanotossa todetaan, että Uudenmaan volyymi on merkityksellinen ja alueen näkemykset tulee ottaa paremmin huomioon. Uudellamaalla asuu 1,7 miljoonaa ihmistä. Pääkaupunkiseutu tuottaa Suomen bruttokansantuotteesta lähes kolmanneksen ja Uusimaa yhteensä noin 40 prosenttia.

Perussuomalaisten mielestä uudistaminen on tarpeellista, mutta se täytyy tehdä hallitusti. Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun kasvualuetta ei ole koko maan näkökulmasta järkevää heikentää alueen tarpeisiin sopimattomalla uudistuksella. Maakunnan rakentaminen toisi tullessaan suuria toiminnallisia ja taloudellisia haasteita ja lisäisi byrokratiaa. Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta tulisi tällä mallilla vaikeasti hallittava ja monimutkainen.
Perussuomalaisten mielestä on löydettävä malli, jossa Uudenmaan sekä pääkaupunkiseudun erityispiirteet huomioidaan paremmin.

Helsingin perussuomalaiset maakuntavaltuutetut

Mika Raatikainen

Mari Rantanen

Pia Kopra

Kirjoitettu 14.2.2018

Voittaako järki – hallinto-oikeuden tyrmäys Yleiskaavaan 2050!

Helsingin Hallinto-oikeuden päätöstä kumota osittain Helsingin yleiskaava voidaan pitää suuntaa-antavana mutta ei suoranaisena voittona. Vaikka Vartiosaaren säilyttäminen on ilahduttavaa, on kaupunkibulevardiprojekti osittaisenakin suuri uhka Hel-singin virkistysalueille.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005553374.html

Tehtyyn päätökseen tulee mitä ilmeisimmin valitus ainakin vihreiltä ja vasemmistoliitolta, jotka molemmat haluavat sekä suojella keskuspuistoa että rakentaa kaupunki-bulevardit. Vasemmistoliitto jopa riemuitsi Hallinto-oikeuden päätöksestä säästää keskuspuistoa, mutta toisaalta se harkitsee valituksen tekemistä kaupunkibulevardien puolesta joka varmuudella tietää Keskuspuiston rakentamista! Opportunistiseen tapaansa vasemmistoliitto sekä haluaa syödä kakunpalan että säästää sen.

Sen sijaan perussuomalaisia lukuun ottamatta ei kellään heru myötätuntoa Malmin kentälle ja Tuomarinkylän alueelle. Niiltä osin ei hallinto-oikeus kumonnut Helsingin yleiskaavaa.

Tuomarinkylän suuri virkistysalue ollaan kaavoittamassa asuntorakentamiseen. vaikka voimassa olevassa maakuntakaavassa kyseinen alue on sekä virkistysaluetta että kulttuuriympäristön vaalimisen kannalta tärkeää aluetta. Helsinki pyrkii kaavoittamaan alueen puutteellisin selvityksin ja vaikutusarvioin.

https://www.tuomarinkyla.com/tiedote-2-12-2016-tuomarinkylan-valitus-yleiskaavasta-jatetty-hallinto-oikeudelle/

Malmin kulttuurihistoriallisesta maailmanlaajuisesti ainoalaatuinen lentokenttäalue ei myöskään saanut armoa. Adressissa kentän puolesta on jo yli 60 000 hengen allekir-joitus. Kentän puolesta puhuu myös valtava määrä taloudellisia järkisyitä. Mutta ne eivät riittäneet kääntämään sen enempää hallinto-oikeuden, kuin Helsingin virkamiestenkään päätä. Vääjäämättä ollaan etenemässä kohti Suomen historian suurinta kulttuurikatastrofia, jota tulevat sukupolvet saavat hävetä.

http://www.pelastamalmi.org/fi/index.html

Peli ei kuitenkaan vielä ole menetetty. Päätöksestä valitetaan seuraavaan oikeusasteeseen, jonka järkeen meidän on asetettava toivomme. Tosin ainakin vihreät ja vasemmistoliitto ovat myös valittamassa päätöksestä kaupunkibulevardien osalta. Mo-lemmat osapuolet loppujen lopuksi haluavat kuitenkin gryndata Keskuspuiston eli pää-tös voi muuttua tämänhetkisestä vielä huonommaksikin. Tosin, ei se Tuomarinkylän, eikä Malmin lentoaseman osalta voi tätä huonompi olla. Kyseisten alueiden aktiivit ovat jo tahoillaan tekemässä myös valituksia.

Helsinkiläinen. Jos haluat säilyttää kulttuurimaiseman arvokkaana ja miellyttävänä myös tuleville sukupolville, vaikuta. Voit tehdä sen yllä olevien linkkien kautta kyseisiin tukiryhmiin tai voit kertoa mielipiteesi edustajallesi valtuustoon. Jos edustaja ei usko järkipuhetta, vaihda itsellesi parempi edustaja.

Perussuomalaisten Helsingin piiri esittää vaihtoehtona, että Östersundomin rakenta-mista aikaistetaan ja kaupungin kasvu aloitetaan sieltä. On otettava aikalisä nykyisen yleiskaavan kohdalla. Se kun on hirvittävällä kiireellä ja väkisin läpi viety, kuten Hallinto-oikeuden antama ratkaisu osoittaa.

Lisätietoja:

Perussuomalainen Helsinki ry

Markku Saarikangas Markku Salomaa
puheenjohtaja viestintäpäällikkö
pj@nullperushelsinki.fi viestintävastaava@nullperushelsinki.fi
p. 0400 361 018 p. 040 550 3608

helsinki.perussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 13.2.2018

Miksi Helsingistä halutaan muuttaa pois?

Tiedote 13.2.2018

Helsingin väestönkasvun ennustetaan olevan kovaa, nousten yli 850.000 asukkaaseen vuoteen 2050 mennessä. Kasvusta 80% on kerrottu muodostuvan maahanmuuttajista.

On syytä avata asiallinen keskustelu, miten hallitsemme tämän kasvun ja onko se sellaista, mitä helsinkiläiset todellisuudessa haluavat. Yksi suurimpia ongelmia on (Euroopassa on tästä lukuisia esimerkkejä), että maahanmuuttajat kansoittavat tietyt osat kaupungeista. Segregaati-on eli eriytymisen estäminen ei ole onnistunut missään! Slummiutuminen etenee, kantaväestö pakenee näiltä alueilta.

Tätä kehitystä puoltaa Helsingin kaupungin ja Helsingin Yliopiston teettämä tutkimus Välttelyä vai vetovoimaa. Tutkimuksessa toiseksi ja kolmanneksi tärkeimmät syyt muuttamiseen olivat sosiaaliset ongelmat sekä maahanmuuttajien liian suuri määrä.

Näillä ns. sosioekonomisesti heikoimmilla alueilla asuntojen arvot laskevat, ihmiset kokevat turvattomuutta, viihtyvyys on huono, vain muutamia syitä mainitaksemme.

Asiaan liittyvät ongelmat ovat kaikkien tiedossa, miksi niistä ei puhuta? Kaikki keskustelun aloittamisyritykset leimataan rasistisiksi. Nyt on aika toimia ja estää ongelmien syveneminen. Vastuu kuuluu kaupungin johdolle. Silmiä ei pidä sulkea kuten apulaiskaupunginjohtaja Sinne-mäki, joka sanoo, ettei eriytymistä Helsingissä tapahdu.

Perussuomalaiset ovat valmiita avoimeen, asialliseen keskusteluun – kysymys kuuluu; ovatko muut tähän valmiita?

Perussuomalainen Helsinki ry – piirijärjestö
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
p. 0400 361 018
pj@nullperushelsnki.fi

Marko Ekqvist
2. varapuheenjohtaja
p. 044 945 2263
2vpj@nullperushelsinki.fi

Kirjoitettu 13.2.2018

Helsinkiin kaavaillaan pyörätunnelia – metrihinta yli Länsimetron

PS-Nopeat
Helsinki 7.2.2018

Nyt ollaan tekemässä pyörätunnelia! Hintalappu on 26 miljoonaa ja pituutta tunnelilla on kokonaista 220 metriä eli se maksaa 118 181 euroa / metri eli kalliimpi metrihinta, kuin Länsimetrolla! Aika kallista siis. Toki se lyhentää pyöräilijöiden taivalta nykyisestä reitistä kokonaisen 600 metriä.

Meidän mielestämme muitakin rahareikiä olisi, parempiakin. Ei pyörätunneli sinänsä huono asia ole, mutta hinta ja hyöty eivät meistä kohtaa toisiaan. Kun tarkastelee erityisesti vihreiden vaalimia hankkeita, joita hallinto-oikeus on onneksi torpannutkin, ei voi kuin hämmästellä, kuinka paljon rahaa polkupyöräilyyn voidaan sijoittaa.

Mitenkäs sijoittaminen esimerkiksi köyhien ruokailuasioiden kuntoon saattamiseen. Tai asunnottomien konttiasumiseen, jota ehdotimme vuosi sitten?

Lisätietoja:
Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
p. 0400-361 018

Erkki Saarinen
hallituksen jäsen
p. 040 593 7383

www.helsinki.perussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 13.2.2018

Vaadimme tavoitteita ja seurantaa kotouttamiseen käytetyille rahoille

PS-Nopeat
Helsinki 30.1.2018

Helsingin kaupunginhallitus jakoi 29.1.2018 n. 1,5 miljoonaa euroa määrärahaa maahanmuuttajien työmarkkina-aseman parantamista varten (asia 27). Summa ei sinänsä ole suuri, suurimmat kotouttamissummat ovat eri toimialojen budjeteissa.

Outoa on, ettei kotouttamiseen käytettäville monille miljoonille ole tavoitteita eikä seurantaa, vaan kotouttamista mitataan vain sinne työnnetyllä rahalla. On käsittämätöntä, ettei kukaan muu puolue kuin Perussuomalaiset halua tietää, saadaanko näillä kaupunkilaisten miljoonilla mitään aikaiseksi. Vertailun vuoksi on hyvä huomata, että kaupunki valmistelee tällä hetkellä esimerkiksi vammaisten ihmisten asumisen kilpailutusta, jota perustellaan mm. sillä, että täytyy olla vaikuttavuusmittareita. Siis ihmisen asumiseen.

Ihmettelemme myös, ettei tuossa maanantaisessa rahanjaon perusteluissa ollenkaan viitattu kaupunkistrategian tavoitteeseen lisätä työperäisen maahanmuuton osuutta kokonaismaahanmuutosta. Toimenpiteitä tulisi selkeästi suhteuttaa tämän tavoitteen saavuttamiseen.

Lisätietoja:
Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
p. 0400-361 018

Erkki Saarinen
hallituksen jäsen
p. 040 593 7383

helsinki.perussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 16.1.2018

Helsingin Perussuomalaiset iloitsevat hallituksen päätöksestä perua ARA –asukkaiden tulorajojen tarkastukset

LEHDISTÖTIEDOTE -16.1.2018
Julkaisuvapaa heti

 

Helsingin Perussuomalaiset iloitsevat hallituksen päätöksestä

Helsingin Perussuomalaiset iloitsevat hallituksen päätöksestä perua ARA –asukkaiden tulorajojen tarkastuksista ja pääkaupunkiseutua koskevista tulorajoista. Ministeri Tiilikainen kertoi hallituksen yhteisestä päätöksestä tiistaina ARA päivien yhteydessä. Kiitos ministeri Kimmo Tiilikaiselle ryhdikkäästä ja hyvästä päätöksestä.

Tämä on vuokralaisille iloinen uutinen, toteaa Hekan (Helsingin kaupungin asunnot Oy) asukasaktiivi ja Helsingin Perussuomalaisten toiminnanjohtaja Anne Vuori. ” Ei ole mitään pahempaa, kuin se, että vuokralaisella on pelko oman kodin menettämisestä”. Ministeri Tiilikainen on käynyt monissa tilaisuuksissa puhumassa vuokralaisille ja kuullut heidän huoliaan. ”Olen mahdollisuuksien mukaan käyttänyt puheenvuoroja ja muistuttanut ministeriä asukkaiden hädästä, tulorajojen ja tarkastusten epäoikeudenmukaisuudesta sekä kustannuksia lisäävänä elementtinä” Vuori jatkaa.

Helsingin Perussuomalaisten piirin puheenjohtaja Markku Saarikangas haluaa muistuttaa, että esim. Heka toimii omakustanneperiaatteella, eikä nauti ”tukimiljoonista”. Asukas maksaa lainat, korot ja muut asumisen kustannukset vuokrissaan. ”Itseasiassa vuokralaiset maksavat Helsingin kaupungin lainasta kovempaa korkoa, kuin mitä pankista saisi, tukien näin kaupungin taloutta”, toteaa Saarikangas.

 

Lisätiedot

Anne Vuori
toiminnanjohtaja
Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piiri
vuoret@nulloutlook.com

 

Markku Saarikangas
puheenjohtaja
Perussuomalainen Helsinki ry- Helsingin piiri
markku.saarikangas@nullgmail.com

Puh: 0400-361 018

Kirjoitettu 18.11.2017

Helsingin piiriyhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Markku Saarikangas

Perussuomalainen Helsinki ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin Pakinkylän VPK:n talolla
18.11.2017. Piiriyhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Markku Saarikangas.

Yhdistyksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Nuutti Hyttinen ja toisena varapuheenjohtajana Marko Ekqvist. Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin Juhani Strandén.

Kuvassa vasemmalta Marko Ekqvist, Markku Salomaa, Sakari Männikkö, Markku Saarikangas, Nuutti Hyttinen, Toni Forsström ja Anne Vuori. Kuvasta puuttuu Erkki Saarinen, Nina Strandén ja Juhani Strandén.

Kokouksessa valittiin piirihallituksen varsinaisiksi jäseniksi Anne Vuori, Nina Strandén, Sakari Männikkö, Markku Salomaa, Erkki Saarinen ja Toni Forsström. Kaikki kokouksessa tehdyt valinnat olivat yksimielisiä. Uusi hallitus järjestäytyy ja aloittaa toimintansa vuoden vaihteen jälkeen.

Lisätietoja:
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
Perussuomalainen Helsinki ry
markku.saarikangas@nullgmail.com
0400-361018

Kirjoitettu 16.11.2017

Helsinkiläisten saatava äänestää suurmoskeijan rakentamisesta

Perussuomalainen Helsinki ry:n ja Helsingin PS-Nuorten kannanotto – julkaisuvapaa: 16.11.2017

Perussuomalainen Helsinki ry ja Helsingin Perussuomalaiset Nuoret kannattavat perussuomalaisten valtuutettu Mari Rantasen kuntalaisaloitetta kunnallisesta neuvoa-antavasta kansanäänestyksessä Helsinkiin suunnitellusta suurmoskeijahankkeesta. Mikäli 4 % kaikista yli 15-vuotiaista helsinkiläisistä allekirjoittaa aloitteen, Helsingin kaupunginvaltuuston on käsiteltävä aloite ja päättää, järjestetäänkö esitetty kansanäänestys. Perussuomalainen Helsinki ry ja Helsingin Perussuomalaiset Nuoret kokevat, että suurmoskeijahanke toteutuessaan vaikuttaisi hyvin negatiivisesti Helsingin kaupungin turvallisuuteen ja kulttuurilliseen kehitykseen.

”Pormestari Jan Vapaavuori ja monet muut poliitikot olivat kuntavaalikampanjoissaan hyvin kriittisiä suurmoskeijahanketta kohtaan. Kuitenkin kaupungin byrokratian rattaissa hanke on jatkanut etenemistään. Suurmoskeijahanketta ei saa päästää etenemään ilman helsinkiläisten hyväksyntää kabinettipäätöksillä vaalilupauksista välittämättä. Perussuomalaiset ovatkin olleet hanketta vastaan johdonmukaisesti ja haluavat tuoda sen kansan tuomiolle” linjaa Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Suurmoskeijahankkeessa on paljon hyvin kyseenalaisia ulottuvuuksia. Monissa Länsi-Euroopan maissa moskeijoista on tullut radikaalin ja ihmisoikeuksia vastustavan ja terroristista jihadia tukevan islamin saarnakeskuksia. Vastaava näyttäisi toteutuvan Helsingin suurmoskeijahankkeen kohdalla. Rahoitus moskeijaan kun on tulossa Saudi-Arabian ja Bahrainin islamistimonarkioista, jotka ovat tunnettuja uskonsotien lietsomisesta, uskonnollisten vähemmistöjen vainoamisesta ja naisten oikeuksien sortamisesta.

”Suurmoskeijan edustamat arvot olisivat täysin vastakkaisia Suomen demokraattisen ja tasa-arvoisen arvomaailman kanssa. Suomesta on jo nyt lähtenyt merkittävä määrä jihadisteja taistelemaan Isisin riveihin ja viattomien veri on vuotanut jopa Turussa jihadistin toimesta. Meillä ei ole suomalaisten turvallisuuden takia varaa lisätä islamistien toimintamahdollisuuksia Helsingissä. Suurmoskeijahanke on hylättävä ja jos poliitikot eivät sitä itse tee, on helsinkiläisille annettava mahdollisuus torjua se kansanäänestyksen muodossa.” Toteaa Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Oskar Viding.

Lisätietoja:
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
Perussuomalainen Helsinki ry
markku.saarikangas@nullgmail.com
0400-361018

Oskar Viding
puheenjohtaja
Helsingin Perussuomalaiset Nuoret
oskar@nullviding.fi
050-5670913

Kirjoitettu 15.11.2017

Helsingin kaupungin talousarvio 2018 – valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.11.2017 käsiteltiin Helsingin kaupungin talousarviota 2018. Ohessa Nuutti Hyttisen pitämä valtuustoryhmämme ryhmäpuheenvuoro talousarvion hyväksymisen puolesta.


Ryhmäpuhe 15.11.2017

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut.

Maamme talous on kasvanut kuluvana vuonna ennakoitua paremmin. Sekä kotimainen että ulkomainen kysyntä ovat kasvaneet ja työllisyys on parantunut, mikä näkyy käytännössä kasvaneina verotuloina. Talouskasvun jatkuminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys: kotitalouksien ostovoima ei ole kasvanut yleistä talouskasvua vastaavasti ja samaan aikaan asumiskustannusten nousu jatkuu. Yritysten kustannuskilpailukyky on parantunut työntekijöiden ostovoiman kustannuksella: tuottavuus on kasvanut, mutta palkat eivät ole nousseet vastaavalla tavalla, mikä luo esteen kotimaisen kysynnän kasvulle. Perussuomalaiset kantaa huolta siitä, että talouskasvun hedelmät jakautuvat epätasapuolisesti ja haluaa pyrkiä varmistamaan, että talouskasvun hedelmistä pääsevät nauttimaan kaikki kansalaiset.

Edellä mainitun valossa perussuomalaisten valtuustoryhmä katsoo, että päätös kunnallisveroprosentin laskusta puolella prosenttiyksiköllä on erittäin tervetullut. Se ei vaaranna kaupungin taloutta, mutta lisää suoraan kaupunkilaisten käteen jäävien tulojen määrää. Monen pienituloisen kaupunkilaisen kohdalla jokainen lisäeuro on tarpeen ja menee suoraan kulutukseen, mikä edistää omalta osaltaan kotimaista kysyntää ja ylläpitää talouskasvua.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä pitää hyvänä myös sitä, että kiinteistöveroprosentit esitetään pidettäväksi ennallaan. Perussuomalaisten valtuustoryhmä katsoo, että tämä verolinjaus on sekä oikeudenmukainen että edistää tavoitetta kaupunkilaisten asumiskustannusten kohtuullisuudesta.

Verolinjauksista viimeisenä, mutta periaatteelliselta merkitykseltään ei vähäisimpänä, perussuomalaisten valtuustoryhmä haluaa kiittää kaupunginhallitusta esityksestä koiraverosta luopumisesta. Vero on toteutuneessa muodossaan ollut myös epäoikeudenmukainen, sillä vain tunnollisimmat ovat maksaneet: verotuotot ovat viime vuosina romahtaneet ja tilastojen mukaan vain joka neljännestä koirasta maksettiin viime vuonna koiraveroa. Onkin korkea aika siirtää tämä muinaisjäänne historian romukoppaan.

Hyvät valtuutetut!

Perussuomalaisten valtuustoryhmä katsoo, että myös budjettineuvotteluissa tehdyt linjaukset varojen käytöstä ovat pitkälti oikeansuuntaisia. Joukkoliikenteen osalta lähitulevaisuuden keskeisin uusi hanke on raidejokeri, joka ansaitsee asianmukaisen panostuksen. Länsimetroprojektista tulee ottaa opiksi, eikä projektissa tehtyjä virheitä tule toistaa. Länsimetron osalta käyttöönoton onnistumiseen ja havaittujen ongelmien kiireelliseen korjaamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Samoin olisi perusteltua tehdä projektissa jo kertaalleen sovittu erityistilintarkastus, kun projektin aikataulu myöhästyi reilusti yli vuodella ja kustannukset räjähtivät käsiin. Muiden hankkeiden osalta tärkeää on pyrkiä myös kiirehtimään toimenpiteitä, joilla nykyisiä raitiolinjoja saadaan nopeutettua ja joukkoliikenteen matka-aikoja kokonaisuudessaan lyhennettyä joukkoliikenteen kulkutapaosuuden nostamiseksi.

Perussuomalaiset pitää hyvänä, että koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmiin kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomiota ja korjausvelan hillitsemiseen sekä uudisrakentamiseen on osoitettu 150 miljoonan euron panostus. Sisäilmakorjauksia olisi syytä kiirehtiä ja samalla panostaa erityisesti rakennussuunnitteluun ja rakennusvalvontaan, jotta sisäilmaongelmilta pystyttäisiin tulevaisuudessa välttymään.

Myös panostukset syrjäytymisen ehkäisemiseen ja työllistämiseen ovat tervetulleita. Työllisyydenhoidon toimintasuunnitelmaan varatut 26 miljoonaa euroa tulevat varmasti tarpeeseen. Syrjäytymisen ehkäisyyn olisi kuitenkin syytä kiinnittää entistä enemmän huomiota jo kouluvaiheessa ja panostaa nuoriin, niin opinto-ohjauksen kuin muidenkin tukipalveluiden muodossa, jotta ongelmat pystyttäisiin välttämään ennalta.

Perussuomalaiset pitävät hyvänä myös sosiaali- ja terveystoimen 21 miljoonan euron lisäpanostusta, joka kohdistetaan muun muassa ikäihmisten kotona asumisen palveluiden kehittämiseen, omaishoidontuen sekä vammaispalvelujen ja jalkautuvan sosiaalityön vahvistamiseen. Tällä panostuksella tulee olemaan merkittävä vaikutus kaupunkilaisten hyvinvointiin.

Arvoisa puheenjohtaja!

Perussuomalaisten valtuustoryhmä kiittää neuvotteluihin osallistuneita ryhmiä ja kannattaa talousarvioehdotuksen hyväksymistä.

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä
Nuutti Hyttinen
varavaltuutettu, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja

Kirjoitettu 29.10.2017

Helsingin budjettisopu 29.10.2017

LEHDISTÖTIEDOTE 29.10.2017

 

HELSINGIN BUDJETTISOPU

Helsingin Perussuomalainen valtuustoryhmä on osallisena Helsingin kaupungin talousarvioehdotuksen allekirjoittajissa.

Perussuomalaisen politiikan mukaisena ja myönteisenä sovussa on kuntaveron alennus 0,5% määrällä ja kiinteistöveron määrän pitäminen lain alarajalla.

Verotuspäätöksillä on myönteinen todellinen vaikutus työssäkäyvien ja eläkeläisten talouteen käteen jäävän tulon määrän kasvaessa. Mahdollisimman alhainen kiinteistövero hillitsee ennestään kohtuuttoman korkeiden asumiskustannusten nousua.

Veropäätökset tuovat helpotusta valtion leikkausten aiheuttamaan tulojen alenemaan. Eläkeläisten osalta veronalennus korjaa liian alhaisia eläkkeiden korotuksia ja vastaa noin 0,75% eläkkeen korotusta.

Lisärahoitusta on tulossa sosiaali- ja terveyspalveluihin, joissa perussuomalaisten painopistealueena ovat vanhusten kotihoitopalvelut, omaishoitajien aseman parantaminen ja vammaispalvelut.

Pelastustoimeen, urheilu-, liikunta- ja virkistysalueiden menokohtiin tulee lisää varoja. Koulujen rakentamiseen ja sisäilmahaittojen torjuntaan kaupunki panostaa merkittävästi.

 

Lisätietoja:

Pekka Tiusanen

hallituksen jäsen

Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piiri

p.0400-457022

 

Juhani Strandén

3. varavaltuutettu, hallituksen jäsen

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä, Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piiri

p.0400-469062

Kirjoitettu 27.10.2017

PerusNaiset Helsinki: Kannanotto yksityisten vastaanotto- ja sote-toimijoiden toimintaan

PerusNaiset Helsinki ry
25.10.2017
Julkaisuvapa heti

VALTION KUSTANTAMAA BISNESTÄ?
Helsingin sanomissa 24.10. kerrottiin vastaanottokeskuksia pyörittäneen Luonan keränneen 50 miljoonan liikevaihdon. Luona ei ole ainoa yksityinen vastaanottotoimija, mutta on suurimpia niistä. Artikkelin luettua herää kysymys, ovatko vastaanottokeskusbisneksessä mukana olleet yhtiöt käyttäneet toisten hädänalaista tilaa hyväkseen. Pohtii PerusNaisten jäsen Tuula Salo. Riski on helppo ottaa, kun valtio on maksajana ja kansa maksaa valtion kautta. Artikkelista suoraan lainaten ”Toteutuneiden kulujen päälle saamme marginaalin.” Joka tarkoittaa, että yhtiöllä ei ollut minkäänlaista riskiä mahdollisesta tappiosta, joka on yleensä osa normaalia yritystoimintaa.
PerusNaiset Helsinki ry vaatii, että erilaisia hoivapalveluja tuottavien yksityisten toimijoiden palvelujen hinta-laatu suhdetta valvotaan, eikä mahdollisteta ns. helppoa rahaa. ”Onko tulevan soteuudistuksen myötä tulossa samankaltaista toimintaa, jossa bisnes-sotea rahoitetaan valtion kustannuksella ilman riskiä, valtio asiakkaana turvallisena maksajana. Kuka saa, mitä saa ja kenelle jää luu käteen? ”Kysyy PerusNaiset Helsinki ry:n puheenjohtaja Marika Sorja.

Lisätietoja
Marika Sorja, pj
PerusNaiset Helsinki ry
marika.sorja@nullgmail.com

Tuula Salo, jäsen
PerusNaiset Helsinki ry
info@nulltuulasalo.fi

Kirjoitettu 4.9.2017

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmä irtisanoutuu Vapaavuoren kaupunkistrategiasta

Jan Vapaavuoren (kok.) esittämä kaupunkistrategia tekisi Helsingistä yhä turvattomamman ja eriarvoisemman. Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmä sanoutuu strategiasta irti.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän mukaan Jan Vapaavuoren (kok.) ehdottamassa kaupunkistrategiassa on liian monta kipukohtaa. Ehdotus sivuuttaa erittäin vaikeat turvallisuusongelmat, asettaa kantaväestön eriarvoiseen asemaan ja unohtaa omaishoitajat. Tällainen ehdotus ei ole kestävällä pohjalla.

Suomessa laittomasti oleskelevien, enenevässä määrin Helsingin alueelle asettuvien henkilöiden aiheuttamaan merkittävään turvallisuusuhkaan ei ole kiinnitetty mitään huomiota. Strategiassa on sivuutettu kaupungin turvallisuussuunnitelmien ja turvallisuusohjeiden päivitys, vaikka PS-ryhmä mainitsi siitä strategiakeskusteluiden alussa.

PS-valtuustoryhmä on myös huolissaan siitä, ettei strategiassa alkuperäisten suunnitelmien mukaan rajattu laittomasti maassa olevien terveydenhuoltoa. SOTE-lautakunta on päättänyt laajentaa paperittomien terveydenhuoltoa. Strategiassa tämä olisi ollut mahdollista estää.

Helsingillä ei ole varaa tulla koko maapallon terveyskeskukseksi ja houkutella laittomia jäämään Helsinkiin. Juuri nyt on tärkeää saada laittomat poistumaan maasta. Kaupungin tulee selvittää palveluihin hakeutuvan oleskeluoikeus Suomessa ja sen on velvoitettava kaupunkilaisia ja yhteisöjä noudattamaan tätä ministeriön ohjetta. PS-valtuustoryhmä katsoo, että laittomille tulisi tarjota vain lakisääteinen tilapäinen hätämajoitus ja kiireellinen terveydenhuolto siihen saakka, kunnes heidät on poistettu maasta.

Kaupungin pitää mahdollisimman tehokkaasti huolehtia siitä, että laittomasti maassa olevat palautetaan viipymättä, mahdollisimman tehokkaasti.

Valtuustoryhmä on jo mm. pyytänyt Helsinkiä selvittämään, onko kouluissamme opiskelijoita, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Strategiassa korostetaan monikulttuurisuuden vahvistamista, mutta ei mainita kertaakaan suomalaisen kulttuurin ja tapojen ylläpitämisestä, vaikka juhlimme satavuotiasta Suomea.

Strategiassa mainitaan, että Helsinki käyttää tarvittaessa erityiskohtelua. Valtuustoryhmän mielestä positiiviset erityistoimet ovat syrjintää. Eriarvoistumista pitää ehkäistä tasapuolisesti turvaamalla tukitoimenpiteet kaikille niitä tarvitseville helsinkiläisille.

Strategiassa ei ole huomioitu omaishoitajia ollenkaan. Omaishoitoa tulisi kehittää ja lisätä osana muuta palveluvalikoimaa.

Vaikka strategiassa on paljon hyvääkin, on siinä kestämättömän paljon helsinkiläisten etujen vastaisia linjauksia. Perussuomalaiset eivät voi tällaista hyväksyä. Sanoudumme irti Vapaavuoden strategiasta, eikä se tule ryhmäämme tulevina valtuustovuosina sitomaan.

LISÄTIETOJA:

Mika Raatikainen
Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja
Puh: 044 560 3780
Email: mika.raatikainen [a] eduskunta.fi

Kirjoitettu 1.9.2017

Keskuspuisto, 100-vuotiaan Suomen luontohelmi

Suomen luonnon päivänä 26.8.2017 Suomen luonnonsuojeluliitto nimesi Keskuspuiston yhdeksi 100-vuotiaan Suomen luontohelmeksi. Helsingissä pidettävässä tilaisuudessa luonnonsuojeluliitto jakoi myös vuoden valtakunnallisen ympäristöpalkinnon, jonka sai Keskuspuistoryhmä aktiivisesta toiminnasta lähiluonnon suojelemiseksi uuden yleiskaavan runtelemassa Helsingissä.

Keskuspuisto on Helsingin keuhkot, toteaa Perussuomalainen Helsinki ry:n toiminnanjohtaja Anne Vuori. Yhä hektisemmän arjen keskellä on loistavaa, että keskellä pääkaupunkia on keskuspuiston kaltainen alue, jossa voimme ladata akkujamme. Arvostan Keskuspuistoryhmän tekemää aktiivista työtä puiston suojelemiseksi, puolueena olemme olleet tukena koko matkan ajan, Vuori jatkaa.

Kiira myrskyn varjolla tehdyt raivaushakkuut tulivat yllätyksenä lemmikkinsä haudalla käyneelle Markku Saarikankaalle. Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas toteaa, että nykyisin on näköjään mahdollista luonnonvoimienkin varjolla tehdä oma kantansa selväksi. On uskomatonta, että yleiskaava puskee eteenpäin kuin juna, vaikka hallinto-oikeuteen on yleiskaavasta tehty ennätysmäärä valituksia, Saarikangas toteaa.

Helsingin Perussuomalaiset onnittelevat Keskuspuistoryhmää valtakunnallisen ympäristöpalkinnon saamisesta. Jatkakaamme hyvää yhteistyötä Keskuspuiston säilyttämiseksi.

 

Lisätiedot

Anne Vuori
toiminnanjohtaja
Perussuomalainen Helsinki ry
vuoret@nulloutlook.com

Markku Saarikangas
puheenjohtaja
Perussuomalainen Helsinki ry
markku.saarikangas@nullgmail.com

Kirjoitettu 26.4.2017

Perussuomalaiset poliisikansanedustajat tyytyväisiä huomattavista panostuksista turvallisuuteen

Perussuomalaiset poliisikansanedustajat tyytyväisiä huomattavista panostuksista turvallisuuteen

Perussuomalaisten poliisikansanedustajat ovat tyytyväisiä siihen, että hallitus kohdentaa 34,5 miljoonaa euroa lisää poliisin ydintoimintojen turvaamiseen vuonna 2018. Myös Supon määrärahoja tullaan korottamaan 3,5 miljoonalla eurolla.

Kansanedustajien mielestä on tervetullutta, että määrärahoja lisätään myös muulle turvallisuuskoneistolle kuten rajavartiolaitokselle ja puolustukselle.

Edustajat painottavat, että toimintaympäristömme on muuttunut selkeästi entistä arvaamattomammaksi, siksi on äärimmäisen tärkeää, että hallitus on reagoinut tähän muuttuneeseen tilanteeseen varautumalla entistä tehokkaammin hybridiuhkiin, terrorismiin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Samalla kansanedustajat muistuttavat, että poliisimiesten määrää vähennettiin edellisten hallituskausien aikana useamman kerran. Suomessa on edelleen väkilukuun suhteutettuna vähemmän poliiseja kuin melkein missä tahansa muussa maassa. Esimerkiksi muissa Pohjoismaissa poliisien määrä suhteessa väkilukuun on ollut nousussa, kun Suomessa suunta on ollut hieman laskeva. Erilaisten kyselyiden mukaan kansalaiset haluaisivat lisää poliiseja turvaamaan arkeaan.

Poliisikansanedustajat pitävät erittäin valitettavana, että sisäisestä turvallisuudesta vastuun kantava poliisi joutuu elämään toimintarahojensa suhteen kädestä suuhun. Poliisin rahoitus tulisi turvata jatkossa kestävästi hallituskausien yli.

Kuitenkin nyt tehdyt satsaukset osoittavat, että hallitus pyrkii korjaamaan tilannetta ja suunta on kansalaisten turvallisuuden kannalta oikea. Perussuomalaiset kansanedustajat jatkavat edelleen työtä sen eteen, että turvallisuusviranomaiset saisivat riittävät resurssit, joilla vastata turvallisuusuhkiin.

LISÄTIETOJA:

Mika Raatikainen

Kansanedustaja (ps)

09 432 3042

Veera Ruoho

Kansanedustaja (ps)

09 432 3144

Reijo Hongisto

Kansanedustaja (ps)

09 432 3046

Tom Packalén

Kansanedustaja (ps)

+358 40 7170787

Kari Kulmala

Kansanedustaja (ps)

09 432 3070

Kirjoitettu 6.3.2017

Helsingin asukkaiden katuturvallisuus horjuu vakavasti ja on uhattuna

Helsingin Perussuomalaiset ottavat vahvasti kantaa Helsingin sisäisen katu- ja julkisten liikennevälineiden turvallisuuden nykytilasta. Vaadimme turvaamistoimenpiteitä kaupunkilaisiin kohdistuvien uhkien vuoksi. Kaupunkilaisten turvallisuudesta ei ole aikaisemmin tiedotettu systemaattisesti Helsingin kaupungin, poliisiviranomaisten tai HSL:n toimesta. Kohdennamme kannanoton kaikille näille toimijoille, sekä muille kaupunkimme asukkaiden turvallisuudesta kiinnostuneille.

Helsingin sisäisen turvallisuuden uusi haaste on muualta Helsinkiin tulleiden ulkomaalaisten turvapaikanhakijoiden, paperittomien henkilöiden ja katukeräjäläisten hallitsematon kasvu. Näistä johtuvia arkipäivän haasteita kaupungin asukkaille ovat rajat ylittävän järjestäytyneen ja tehokkaasti organisoidun rikollisuuden muodot, jotka näyttäytyy meille muun muassa roimasti nousseina julkisissa välineissä tapahtuvina ryöstöinä ja varkauksina. Tämä rikollisuus kohdistuu tällä hetkellä päivittäin kaupunkimme asukkaisiin.

Kaupunkilaisten turvallisuusympäristön muutokseen liittyy vahvasti täällä oleskelevien taloudelliset ongelmat ja järjestäytynyt rikollisuus. Helsinki ja sen asukkaat ovat uudessa tilanteessa, johon tämän hetkiset kaupungin päättäjät eivät ole kokonaisvaltaisesti vieläkään heränneet. Perussuomalaiset ovat erittäin huolissaan tilanteesta ja vaativat päättäjiltä sekä viranomaisilta nopeita toimenpiteitä helsinkiläisten arjen turvaamiseksi.

Tästä on kyse

Vuonna 2015 Helsingissä kirjattiin noin 75 000 rikosilmoitusta ryöstöistä ja varkauksista. Tällä hetkellä ilmoituksia on kirjattu poliisin järjestelmään jo 16 500, vaikka varsinainen ryöstöjen sesonki eli turistikausi ei ole edes käsillä. On siis odotettavissa, että näiden rikosten määrä ylittää tänä vuonna reilusti yli 100 000 ilmoituksen määrän. Lisäksi on odotettavissa henkilöön kohdistuneiden rikosten määrän kasvavan. Suurin osa uhreista on iäkkäitä tai työssäkäyviä naisia tai nuoria naisia, lapsia.

Viranomaisilla on tiedossa kaupunkimme asukkaisiin päivittäin kohdistuvan järjestäytyneen rikollisuuden eli ryöstöjen ja varkauksien kasvaminen. Tällä hetkellä Helsinkiä riivaa muun muassa ammattimainen laukkuvarkaiden joukko, jotka iskevät päivittäin kaupunkimme asukkaiden kimppuun, anastaen muun muassa heidän lompakoitaan. Rikollisilla on käytössään teknisiä pankkikorttien tunnukset selvittäviä laitteita, joilla he pääsevät välittömästi nostamaan tutulta Otto-automaateilta varat uhrin pankkitililtä.

Stop ryöstöille ja välitöntä tiedottamista kaupunkilaisille

HSL:n on kiitettävästi ottanut vartijat valvomaan metron sen asemien turvallisuutta. Helsingin Perussuomalaiset vaativat samalla tavalla myös raitiovaunujen ja bussien turvallisuusvalvonnan nostamista, sillä tällä hetkellä tilanne esimerkiksi ruuhkaisissa raitiovaunuissa on siellä kulkeville tällä hetkellä suorastaan vaarallinen. Riski joutua ammattimaisen varastajaliigan kohteeksi on merkittävästi kohonnut.

Vaadimme lisäksi raitiovaunuihin tiedotteita, joissa varoitetaan siellä kulkevia merkittävästi lisääntyneestä varkauden uhriksi joutumisesta. Poliisin ja kaupungin on myös lisättävä turvatiedottamista julkisten liikennevälineiden käyttäjille, jota näytetään muun muassa metron näyttötauluilla ja poliisin sekä kaupungin verkkosivuilla.

Rautatientorin telttaleirit purettava

Helsingin Perussuomalaiset vaativat, että Rautatientorilla lähes kuukauden käynnissä ollut kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden laiton leiri pitää lopettaa tai siirtää muualle virkamiesvoimin. Vetoamme kaupungin virkamiesjohtoon sekä apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauriin, että toimenpiteet asian hoitamiseksi käynnistetään välittömästi. Katsomme, että tarvittaessa kaupungin tulee pyytää poliisilta virka-apua purkamaan molemmat mielenosoitukset. Rautatientorilla on koolla kielteisiä turvapaikkapäätöksiä vastustavia turvapaikanhakijoita sekä näitä vastustavia mielenosoittajia.

Leirit ovat mielenosoitusajan pitkittymisen sallimisen kuluessa kasvaneet kooltaan, ja sivulliset ovat valittaneet muun muassa sieltä kulkeutuvasta savusta. Kaupungin asukkaat arastelevat ja välttelevät mielenosoittajia ja leirin puoleista aluetta. Laiton leiri haittaa katujen ja aukion normaalia käyttöä, sekä nostaa alueen turvallisuusuhkaa, lisäten järjestäytyneiden joukkojen tehtailemien ryöstöjen ja varkauksien mahdollisuuksia. Tällä hetkellä keskusta-alueella tapahtuu päivittäin kaupunkilaisiin kohdistuvia laukkuvarkauksia, jotka on saatava loppumaan.

Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
puh: 0400-361 018

Kirjoitettu 15.12.2016

Ryhdy kuntapäättäjäksi – tule PS:n ehdokkaaksi

Äänestäminen kuntavaaleissa on tärkeä tapa vaikuttaa oman kunnan asioihin mutta kaikkein tehokkainta on asettua itse ehdolle. Perussuomalaiset ovat juuri sinulle sopiva, tavallisten ihmisten puolue. Maalaisjärki ja asiakeskeisyys siivittävät paikallista politiikkaamme kuntalaisten ääntä kuunnellen vaalipäivänä 9.4.2017.

Me Perussuomalaisissa tiedämme, että asiat eivät muutu itsekseen, vaan niille täytyy tehdä jotain. Ehdokkailtamme ei vaadita erityistä politiikan osaamista, vaan asenne ratkaisee. Olemme jo saaneet ehdokkaiksi monenlaisia ihmisiä – naisia, miehiä, nuoria, perheellisiä, senioreita, opiskelijoita, työntekijöitä, virkamiehiä, johtajia, yrittäjiä jne. ja heistä jokainen tuo mukanaan oman asiantuntemuksensa.

Jos tunnistat itsessäsi kiinnostuksen yhteisten asioiden hoitamista kohtaan ja haluat oppia uutta, toivotamme sinut lämpimästi ehdokkaaksemme kevään 2017 vaaleihin.

Tutustu tästä ehdokasoppaaseemme.

Klikkaa tästä ilmoittautumaan ehdolle.

Jokainen ehdokas luo oman ehdokasesittelyn vaalisivustolle

Ehdokaspakettiin kuuluu, että jokainen ehdokas luot itse oman esittelysivun puolueen sivuilla olevaan ehdokasgalleriaan. Katso tästä hyvä esimerkkikokonaisuus ehdokasesittelysivusta.

Ehdokassivun luomista varten tarvitset PS-Tunnuksen eli rekisteröitymisen puolueen kotisivuille. Tämä on helppoa. Jos olet jo paikallisyhdistyksen hyväksymä ehdokas mutta sinulla ei ole omaa PS-Tunnusta, toimi seuraavasti:

 1. Rekisteröi tästä ensin oma PS-Tunnus, jos sinulla ei sitä ole jo käytössä ja
 2. ilmoittaudu tästä ehdolle netissä.
 3. Saat yhdistykseltä sähköpostia ehdokkuuden vahvistumisesta/rekisteröinnistä ehdokasgalleriaan.
 4. Täytä ehdokassopimus- ja ehdokassuostumus-lomakkeet omalle yhdistykselle.
 5. Täydennä ehdokasesittelyysi kuvat, ajatukset, teemat ja pyydä yhdistystäsi julkaisemaan esittelysivusi PS:n ehdokasgalleriaan.

Perussuomalaisten ehdokkaiden vaalisivusto on verkkopohjainen ehdokasgalleriamme, jossa esittelemme eri puolella Suomea ehdolla olevat kuntavaaliehdokkaamme. Sivustolta voi tutustua ehdokkaiden vaaliteemoihin ja katsoa ehdokkaan omista tapahtumailmoituksista, missä hän on tavattavissa. Lisäksi sivujen ehdokastietoja käytetään julisteiden ja vaalilehtien painatukseen.

Klikkaa tästä tutustumaan ehdokasgalleriaan.

Lisätietoja ehdokasgalleriasta, ota yhteyttä tuki@nullperussuomalaiset.fi tai puh. 040 661 6919.

Talvisin vaaliterveisin

PS-tukipalvelut

Jaana Vesterinen-Prähky
projektisuunnittelija

Kirjoitettu 13.12.2016

Jussi Halla-aho kuntavaaliehdokkaaksi Helsinkiin. Perussuomalaiset vahvistavat ehdokasjoukkoaan Helsingissä!

Lehdistötiedote
Helsinki 14.12.2016
Vapaa julkaistavaksi: Heti

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vahvisti asettuvansa perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä 2017. ”Tämä on mahtava uutinen, ennen aikainen joululahja piirillemme”, toteaa Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Jussi Halla-aho palaa pyrkii takaisin kotimaanpolitiikkaan Kuntavaaleissa 2017 ja Eduskuntavaaleissa 2019. Jussi katsoo yhden kauden Brysselissä riittävän hänelle. Ehdokkuudellaan hän sähköistää koko Helsingin äänestyskentän.

Vuoden 2012 kuntavaaleissa Halla-ahon äänimäärä oli kolmanneksi korkein sekä Helsingissä että koko maassa. Hän haluaa omalla panoksellaan ja yhdessä muiden perussuomalaisten ehdokkaiden kanssa tuoda Helsingin päätöksentekoon sitä, mitä siellä kipeästi tarvitaan: kansallismielistä, maahanmuuttokriittistä linjaa, vastuullista suhtautumista julkisen rahan käyttöön, vähemmän maailmanparantamista tavallisten helsinkiläisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden kustannuksella.

Lisätietoja:
Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
p. 0400 – 361 018

Jussi Halla-aho
MEP
p. +358 44 976 3628

Kirjoitettu 13.12.2016

Helsingin Perussuomalaisten Saarikangas ja Vuori: Guggenheim-säästöt homeremontteihin.

Yhä useampi helsinkiläinen altistuu huonolle sisäilmalle päivittäin. Päiväkodeissa ja kouluissa home on huono kumppani, joka lisää lasten ja nuorten sairastumista. Useissa Helsingin päiväkodeissa ja kouluissa on todettu huono sisäilma, mutta ongelmien ratkaisuksi ei ole tarjottu todellisia lääkkeitä, vain laastaria ongelmien peittämiseksi.

”Torpparinmäessä, Pakilassa ja Kannelmäessä on koulujen sisäilmassa todettu vakavia ongelmia. Korjauksia on suunniteltu jo vuosia, mutta niitä on lykätty ”tärkeimpien” hankkeiden mennessä edelle”, toteaa Perussuomalainen Helsinki ry:n toiminnanjohtaja Anne Vuori. Esimerkiksi Pakilassa on ylä-aste odottanut korjauksia useita vuosia ja odottaa edelleen. Torpparinmäessä päiväkodille tehdään vuosittain maanparannustöitä, jotta kosteus ei imeytyisi maapohjasta rakenteisiin. Korttelitalolla on kaksi luokkahuonetta käyttökiellossa huonon sisäilman vuoksi. Korjaukset tulevat aikaa myöten kalliiksi, kun muitakin ratkaisuja olisi tarjolla.

Huonokuntoiset rakennukset voitaisiin purkaa ja tilalle rakentaa monikäyttötiloja, suunnittelee Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas. Terveet ja monikäyttöiset tilat palvelisivat jokaista helsinkiläistä. Yhdistykset, kerhot ja nuorisotoiminta voisivat käyttää tiloja iltaisin. Useissa kaupunginosissa on nuorisotoiminta jouduttu lopettamaan tilojen poistuttua käytöstä.

”Haluamme Helsingistä eloisan, vilkkaan ja yhteisöllisen kaupungin, jossa on tilaa olla, elää ja hengittää. Valtuuston on tartuttava härkää sarvista ja tehtävä nopeasti päätöksiä korjausten aloittamiseksi. Nythän rahaa pitäisi olla, kun Guggenheimiin suunnatut rahat ovat säästössä”, Saarikangas toteaa loppuun.

Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
Puheenjohtaja
markku.saarikangas@nullgmail.com
0400-361 018

Anne Vuori
Toiminnanjohtaja
vuoret@nulloutlook.com

Kirjoitettu 28.11.2016

Markku Saarikangas jatkaa Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtajana

Perussuomalainen Helsinki ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestettiin Malmin työväentalolla 26.11.2016. Puheenjohtajaksi toiselle kaudelle 2017 valittiin Markku Saarikangas. Yhdistyksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Nuutti Hyttinen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Marko Ekqvist.

Tapansa mukaan yhdistys palkitsi myös ansioituneita jäseniään. Numeroidun ansiomerkin saivat tällä kertaa Marko Ekqvist, Pia Kopra, Heikki Korhonen ja Marja-Liisa Riipinen. Aiemmin vastaavan ansiomerkin ovat saaneet Rolf Sormo, Mikko Lahtiluoma ja Jarmo Keto.
vlcsnap-00016Marja-Liisa Riipinen(vas.), Heikki Korhonen, Pia Kopra, Marko Ekqvist, Jarmo Keto, Mikko Lahtiluoma ja Rolf Sormo

Perussuomalainen Helsinki palkitsi standaarilla Marko Ekqvistin. Standaari myönnetään henkilölle, joka on toiminut monipuolisesti, pitkäjänteisesti ja erityisen ansiokkaasti piirin toiminnan edistämiseksi.

Muita luottamushenkilöitä valittiin myös syyskokouksen yhteydessä. Yhdistyskokous valitsi sihteeriksi Krista Bisterin, toiminnanjohtajana jatkaa Anne Vuori, vaali- ja luottamushenkilövastaavana Pekka Tiusanen, osaamisvastaavana Erkki Saarinen, resurssivastaavaksi nimettiin Juhani Strandén ja viestintävastaavaksi Markku Salomaa.

Lisätietoja:
Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
p. 0400 – 361 018

Kirjoitettu 20.11.2016

Perussuomalainen Helsinki ry:n sääntömääräinen syyskokous 26.11.2016

Perussuomalainen Helsinki ry:n sääntömääräinen syyskokous 26.11.2016 Malmin työväentalolla (Takaniitynkuja 9, 00780 Helsinki) klo 9 – 17.
Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.
Tarkempi kokouskutsu lähetetään jäsenille sähköpostitse ja kirjeenä.

Tilaisuudessa puhuvat yhdistyksen puheenjohtaja Markku Saarikangas, puolustusministeri Jussi Niinistö, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ja pormestarivaaliehdokkaamme, kansanedustaja Mika Raatikainen.

Kokouksen koollekutsujana Perussuomalainen Helsinki ry:n hallitus.

Kirjoitettu 21.10.2016

Helsingin perussuomalaiset: Haluamme edelleen auttaa köyhiä vihreiden vastustuksesta huolimatta

Tiedote 21.10.2016
”On erittäin huolestuttava suuntaus, että perussuomalaiset ovat valmiita tukemaan ruoan jakamista mutta eivät turvaamaan hyvinvointivaltion rakenteita,” toteaa Vihreiden varapuheenjohtaja, tutkija Maria Ohisalo, mielipide kirjoituksessaan HS 21.10.

Oheisessa kirjoituksessa näkyy ero vihreiden ja perussuomalaisten jäsenten ja äänestäjien välillä. Vihreät ovat ”pitkän linjan” akateemisia opiskelijoita, jotka tykkäävät tutkia ja selitellä. Mutta esim. hallituksessa ollessaan selittelyt eivät johtaneet köyhien auttamiseen.

Vihreä politiikka, kuten vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo haluaa, tuottavat ohjelmia köyhyyden rakenteista, mutta jättäisivät leipäjonoissa ihmisiä auttavat järjestöt ilman euroakaan. Samalla hän myös syyllistää leivän vastaanottajan ja halveksii kaikkia niitä yhdistyksiä, jotka vähävaraisia auttavat. On selvää, että köyhyyttä lisääviä rakenteita tulee muuttaa. Sitä odotellessa on kuitenkin jotain syötävä. Tutkimusten lukeminen ei auta nälkään.
image001

Me Helsingin perussuomalaiset olemme iloisia siitä, että voimme auttaa niitä, joilla on nälkä. Samoin olemme tyytyväisiä yhteistyöstämme Alku ry:n kanssa. Tämän yhteistyön avulla autamme Helsingin asunnottomia. Mehän ehdotimme myös konttiasuntoja Helsingin asunnottomille tilapäismajoitukseen, mutta sekään ei Helsingin vihreille käynyt. Konttiasunto soti vihreiden tutkimuksia vastaan rakenteiden muuttamisesta. Tätäkin voivat asunnottomat sitten kaduilla ja leipäjonoissa pohtia.

Lisätietoja:
Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
0400-361 018

Erkki Saarinen
hallituksen jäsen
p. 040 593 7383

Kirjoitettu 9.10.2016

Helsingin Perussuomalaiset iloitsee puolueen tuesta Malmin lentokentälle

Tiedote 9.10.2016

Perussuomalaisten puoluehallitus on tänään päättänyt, että puolue lähtee virallisesti tukemaan Malmin lentokentän säilyttämistä ilmailukäytössä. Perussuomalainen Helsinki ja Helsingin PS-Nuoret iloitsevat puolueen tuesta Malmin lentokentälle.

Perussuomalainen Helsinki ja Helsingin PS-Nuoret ovat aktiivisesti osallistuneet kansalaisaloite Lex Malmin nimienkeruuseen ja tukeneet kansalaisaloitetta sosiaalisen median kampanjoilla.

”Taistelemme Malmin lentokentän puolesta viimeiseen asti. Helsingin kaupunki on määrännyt lentokentän purettavaksi, mutta olemme tehneet paikallistasolla selväksi, että Perussuomalaiset eivät tätä hyväksy”, toteaa Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Perussuomalaiset näkee lentoaseman säilyttämisen tärkeänä niin ilmailuelinkeinon tulevaisuuden näkökulmasta kuin myös taloudellisista, kulttuurillisista ja virkistysmahdollisuuksien näkökulmista. Malmi on myös huoltovarmuus- ja maanpuolustuskysymys mitä suurimmissa määrin.

”Helsingin PS-Nuoret lähti ensimmäisenä helsinkiläisenä poliittisena nuorisojärjestönä tukemaan kansalaisaloitetta Lex Malmista, joten iloitsemme kovasti puolueen tuesta Malmin lentokentälle. Kentän tuhoaminen olisi röyhkeää kansallisen kulttuuriperinnön väheksymistä ja helsinkiläisten tahdon jyräämistä, koska helsinkiläisten selvä enemmistö kannattaa kentän säilyttämistä ilmailukäytössä”, sanoo Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Toni Ahva.

Markku Saarikangas
puheenjohtaja, Perussuomalainen Helsinki ry
0400361018
markku.saarikangas@nullgmail.com

Toni Ahva
puheenjohtaja, Helsingin Perussuomalaiset Nuoret ry
0504409647
toni.ahva@nulleduskunta.fi

Kirjoitettu 2.10.2016

Helsingin Perussuomalaiset auttamaan Alku ry:tä ja asunnottomia.

Perussuomalainen Helsinki ry ja asunnottomille asumispalveluja tarjoava Asuntotuki Alku ry aloittivat syyskuussa 2016 yhteistyön, jonka tarkoituksena on tukea vailla vakinaista asuntoa olevien miesten ja pariskuntien soluasumista Asuntotuki Alku ry:n kolmessa toimipisteessä Pohjois-Helsingin alueella.

”Helsingissä tarvitaan kiireellisesti majoitustiloja ja tukipalveluita asunnottomille. Ihmisen paikka ei ole kadulla”, toteaa Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Perussuomalainen Helsinki ry:n toiminnanjohtaja Anne Vuori on jo aloittanut tapahtumien suunnittelun Alku ry:n tukemiseksi.

”Suunnitelmissa on tukikonsertteja, huonekalu-, liinavaate- ja käyttövaatekeräyksiä sekä tukipalvelujen tuomista asukkaiden luo. Vain taivas on rajana.”

Asuntotuki Alku ry:n toimijat Satu Hopeavirta ja Jouko Lindvall ovat kiitollisia saamastaan tuesta. ”Ensimmäinen yhteinen tapahtuma on 17.10.2016 asunnottomien yönä, jolloin olemme Perussuomalaisten teltalla kertomassa majoitusvaihtoehdoista ja tukipalveluistamme”, Jouko ”Jokke” Lindvall kertoo.

Lisätietoja:
Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
p. 0400 361 018

Anne Vuori
toiminnanjohtaja
p. 044 980 4078

Asuntotuki Alku ry
Satu Hopeavirta
Jouko Lindvall
p. 041 510 7511

Kirjoitettu 22.9.2016

Perussuomalaisten kaupunginhallituksen jäsen Mika Raatikainen jättää kaupunginhallituksen paikan ja tilalle tulee Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Raatikainen on päättänyt jättää kaupunginhallituksen paikan 4.10.2016 lähtien tultuaan Perussuomalainen Helsinki ry:n jäsenten valitsemaksi pormestariehdokkaaksi. Hän keskittyy kansanedustajan työhönsä sekä pormestariehdokkuuteensa.

Hänen tilalleen kaupunginhallitukseen tulee Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Raatikainen jatkaa normaalisti valtuuston jäsenenä ja valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Lisätietoja:
Mika Raatikainen
Kansanedustaja ja Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja
050 512 1372

Markku Saarikangas
Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja
040 036 1018

Kirjoitettu 12.9.2016

Vihreät päättävät asunnottomien puolesta: konttiasuminen ei teille käy

Helsingin perussuomalaiset haluavat majoittaa asunnottomia kontteihin. Asiaa on viety valtuustossa eteenpäin kahdella aloitteella, sekä Eduskunnassa kirjallisena kysymyksenä. Asunnottomuus on Helsingissä niin merkittävä ongelma, että sitä pitää ratkoa luovilla keinoilla.

”Pieniä kohtuuhintaisia asuntoja on liian vähän ja akuutisti asuntoa tarvitseville asuntoja ei ole senkään vertaa. Helsinkiin tarvitaan sen vuoksi asiakaslähtöisiä ja joustavia ratkaisuja asunnottomuuden vähentämiseksi ja ihmisten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Sen lisäksi Helsinkiin on tulossa tuhansia maahanmuuttajia vuoden pari sisällä. Ajavatko he vuokrajonojen ohi? Se ei olisi oikeudenmukaista ja siksi se ei käy Helsingin perussuomalaisille”, kiteyttää Persussuomalainen Helsinki ry puheenjohtaja Markku Saarikangas. Myös maahanmuuttajille konttiasuminen sopisi siksi aikaa, kun jonossa normaalisti jonottaminen kestää.

Kaupunginhallitukselle vastausesityksen kirjoittanut apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (Vihr.) ei kannata ajatusta. ”Konttiasuminen ei ole ratkaisu kohtuuhintaisten ja erityisryhmille suunnattujen asuntojen toteuttamiseen”, Sinnemäki kirjoittaa.

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja ja pormestariehdokkaamme Mika Raatikainen toteaa, että vihreät eivät ole onnistuneet vuosien saatossa tekemään mitään asunnottomien hyväksi. ”Siksi puheet on pidetty, näytöt näytetty – nyt on ratkaisujen ja tekojen aika. Kontit ovat hyvä, nopea ja huokea ratkaisu pahimpaan asunnottomuushätään ja siksi sen haluamme toteuttaa”, sanoo Raatikainen.

Lisätietoja:
Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
0400-361 018

Erkki Saarinen
hallituksen jäsen
p. 040 593 7383

Kirjoitettu 2.9.2016

Perussuomalaisten aikaansaannoksia budjettiriiheessä

Ohessa kooste eilen 1.9.2016 julkaistuista tiedotteista aikaansaannoksistamme budjettiriiheesä.

 • Päästökaupan ongelmat tunnustettu – teollisuudelle kompensaatiota yli 40 miljoonalla eurolla
 • Yrittäjävähennys ja maksuperusteinen ALV ovat merkittäviä parannuksia
 • Eläkeläisille paljon hyvää
 • Tavoitteemme etenevät – autovero laskee, venevero käyttöön
 • Perussuomalaisten tavoitteet budjettiriihessä täyttyivät

Tiedote 1.9.2016

Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten Turunen: Päästökaupan ongelmat tunnustettu – teollisuudelle kompensaatiota yli 40 miljoonalla eurolla

Hallitus on päättänyt kompensoida päästökaupasta Suomen raskaalle teollisuudelle aiheutuvia epäsuoria kustannuksia. Kompensaation arvo on 43 miljoonaa euroa.

“Päästövähennyksistä Euroopan sisäisessä taakanjaossa on muodostumassa hyvin epäoikeudenmukainen ja Suomen teollisuudelle kallis. Lisäksi meidän kilpailijamaat kompensoivat omalle teollisuudelleen päästökaupan epäsuoria kustannuksia. On erinomainen päätös hallitukselta reagoida tähän ja korvata suomalaiselle teollisuudelle päästökaupan aiheuttamia menetyksiä”, kiittelee talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps).

”Vaadittiin perussuomalaiset hallitukseen, että päästökaupan aiheuttamiin ongelmiin vihdoin reagoidaan”, kommentoi Turunen.

Kaivosalalle merkittävä veronalennus

Kaivokset saavat yhteensä 21 miljoonan euron arvoisen sähköveronalennuksen, kun kaivostoiminta palautetaan alemman sähköveron piiriin.

”Edellinen hallitus nosti kaivosten sähköveroa. Se oli aivan järjetön päätös”, pohtii Turunen.

”Me vastustimme korotusta tuolloin. Suomi on perinteikäs kaivosmaa, jolla on poikkeukselliset malmivarannot. Ihmettelen, että edellinen hallitus päätti toimillaan tieten tahtoen heikentää alan menestysmahdollisuuksia. Meidän on päinvastoin kaikin tavoin tuettava työpaikkojen säilymistä Suomessa.”

”Saamme taas kaksi hallitusneuvotteluissa asettamaamme tavoitetta läpi: päästökaupan epäsuoria kustannuksia korvataan sähköintensiivisille aloille ja kaivosteollisuuden sähkövero laskee. Hyvä päivä.”


Tiedote 1.9.2016

Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten Turunen: Yrittäjävähennys ja maksuperusteinen ALV ovat merkittäviä parannuksia

“Edellisen hallituksen demarivaltiovarainministeri kevensi käytännössä suurten yritysten verotusta unohtaen pienet yritykset ja elinkeinon harjoittajat. Juuri näissä pienissä yrityksissä on kuitenkin yksityisen puolen työpaikoista 90 %. Nykyinen hallitus korjasi tämän asian budjettiriihessä ja pienyrityksiä kannustetaan työllistämään saman suuruisella verohelpotuksella, joka aiemmin annettiin osakeyhtiöille. 5%:n yrittäjävähennys oli perussuomalaisten tavoitteena. Mottomme työ, yrittäminen ja välittäminen saa näiltäkin osin katetta”, talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen toteaa.

 

“Maksuperusteinen ALV on oikeudenmukaisuusasia. On käsittämätöntä, että yrittäjä on joutunut maksamaan ja näin rahoittamaan arvonlisäveron laskusta, josta hän ei vielä ole edes saanut rahoja. Tämä on johtanut monesti käyttöpääoman puutteeseen ja usein myös tarpeettomien korkojen maksuun. ALV:n muuttaminen maksuperusteiseksi ilahduttaa minua henkilökohtaisesti, koska olin vaaleissa luvannut tehdä muutoksen eteen töitä”, Kaj Turunen iloitsee.

 


Tiedote 1.9.2016

Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten Louhelainen: Eläkeläisille paljon hyvää

Hallitus on päättänyt tänään monista varsinkin eläkeläisiin kohdistuvista helpotuksista.

”Takuueläke nousee tällä hallituskaudella noin 30 eurolla kuussa. Yle-vero on poistettu 300 000 pienituloisimmalta, joukossa paljon eläkeläisiä. Nyt eläkeläisille tulee yhteensä 130 miljoonan euron veronkevennys. Monen pienituloisimman eläkeläisen toimeentulo paranee tämän hallituksen aikana”, sanoo perussuomalaisten hollolainen kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Anne Louhelainen.

 

Yhä useammalle sotaveteraanille ilmaisia kotipalveluita

Ensi vuodesta alkaen kaikkien kotona asuvien avopalveluita tarvitsevien veteraanien on mahdollista saada maksuttomia palveluita kotiin. Samalla sotainvalidien haittaraja-aste lasketaan 15 prosentista 10 prosenttiin.

”Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Kiitos kuuluu sotiemme veteraaneille. Meillä on kunniavelka. Olen ylpeä hallituksemme toimista veteraanien hyväksi. Me emme voi kiittää sotaveteraaneja liikaa itsenäisyydestämme.”

Myös omais- ja perhehoitajat huomioidaan. Kunnat saavat yli 90 miljoonaa euroa omais- ja perhehoidon kehittämiseen. Omaishoitajien ja perhehoitajien vapaajärjestelyjä ja palveluita kehitetään ja perhehoitajien palkkioita nostetaan.

”Omaishoitajien pyyteetön työ säästää julkisia varoja satoja miljoonia euroja vuosittain. Kansan vanhetessa tarvitsemme omaishoitoa aina vain enemmän. Omaishoito on lisäksi kaikkein inhimillisin hoitomuoto. On tärkeää, että omaishoidon puitteet ovat kunnossa, jotta ihmiset jaksavat arvokkaassa työssään.”

 


Tiedote 1.9.2016

Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten Jalonen: Tavoitteemme etenevät – autovero laskee, venevero käyttöön

”Autoveron lasku oli yksi päätavoitteistamme hallitusneuvotteluissa. Autovero laski jo tämän vuoden alussa. Lisähelpotusta on tiedossa, kun budjettiriihessä hallitus päätti laskea autoveroa edelleen 36 miljoonalla eurolla”, toteaa liikennevaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (ps) tyytyväisenä.

Veroale on piristänyt autokauppaa. Autoalan verotuotot valtiolle ovat alen ansiosta jopa kasvaneet. Veroalen seurauksena teillämme kulkee entistä turvallisempia ja vähäpäästöisempiä autoja. Kulkijat ja ympäristö kiittävät.

Suuret veneet verolle

Samaan aikaan hallitus ottaa käyttöön veneveron. Vero kohdistuu henkilöihin, joilla on keskimääräistä parempi kyky maksaa veroja. Veneily on vapaa-ajantoimintaa, jonka turvaamiseen kuluu yhteiskunnan varoja. Se ei ole suurimmalle osalle ihmisistä välttämättömyys toisin kuin esimerkiksi auton omistaminen syrjäseudulla voi olla.

”Mielestäni suomalaisen venealan ei tarvitse olla huolissaan. Yksittäiselle veronmaksajalle rasite on sen verran pieni, että se tuskin vaikuttaa päätökseen veneen hankinnasta.”

Taas lisää rahaa väylien ylläpitoon

Ensi vuonna alkaa viisi uutta liikenneinfran parannushanketta: Luumäki-Imatra -rata, valtatie 4 Oulu-Kemi, valtatie 5 Mikkeli-Juva, valtatie 12 Lahden eteläinen ohikulkutie sekä Helsingin ja Turun välisen ratayhteyden jatkosuunnittelu. Tämän lisäksi hallitus myöntää perusväylänpitoon yhteensä yli 200 miljoonaa euroa.

”Teidemme ja raiteidemme korjausvelka lyhenee aimoharppauksin. Niin kansalaisten kuin elinkeinoelämämme kannalta väylien hyvä kunto on välttämätöntä. Paljon on vielä korjattavaa, mutta eteenpäin mennään.”

 


Tiedote 1.9.2016

Julkaisuvapaa

Terho: Perussuomalaisten tavoitteet budjettiriihessä täyttyivät

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tyytyväinen hallituksen budjettiriihen tuloksiin.

“Ministerimme tekivät neuvotteluissa loistavaa työtä. Lukuisat Perussuomalaisille tärkeät tavoitteet toteutuvat ja hallitusohjelmaa viedään aikataulussa eteenpäin”, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kiittelee.

Uutena toimenpiteenä hallitus toteuttaa Lex Lindströmin. Kyseessä on kertaluonteinen poikkeusmenettely, jonka myötä yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien on mahdollista päästä ennenaikaisesti eläkkeelle. Perussuomalaisten vaatimuksesta työttömyyden rajaksi asetetaan 5 vuotta.

“Tutkimusten mukaan yli viisi vuotta työttömänä olleista kuusikymppisistä vain yksi prosentti työllistyy. Lex Lindström helpottaa merkittävällä tavalla näiden ihmisten arkea. Lomakkeiden täyttely loppuu, kun he pääsevät halutessaan eläkkeelle. Tämä on historiallinen ja oikeudenmukainen päätös”, Terho toteaa.

 

Guggenheimille ei myönnetä valtion rahaa

Budjettiriihessä myös torpattiin lopullisesti Guggenheimin valtionrahoitus, kun Perussuomalaiset torjuivat kokoomuksen ja keskustan esittämän rahoituksen.

“Perussuomalaisten ansiosta valtion rahoja ei tähän hankkeeseen suunnata. Asia on nyt kerta kaikkiaan loppuun käsitelty”, Terho toteaa.

 

Kirjoitettu 1.9.2016

Helsinkiläisten oikeustaju ei kestä laittomien maassaolijoiden toimeentulotukea

Kaikki helsinkiläiset, jotka ovat asioineet sosiaalitoimistossa ja hakeneet kaupungin vuokra-asuntoa tai toimeentulotukea tietävät, miten kovaan syyniin joutuu, jos tukea aikoo saada. Nyt julkisuuden perusteella näyttää olevan niin, että täällä laittomasti olevat asunnottomat ulkomaalaiset saavat erittäin kiireelliseen -luokkaan kuuluvina vuokra-asunnon ja lain nojalla toimeentulotuen. Helsinkiläisten oikeustaju ei tätä kestä.
Suurin osa turvapaikkaa hakeneista hakeutuu selvitysten mukaan pääkaupunkiseudulle ja siellä erityisesti Helsinkiin. Siksi kaikki ratkaisut, jotka koskevat siirtolaisuutta ja maahanmuuttoa koskettavat erityisesti Helsinkiä ja helsinkiläisiä. Siksi oikeus verovaroin kustannettuun toimeentuloon Helsingissä täytyy olla sidottu lailliseen oleskeluun Suomessa.
Mikäli henkilöllä ei ole oikeutta oleskella Suomessa voi valtio avustaa henkilöä ruoan saamisessa ja maasta poistumisessa. Ei muussa. Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys. Edellytämme, että Suomen hallitus ottaa tämän asian välittömästi tarkasteluun ja lähtee viemään eteenpäin ratkaisua, jonka suomalaisten oikeustaju ja yhteiskuntamoraali kestävät.

Pelleily ihmisten veronmaksumoraalin ja lainkuuliaisuuden välillä on lopetettava välittömästi.

Pelleily ihmisten veronmaksumoraalin ja lainkuuliaisuuden välillä on lopetettava välittömästi.

Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
p. 0400 361 018

Erkki Saarinen
hallituksen jäsen
p. 040 593 7383

Kirjoitettu 24.8.2016

Helsingin Perussuomalaisten pormestariehdokkaan vaali on ratkennut

Kansanvallan ja kaupunkilaisten arvostuksen osoittamisena Helsingin Perussuomalaiset päättivät, että me tulemme Kuntavaaleihin 2017 avoimin kortein. Ilmoittamalla avoimesti äänestäjille, kuka on ehdokkaamme kaupunkimme johtoon. Toivomme muiden puolueiden seuraavan esimerkkiämme ja asettavan avoimesti ennakkoon omat ehdokkaansa pormestariksi / apulaispormestariksi.

Lopetetaan yhdessä kabinettipeli ja suhmurointi. Kaupunkilaisilla on oikeus tietää ennakkoon, keitä Helsingin johtajiksi kaavaillaan.

Mika Raatikainen

Vaalimme voittajaksi tuli kansanedustaja, valtuustoryhmön puheenjohtaja Mika Raatikainen. Hän sai annetuista äänistä noin 60 %. Toiseksi äänestyksessä tuli varakansanedustaja ja varavaltuutettu Mari Rantanen.

Mika Raatikainen edustaa helsinkiläisyyttä kaikin tavoin. Hän on paljasjalkainen helsinkiläinen, asuu Kontulassa. Hän on toiminut poliisina vuosikymmeniä sekä yli 12 vuotta kansainvälisissä tehtävissä Rauhanturvajoukoissa, sekä muissa YK:n alaisissa poliisioperaatioissa. Toisen kauden kansanedustaja sekä valtuustoryhmämme puheenjohtajana hän on myös hyvin perehtynyt kaupungin hallintoon.

“Hänen kokonaisvaltainen kokemuksensa sekä ihmisläheinen luonteensa tekevät hänestä erinomaisen vaihtoehdon Helsingin pormestariksi. Mikaan voit luottaa kaikissa tilanteissa”, toteaa Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Lisätietoja:
Markku Saarikangas p. 0400-361 018
Mika Raatikainen p. 050-512 1372

Kirjoitettu 23.8.2016

Meillä on unelma – Helsingistä.

Millaista Helsinkiä olemme luomassa? Millään valtuustoryhmällä ei ole tähän saakka ollut tarjolla kokonaiskuvaa helsinkiläisille siitä, millaista Helsinkiä ne ovat lähitulevaisuudessa luomassa. Vaalien alla sitten esitetään erilaisia yksittäisiä näkökulmia erilaisiin ongelmiin ja niiden perusteella äänestäjän pitäisi valita puolueensa.

Tämä puute on nyt osaltamme korjattu. Olemme Helsingin perussuomalaisissa tehneet kuvauksen siitä, millaisessa Helsingissä haluamme tulevaisuudessa asua. Kuvauksen nimi on Visio 2020, Perussuomalainen Helsinki. Tällaista kokonaisvaltaista tulevaisuudenkuvaa ei ole muilla Helsingin puolueilla. Visiomme ei ota kantaa tarkkoihin yksityiskohtiin eikä katso asioita hallintokuntien ja hallintorajojen suunnasta. Se kertoo pikemminkin siitä, minkälaisen kaupungin Perussuomalaiset Helsingissä näkevät ja millä tavalla kaupungin kehittämiseen suhtaudutaan. Visio 2020, Perussuomalainen Helsinki.

Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
Puheenjohtaja, 0400-361 018
www.helsinki.perussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 16.8.2016

Helsingin Perussuomalaisten pormestariehdokkaat

Tiedote
Helsinki 16.8.2016
Vapaa julkaistavaksi: Heti

Pormestariehdokkaiksemme ovat asettuneet kansanedustaja, valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Raatikainen sekä varakansanedustaja, varavaltuutettu Mari Rantanen.

Jäsenäänestyksemme päättyy maanantaina 22.8.2016. Tulos julkistetaan torstaina 25.8.2016.

Asettamalla avoimesti ehdokkaan Helsingin pormestariksi tai apulaispormestariksi Perussuomalaiset uskovat avoimeen demokratiaan ja kansanvaltaan.

­­­ – Vaadimme loppua kabinettivehkeilylle ja suhmuroinnille. Helsingin uuden johtamisjärjestelmän pitää lisätä avoimuutta, ei jatkaa menneen ajan hallintokulttuuria vain uusin muodoin. Äänestäjät ansaitsevat tietää ketä he kaupunkimme johtajiksi äänestävät, toteaa Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Mika Raatikainen

Mika Raatikainen

Mari Rantanen

Mari Rantanen

Lisätietoa ehdokkaista.

 

Markku Saarikangas
Perussuomalainen Helsinki ry, puheenjohtaja
p. 0400 361 018

Kirjoitettu 16.8.2016

Malmin lentokentän pelastaminen – Perussuomalaiset barrikadeilla – muita puolueita ei näy eikä kuulu

Tiedote
Helsinki 16.8.2016
Vapaa julkaistavaksi: Heti

Viikonloppuna Malmin lentokentällä järjestettiin suuri 80-vuotisilmailushow. Perussuomalaiset olivat ainoana puolueena puolustamassa Malmia kahdella teltallamme. Emme luovuta – taistelemme Malmin lentokentän puolesta viimeiseen asti. Oikean asian puolesta on taisteltava vaikka olisi yksin.

Toimimme julkisuudessa sekä kulisseissa. Vaikutamme hallitukseen, eduskuntaan sekä Helsingin valtuustoon ja kaupunginhallitukseen. Pidämme asukkaat tietoisina Malmin tapahtumista.

Malmi on valtakunnallinen asia. Maakuntien matkustajat tarvitsevat myös Malmin kenttää. Malmi on myös huoltovarmuus- ja maanpuolustuskysymys mitä suuremmassa määrin. Kentän kulttuuriarvot ovat mittaamattomat myös Museoviraston mielestä.

Viikonloppuna Malmilla vierailivat Helsingin perussuomalaisten vaikuttajien lisäksi laaja joukko Uudenmaan perussuomalaisia sekä puolustusministeri Jussi Niinistö, eduskuntaryhmämme puheenjohtaja Sampo Terho, puoluesihteerimme Riikka Slunga-Poutsalo ja työmies Matti Putkonen. Puheenjohtajamme, ulkoministeri Timo Soini lähetti terveisensä tapahtumaan Etelä-Amerikan matkaltaan.

Allekirjoittakaa LexMalmi kansalaisaloite – https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2106

Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
Puheenjohtaja, 0400-361 018
www.helsinki.perussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 19.7.2016

Pormestariehdokkaamme valitaan jäsenäänestyksellä

Helsingin Perussuomalaiset eivät hyväksy poliittisissa nimityksissä kabinettipelejä saati salaisia “suhmurointeja”. Jäsenäänestys ja tätä kautta ehdokkaamme nimeäminen avoimesti ennen kuntavaaleja on osa avointa ja läpinäkyvää päätöksentekokulttuuria, jonka tulemme tuomaan Helsingin kuntapolitiikkaan nyt ja tulevaisuudessa. Helsinkiläisillä on oikeus tietää keitä henkilöitä puolueet ajattelevat pormestari- ja apulaispormestari-ehdokkaikseen. Ne eivät saa olla yllätyksiä äänestäjille. Muutenhan koko hallintomalliuudistuksella ei ole merkitystä. Vanha tapa tehdä päätöksiä ja kaupankäyntejä salassa vain jatkuisi.

Pormestariehdokkaamme vaalissa jokainen jäsenemme, joka saa viisi kannattajaa voi asettua ehdolle. Neuvoa-antavan jäsenäänestyksen jälkeen hallituksemme tekee asiasta esityksen. Lopullisesti ehdokkaamme nimitetään syyskokouksessamme 26.11.2016.

Kansanvalta ja demokratia eivät toteudu hienoissa puheissa, vaan ainoastaan käytännön teoilla.

Helsingin kaupungintalo.

Helsingin kaupungintalo.

Kannamme suurta huolta Helsingissä vallitsevasta poliittisen päätöksenteon kulttuurista, jossa asukkaiden mielipidettä ei kuunnella ja hallintoa kehitetään yhä enemmän pienen valtaeliitin haltuun. Esimerkkejä on paljon: Malmin lentokenttä, yleiskaava 2050 lukuisine alakohtineen (mm. Tuomarinkylä, Keskuspuisto jne.), Hekan uudistus. Näissä kaikissa on jätetty täysin huomioimatta asukkaiden mielipide. Jopa 70.000 kaupunkilaisen mielipide Malmin lentokentän suojelemiseksi on jätetty asian käsittelyssä huomiotta.
Olkoon pormestarin ja apulaispormestareiden avoin valinta ensimmäinen askel kaupunkilaisten demokratian palauttamisessa.

Perussuomalainen Helsinki ry

Markku Saarikangas
Puheenjohtaja
Puh: 0400-361 018
www.helsinki.perussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 16.7.2016

Nizzan terroriteko – onko Helsinki valmistautunut vastaavaan?

Esitämme syvän osanottomme ja tukemme hirviömäisen terroriteon uhrien omaisille sekä läheisille. Tällaista mielettömyyttä ei voi käsittää.

Yhteinen huolemme lienee, miten Suomi ja Helsinki ovat varautuneet vastaavaan. Emme voi vain jatkaa linjaa, jossa pahoitellaan ja todetaan, ettei tällaista voi meillä tapahtua. Kyllä voi! Terroritekojen uhka on vakava.

Pidämme tärkeänä, että Helsinki tekee yhdessä poliisin kanssa pikaisesti turvallisuussuunnitelman ja tuo sen julkisuuteen. Asukkaille on kerrottava totuus, missä mennään ja mitä tehdään. Epätietoisuus vain osaltaan lisää vastakkainasettelua ja vihaa. Turvattomuus on paha tunne ja olotila.

Korostamme, että poliisille on myös annettava työrauha tehdä sitä turvallisuustyötä, joka poliisille kuuluu.

Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
Puheenjohtaja
0400-361 018
www.helsinki.perussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 4.7.2016

Helsingin virkamiehet iskivät taas yrittäjää: “Merikontit eivät sovi Lyypekinlaiturille.”

HELSINGIN KAUPUNKI antaa mielellään kuvan itsestään yrittäjäystävällisenä kaupunkina, joka edistää kaikin mahdollisin keinoin erityisesti pienten, ns. mikroyritysten toimintaa. Todellisuus on toinen ja aika karu. Virkamiehet pyrkivät vain hankaloittamaan asioiden etenemistä täysin turhin normein ja määräyksin.

Pyöräilyretkiä järjestävän helsinkiläisen yrittäjän, Riku Nurmisen Heltours-yritys ei ole saanut lupaa varastoida yrityksensä polkupyöriä merikonteissa joko Kasarmitorilla tai Vanhan kauppahallin kupeessa Lyypekinlaiturilla.

”Rakennusvirastosta on sanottu, että kaupunkikuvallisista syistä kontteja ei haluta keskustan alueelle”, Nurminen kertoo. Miksi ei? Voidaanhan ne tarvittaessa verhoilla!

Eli olemme taas samassa tilanteessa kuin esittäessämme konttiasuntojen käyttöä osana Helsingin asuntopulan helpottamista. Virkamiesten vastaukset olivat sisällöltään: ”Se vain ei käy, kun se ei käy!” Pyöräily-yrittäjän sesonki on korkeintaan 4 kuukautta, eikä sen tuloilla pysty maksamaan kiinteitä vuokria. Lisäksi palvelu on pystyttävä tuottamaan siellä, missä asiakkaat ovat.

Missä on se joustava, yrittäjää ymmärtävä Helsinki? Mikroyrityksissä on valtava voimavara. Ne pystyvät toimimaan kustannustehokkaasti, joustavasti sekä nopeasti liiketoiminnoissa, joissa on esimerkiksi suuret sesonkivaihtelut tai erikoiset toiminta-ajat. Erilaiset pop-up -tapahtumat ovat muodissa. Niissä kaupunki on valmis joustamaan ja jopa jättämään noudattamatta lakeja, asetuksia ja määräyksiä, koska nämä tapahtumat ovat HYVÄ JUTTU!

Tehdään yrittäjyydestä myös HYVÄ JUTTU. Avarretaan katsontakantaamme, joustetaan ja tuetaan mikroyrittäjiä pärjäämään. Helsingin virkakoneistoa vastaan ei kukaan itsekseen pärjää. Korjaus yrittäjävihamielisiin asenteisiin saadaan vain, jos poliitikot sitä vaativat. Me perussuomalaiset sitä vaadimme. Virkamiehet ovat kaupunkilaisia varten, ei päinvastoin.

Perussuomalainen Helsinki ry

Markku Saarikangas
Puheenjohtaja
Puh: 0400-361 018
www.helsinki.perussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 27.6.2016

EU:n tilanne vakavampi kuin koskaan – mitä sanoo Suomi

Mikäli EU tahtoo jatkossakin olla olemassa, sen roolin on muututtava takaisin pääasiassa talousunioniksi, löyhäksi yhtenäisiä arvoja jakavaksi yhteistyöelimeksi, ei liittovaltioksi yhteisvaluuttoineen.
Juhannuksen yli elettynä voidaan jo hieman analyyttisemmin pohtia mitä Iso-Britannian Brexit-äänten voitto merkitsee Suomelle ja EU-jäsenyydellemme. Iloitaan Iso-Britannian puolesta ja tuetaan heitä neuvotteluissa EU:n kanssa. Demokratialle ja EU:n vääristyneen liittovaltiokehityksen vastustajille tilanne on hieno.
Toivomme pääministeriltä selkeää kantaa asiaan sekä askel-merkkejä, miten Suomi tulee etenemään tässä asiassa.

Perussuomalaisen Helsingin kanta on selvä. EU:n ei tule päättää kansallisvaltioiden sisäisistä asioista. Sen tehtävä ei ole kertoa millaisia kurkkuja ja perunoita saamme kasvattaa ja myydä, ei määrittää, kuinka monta sikaa tilallinen saa pitää tai miten torimyyjä varmistaa kylmäketjunsa säilymisen. Jo satoja vuosia suomalainen on osannut säilöä kalansa ja lihansa ilman EU:n määräyksiä kylmäkaapeista torimyyjillä. Jäillä täytetyt laatikot ovat riittäneet hyvin.

Lisäksi jäsenvaltioiden jäsenehdoissa ei saa olla eriäväisyyksiä. Ei voi olla niin, että Suomi maksaa monin verroin enemmän, kuin esimerkiksi Puola. Tai miksi pohjoisranskalainen viljelijä saa enemmän maataloustukia huonoihin olosuhteisiin vedoten, kuin suomalaisviljelijä. Jatkuva eri vapauksien antaminen osalle jäsenvaltioista murentaa rajusti unionin uskottavuutta. Nyky-EU:n tulee keskittää kaikki voimansa ulkorajojensa hallitsemiseen ja laittoman elintasokansainvaelluksen lopettamiseen välittömästi.

Meidän on saatava neuvoteltua ehtomme oikealle tasolle tai jätettävä EU-jäsenyys ja yhteisvaluutta euro. Suomi on edelleen itsenäinen ja suvereeni valtio.

Mikäli hallituksemme tavoitteet eivät etene näemme kansanäänestyksen, ns. ”Fixit’n” Suomen EU-jäsenyydestä olevan välttämättömän.

Joten odottakaamme vielä muutama tovi, jotta ymmärrämme mitä Ison-Britannian Brexit-äänestystulos todella tarkoittaa. Muistetaan suomalainen viisaus: “Ensin asia tutkitaan, sitten vasta miestä hutkitaan”.

Itsenäisen Suomen puolesta
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
Perussuomalainen Helsinki ry
Puh: 0400-361 018

Kirjoitettu 22.6.2016

Tyhjillään seisovat kaupungin asunnot heti käyttöön!

Tuhannet asunnot seisovat tyhjänä odottamassa mahdollisia väistötiloja tarvitsevia asukkaita. Samaan aikaan taivasalla on tuhansia asuntojonossa. Onko tässä järjen häivää?

Hekan (Helsingin kaupungin asunnot Oy) talojen mennessä peruskorjaukseen täytyy asukkaiden muuttaa siksi ajaksi pois kotoaan. Silloin alueyhtiö järjestää asukkaille väistöasunnon korjauksen ajaksi. Tavoitteena on helpottaa asukkaiden elämää. Niin kutsuttu väistämisen sujuvuus turvataan Hekan asukkaille vuonna 2014 yhtenäistettyjen käytäntöjen avulla.

Väistöasuminen maksaa vuokralaisille Hekan määräämässä pääomavuokrassa vuonna 2017 noin kahdeksan miljoonaa euroa. Vuonna 2015 toteutunut kustannus oli 5,7 miljoonaa. Vuodelle 2016 budjetoitu kustannus on 4,5 miljoonaa.

 • Se kuitenkin tullaan ylittämään reilusti. Kustannukset muodostuvat tyhjinä olevista asunnoista, jotka odottavat remontin alta tulevia vuokralaisia, Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas arvioi.

Samaan aikaan kun Heka remontoi vanhaa asuntokantaa ja pitää asuntoja tyhjillään niin sanottuina (mahdollisesti joskus tarvittavina) väistöasuntoina, on tuhansia helsinkiläisiä asuntojonossa odottamassa kohtuuhintaista vuokra-asuntoa.

Helsingin perussuomalaiset vaativat, että Hekan on kehitettävä väistöasumiseen toisenlaisia ratkaisuja. Asuntoja ei saa seisottaa tyhjillään ja kuluja maksattaa vuokralaisilla pääomavuokrissa.

 • Ratkaisuna voisi olla lyhtyaikaisessa väistössä konttiasuminen, määräaikaiset vuokrasopimukset tai jopa oman asuntohotellin rakentaminen, sanoo PerusNaiset Helsinki ry:n sihteeri ja asukasaktiivi Anne Vuori.
 • Asuntohotellia voisi hyödyntää väistöasumisen ulkopuolella muun muassa hätämajoituksena, Vuori jatkaa.

Markku Saarikangas
Perussuomalainen Helsinki ry
puheenjohtaja
markku.saarikangas@nullgmail.com, puh: 0400-361 018

Anne Vuori
PerusNaiset Helsinki ry
sihteeri, asukasaktiivi
vuoret@nullwelho.com

Kirjoitettu 16.6.2016

Helsingin vihreät ja kokoomus juhlivat perussuomalaisten tavoitteiden läpimenoa ottamalla parannusehdotukset omikseen

Helsingin Perussuomalaiset ovat kiivaasti vastustaneet vihreiden ja kokoomuksen ajamaa yleiskaavaa, jonka mukaan muun muassa kulttuurinen Malmin lentokenttä lakkautetaan ja Helsingin keuhkot, luontoarvoltaan mittaamaton Keskuspuisto rakennetaan ja monia kauniita rantamaisemia kaavoitetaan. Perussuomalaisten mielestä Helsingissä on riittävästi tilaa muuallakin kuin alueilla joiden tarjoama kulttuuri-, luonto- tai virkistyselämys on asukkaille valtavan merkittävä. Me Helsingin Perussuomalaiset olemme vaatineet kiivaasti muutoksia yleiskaavaan ja saaneet laajat helsinkiläisjoukot tueksemme.

Helsingin uusi yleiskaava on nyt edennyt askeleen. Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi tiistaina 14. kesäkuuta yleiskaavan, mutta yliviivasi rakentamista esimerkiksi Keskuspuistosta ja Lauttasaaresta.
Keskuspuistossa rakentamiseen merkittyä aluetta säästetään viheralueeksi Pirkkolan urheilupuiston kohdalla noin kaksi hehtaaria ja Maunulassa kahdeksan hehtaaria.
Kuinka ollakaan! Vihreät juhlivat tätä heti voittona. Kokoomus puolestaan sai pyyhkiä pois viisi hehtaaria suunniteltua rakentamista Lauttasaaresta. Osa näistä olisi ollut nykyisillä rannoilla ja osa uudella täyttömaalla.

On tietysti hienoa, että poliittiset vastustajamme juhlivat osa-voittoamme näissä kaava-asioissa. Ikävä puoli tässä tempussa on se, että he näin yrittävät sumuttaa äänestäjiä ja kääntää asiat päälaelleen. Hehän ovat koko alkuperäisen surkean yleiskaava-2050 ehdotuksen takana!

Olemme perussuomalaisissa tyytyväisiä näistäkin vähäisistä kaavamuutoksista, vaikka Malmin lentokentän osalta vihreiden ja kokoomuksen takki ei kääntynytkään edes hihan osalta. Malmin osalta kamppailumme vielä jatkuu.

Lopuksi on vielä todettava, että Helsingiltä puuttuu visio asukkaistaan. Yleiskaava on laadittu siltä pohjalta, että Helsingissä asuu vuonna 2050 vähintään 860 000 ihmistä. Tämä on Helsingin oma arvio, tilastokeskuksen ennuste päätyy noin 730 000 ihmiseen samana ajanjaksona. Mistä nämä ihmiset Helsinkiin tulevat? Yllätys, yllätys, tuo saatu korkea luku perustuu 80% maahanmuuttoon!

Kyllä valtuuston pitäisi muodostaa oma tahtotila siitä kuinka paljon ja minkälaista porukkaa Helsinki haluaa. Ja yleiskaavat pitäisi tehdä tältä pohjalta.

Kysytään helsinkiläisiltä ja annetaan heidän päättää asiasta Kuntavaaleissa 2017. Laitetaan yleiskaava siihen asti jäihin.

 

Perussuomalainen Helsinki ry

Markku Saarikangas

Puheenjohtaja

Puh: 0400-361 018

Kirjoitettu 14.6.2016

Helsinkiläiset asetettava etusijalle kaupungin asunto-jonossa

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Taisto Miettinen esitti maanantaina Kauniaisten kaupunginvaltuustossa ponnen vuokra-asunnonhakijoiden yhdenvertaisesta kohtelusta. Sitä ei kannatettu. Ponsi liittyi ELY-keskuksen ehdotukseen uusien turvapaikanhakijoiden sijoittamisesta Kauniaisiin. Jopa siellä tilanne on se, että rahat ovat hyvin tiukassa. Tämän johdosta on erikoista, että kuntalaisten omia palveluita ollaan Kauniaisissakin valmiita heikentämään jopa lakisääteiseen minimitasoon, vaikka samalla lisätään muita kustannuksia vapaaehtoisesti ilman lainsäädäntöön perustuvia velvoitteita.

Valtuuston päätös ponnen osalta tarkoittaa käytännössä sitä, että Kauniaisten vuokra-asuntojen hakijat voidaan asettaa eriarvoiseen asemaan. Tämä hulluus ei saa levitä Helsinkiin saakka.

Helsingin kaupungin virkamiehet ovat sanoneet, että he eivät mitenkään suosi turvapaikanhakijoita. Mutta luokkaan ”kaikkein kiireellisimmät sijoitettavat” pääsevät ne, joilla ei ole asuntoa, omaisuutta tai tuloja. Eli turvapaikanhakijat.

Helsingin perussuomalaiset katsovat, että kaupungin pitkäaikaisille veronmaksajille on säädettävä ”pisteytyshyötymalli” vuokra-asuntojonossa. Pisteytysmalli antaisi mahdollisuuden tukea helsinkiläisiä verrattuna kaikkiin muihin hakijoihin, jotka eivät täällä vielä edes asu.

Helsingin perussuomalaiset ovat myös tehneet aloitteen konttimajoituksesta. Aloitteeseen ovat kaikki muut paitsi virkamiehet suhtautuneet positiivisesti. Koska asunnoista on huutava pula, konttimajoitusta voisi kokeilla myös turvapaikanhakijoiden tilapäismajoituksena.

Perussuomalainen Helsinki ry

Markku Saarikangas
puheenjohtaja
puh: 0400-361 018

Erkki Saarinen
hallituksen jäsen
puh: 040-593 7383

Kirjoitettu 8.6.2016

Aloite 200 konttiasunnon rakentamiseksi Helsinkiin

Helsingin Perussuomalaiset tekivät 8.6.2016 jatkoaloitteen konttiasumisen kokeiluhankkeen käynnistämiseksi Helsingissä. Aloitteen allekirjoitti kaikkiaan 19 valtuutettua.

Alkuperäisen aloitteen lisäksi kansanedustaja Arja Juvonen teki asiasta kirjallisen kysymyksen Eduskunnassa, johon ministeri Kimmo Tiilikainen antoi erittäin myönteisen vastauksen.

Helsingin virkamieskunnassa esiintyy vielä perinteistä vastustusta asiaan.

– Todetaan muka, että asia on ihan OK, mutta kieltäviä syitä keksitään väkisin, kuten esimerkiksi mistä tontit, kunnallistekniikka ja miten rakennusluvat, ihmettelee aloitteen ensimmäinen allekirjoittajana valtuutettu Helena Kantola.

– Näemme, että Helsingin tulee toimia asiassa johtajana, uuden luojana sekä aktiivisena ratkaisujen hakijana alati kasvavan asunnottomuuden sekä asuntopulan edessä, toteaa Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Perussuomalaisten aloiteteksti:
Esitämme että Helsingin kaupunki aloittaa kiireellisenä kokeiluhankkeena 200 konttiasunnon suunnittelun sekä rakentamisen sopivaksi katsomalleen tontille. Asunnot voitaisiin toteuttaa esimerkiksi neljänä 50 asunnon kerrostalokokonaisuutena.

Jos Helsingin tekemä kokeilu osoittautuu onnistuneeksi, voitaisiin tehdä jatkopäätelmät konttiasumismuodon nopeaan asunnontuotantoon. Valmistajaksi on myös löydettävissä suomalainen toimija.

Todettakoon, että Helsingin asuntojonossa on lähes 26 000 ihmistä. Kodittomia on tuhansia, joidenkin lähteiden mukaan jopa 7 500 ihmistä, joista yhä kasvavassa määrin myös naisia, tällä hetkellä jopa noin 2 000. Lisäksi opiskelija-asunnoista on huutava pula. Konttiasuminen voisi tarjota edes tyydyttävän katon pään päälle heille, joilla ei sitä ole lainkaan.

Lisätietoja:
Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja, 0400 – 361 018

Helena Kantola kaupunginvaltuutettu, 046 – 930 4220

Kirjoitettu 2.6.2016

Eristetäänkö lapset neljän seinän sisälle?

Viedäänkö lapset pois näkyvistä, estetäänkö juoksuaskeleet ja haparoivat fillarointiopettelut. Perussuomalaiset vaativat, että lasten on saatava leikkiä pihoilla ja toteuttaa luontaista liikkumisen tarvetta ja kokea yhdessäolon riemua.

Metro-lehdessä numero 102 (julki 2.6.2016) oli kaksi juttua, joka kirvoittivat meidät kommentoimaan niissä käsiteltyjä asioita välittömästi. Toisessa jutussa kerrottiin miten taloyhtiössä ensin kiellettiin lasten leikit kello 18 jälkeen illalla ja nyt leikit on kielletty kokonaan. Toinen uutinen paljasti sen, kuinka Heka Oy:n monessa taloyhtiössä grillaus pihalla on kielletty.

Helsingin Perussuomalaiset vastustavat turhaa ja typerää holhousta, byrokratiaa ja säätelyä. Kaikki kiellot voidaan aina jollakin syyllä perustella, mutta onko kaikilla syillä mitään realistista perustetta.

Lasten pihalla leikkimiskielto on pöyristyttävä. Elämisestä ja olemisesta tulee aina jonkin verran ääntä ja myös (grillauksesta) tuoksuja, ihan samoin kuin pakokaasuja liikenteestä. Ne kuuluvat elämään.

leikki

Haluamme Helsingistä eloisan, vilkkaan ja yhteisöllisen kaupungin, jossa on tilaa olla, elää ja hengittää. Emme halua, että niin sanotut ammattivalittajat löytävät tuekseen aina jonkun pykälän, johon he voivat vedota.

Helsingin valtuustohan näitä normeja tehtailee, joten katsokaa, keitä siellä istuu.

Perussuomalainen Helsinki ry

Markku Saarikangas
Puheenjohtaja
Puh: 0400-361 018

Erkki Saarinen
Osaamisvastaava, hallituksenjäsen

www.helsinki.perussuomalaiset.fi

Kirjoitettu 2.5.2016

Helsingin Perussuomalaisille raskaansarjan kuntavaaliehdokkaat

LEHDISTÖTIEDOTE 1.5.2016 – Helsingin Perussuomalaisille raskaansarjan kuntavaaliehdokkaat – vapaa julkaistavaksi heti!

Vappupäivänä J.V. Snellmanin patsaan äärellä Snellmaninaukiolla pidetty Perussuomalaisten Helsingin tilaisuus tuotti kuulijoille kenties jo aavistellun, mutta mielenkiintoisen ja mieleisen yllätyksen. Sekä puolustusministeri Jussi Niinistö että kansanedustaja Sampo Terho julkistivat suostumuksensa Kuntavaalit 2017 -ehdokkaiksi Helsingissä.

Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas ei salaile tyytyväisyyttään.
– Niinistö ja Terho ovat kokeneita ja osaavia tekijöitä ja heidän panoksensa on korvaamaton. Olemme nimenneet Helsinkiin tällä hetkellä noin 35 ehdokasta ja lisää ehdokkaita nimetään toukokuun lopussa.

Nyt jo nimettyyn joukkoon kuuluvat muun muassa kansanedustaja Mika Raatikainen, Helsingin kaupunginvaltuutettu Helena Kantola, eduskunnan perussuomalaisten talouspoliittinen asiantuntija Nuutti Hyttinen, Helsingin ja Länsi-Helsingin Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtaja ja Sampo Terhon eduskunta-avustaja Toni Ahva, valtuusto- ja piirisihteeri Marko Ekqvist, varavaltuutetut Mari Rantanen, Pertti Villo ja Pekka Tiusanen ja Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Saarikangas korostaa, että perussuomalaiset etenevät kohti kuntavaaleja varsin luottavaisin mielin.
– Tavoitteena on 16 valtuutetun paikkaa. Tulemme tarjoamaan helsinkiläisille konkreettista politiikkaa, vaihtoehtoa nykypolitiikan teolle kaupungissamme.

Lisätietoja:

Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
Puh: 0400-361 018

Kirjoitettu 11.4.2016

Ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat nimetty!

Yhdistyksemme hallitus nimesi 11.4.2016 pitämässään kokouksessa ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat.

Nimetyt ehdokkaat ovat:
Ahva Toni, Bister Krista, Ekqvist Marko, Helin Kyösti, Hyttinen Nuutti, Kantola Helena, Keto Jarmo, Kopra Pia, Kuittinen Sirpa-Liisa, Kulmala Roger, Lehtimäki Harri, Mattsson Raimo, Männikkö Sakari, Niskanen Aleksi, Nyman Marja, Raatikainen Mika, Rantanen Mari, Rantanen Petteri, Roine Jari, Saarikangas Markku, Saarinen Erkki, Salo Tuula, Salomaa Markku, Sorja Marika, Sormo Rolf ”Fred”, Stranden Juhani, Tiusanen Pekka, Turkkila Matias, Viding Oskar, Villo Pertti, Vuori Anne ja Åman Noora.

Kirjoitettu 17.3.2016

Helsingin perussuomalaisilta aloite asunnottomille tarjottavasta kontti-majoituksesta

Perussuomalaisten valtuustoryhmän 16.3.2016 jättämä valtuustoaloite asunnottomille tarjottavasta kontti-majoituksesta sai runsaasti kannatusta kaikista valtuustoryhmistä, RKP:tä lukuun ottamatta.

Suomessa on virallisten arvioiden mukaan asunnottomia on 7000 – 8000 henkilöä. Tarkkaa lukua on mahdoton sanoa, koska moni asunnoton majailee väliaikaisesti tuttujen ja sukulaisten luona. Yöpaikkoihin on usean kuukauden jonot akuutista tilanteesta huolimatta. Asunnottomien omat keinot tilanteen ratkaisemiseen eivät riitä, sillä he ovat monesti velkakierteessä ja työttömiä, koska päivittäinen aika menee asunnon etsimiseen.
Helsingissä asunnottomuus on merkittävä ongelma. Pieniä kohtuuhintaisia asuntoja on liian vähän ja akuutisti asuntoa tarvitseville asuntoja ei ole senkään vertaa. Helsinkiin tarvitaan sen vuoksi asiakaslähtöisiä ja joustavia ratkaisuja asunnot-tomuuden vähentämiseksi ja ihmisten syrjäytymisen torjumiseksi. Kyse on kaikkein huonoimmassa asemassa olevista helsinkiläisistä, jotka tarvitsevat tukea. Heitä on autettava.

Ympäristöministeriön toimintaohjelmassa asunnottomien ongelma on ymmärretty: vuosien 2016-2019 aikana on tarkoitus rakentaa enemmän kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja tehdä asuntotarjonnasta entistä monipuolisempi. Asunnottomille kohdennetaan 3 500 asuntoa ja sen lisäksi tuetaan erilaisia rakennus- ja kokeilu-hankkeita. Syy on puhtaasti taloudellinen: asunnottomuuden ratkaiseminen säästää selvitysten mukaan vuodessa 15 000 euroa per asiakas siihen verrattuna, että asunnottomuuteen ei puututa.

Helsingin on tartuttava ohjelmassa tarjottuun mahdollisuuteen. Tarvitsemme ohjelman mukaista asuntotarjontaa, mutta tarvitsemme myös muita asiakaslähtöisiä vaihtoehtoja ihmisten erilaisia elämäntilanteita varten. Helsingissä voidaan tukea akuutissa asunnontarpeessa olevia, mikäli siihen on riittävästi poliittista tahtoa.

Yksi vaihtoehtoinen asumismuoto on konttimajoitus. Saatujen laskelmien mukaan yhden konttikodin ( 14,3 m2) tuotantokustannus olisi varustustasosta ja tuotantomäärästä riippuen 30 000- 40 000 euron välillä ja vuokrataso olisi investoinnin, käyttöiän sekä ylläpidon kustannusten perusteella 250-300 € / kuukausi.
Normaaliin asuntotuotantoon verrattuna kustannussäästöä syntyisi selvästi. Esimerkiksi 50 asunnon yksikön kustannus olisi 1 500 000€. Vastaavan yksikön rakentaminen normitalona on kustannuksiltaan 3 000 000 – 4 000 000€.

Osittain yhteiskäytössä olevan konttiasumisen kustannustaso saadaan laskettua vieläkin alhaisemmaksi, noin 15 000 euroon per asunto. Varustetaso olisi vähäisempi, mutta asumisen pääasiallinen tarkoitus eli kodin tarjoaminen asunnottomille toteutuisi valtakunnallisessa ohjelmassa esitetyllä tavalla. Tällaisissa asunnoissa asuu jo nyt moni rakennustöissä oleva.

Pääkaupunkiseudulla on useita tontteja joissa tämän kaltainen rakentaminen voitaisiin toteuttaa. Niillä on jo kunnallistekniikka tai se niihin tullaan rakentamaan tulevaisuudessa. Jos konttiasuntoja rakennettaisiin 600m2 tontille 3 tai 4 kerroksisina moduleina, olisi asuntoja (15 m2) käytössä kaikkiaan 22 / kerros. Tällöin yhden modulin hinta olisi noin 990.000 – 1.320.000 € (66 – 88 asuntoa). Tällaisia asuntoja voitaisiin rakentaa myös proomujen päälle ja sijoittaa niitä eri Helsingin sataman osiin.

Esitämme, että kaupunginhallitus selvittää valtion kanssa tehtävän aiesopimuksen (MAL-sopimus) yhteydessä mahdollisuudet järjestää kokeiluluonteisesti asunnot-tomille tarjottavaa konttimajoitusta Helsingin alueella samalla kun testataan ”pienet tuvat” -mallia vaikeimman asunnottomuusryhmän ratkaisuna.

Lisätietoja:
Markku Saarikangas
Perussuomalainen Helsinki, puheenjohtaja
0400 – 361 018

Helena Kantola
kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja
044 – 980 0489

Kirjoitettu 2.3.2016

Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmä ja Perussuomalainen Helsinki vastustavat suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin

Tiedote 2.3.2016 Julkaisuvapaa heti

Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmä ja Perussuomalainen Helsinki vastustavat suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin.

Valtuustoryhmän mielestä suurmoskeijahanke ei ole yleishyödyllinen, joten Helsingin kaupungin ei tulisi edistää hanketta veronmaksajien varoilla tai alle markkinahintaisten tonttien luovuttamisella Helsingin paraatipaikoilta, jollainen mm. Hanasaari meren ääressä on. Asuntopulasta kärsivä Helsinki kaipaa asuntoja ja veronmaksajia asuntoihin. Moskeijoiden verotuotto on nolla.

Hanketta on käyty esittelemässä valtuustoryhmällemme. Suunnitteilla on keskus, jossa moskeijan lisäksi olisi myös urheilu- ja harrastetiloja. Hankkeen toteuttamisen väitetään helpottavan maahanmuuttajien kotoutumista. Väite on varsin kyseenalainen eikä siitä liene tutkimustietoa ainakaan Suomessa.

Suurmoskeijahankkeen rahoitus on saamiemme tietojen mukaan suurimmaksi osaksi tulossa Bahrainista, missä sunnien ja shiia-muslimien välit ovat välillä kärjistyneet yhteenotoiksi. Uskonnollisten välienselvittelyjen riski Suomessakin voi kasvaa, jos Helsinkiin rakennetaan vain yhtä aatesuuntaa palveleva suurmoskeija.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä maahanmuuttajien eriytyminen omiin tiloihinsa ei lähtökohtaisesti edistä integroitumista. Omien jättiläistilojen järjestäminen maahanmuuttajille ei edistä kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Kaupungin tehtävä on varmistaa kaikille kaupunkilaisille yhdenvertaiset ja samat palvelumallit, eikä eriyttää uskonnollisin perustein osaa palveluja tietylle ryhmälle.

Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmä ja Perussuomalainen Helsinki esittävät, että Helsingin kaupunki toimii kaupunkilaisten suuren enemmistön edun mukaisesti eikä kiirehdi tai taloudellisesti edistä hanketta millään tavalla.

Lisätietoja:
Mika Raatikainen
Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja
puh. 044-5603780

Markku Saarikangas
Perussuomalainen Helsinki puheenjohtaja
puh. 040 -0361018

Kirjoitettu 26.1.2016

Helsingin perussuomalaiset uudistui

Tuore yhdistys kantaa nimeä Perussuomalainen Helsinki ry. Jäsenet valitsivat yhdistykselle myös uudistuneen hallituksen.

Viime viikonvaihteessa pidetty kaksipäiväinen kokous keräsi koolle suuren joukon perussuomalaisia päättämään uuden yhdistyksen toiminnasta, taloudesta ja hallituksesta. Perussuomalainen Helsinki ry korvaa entisen ja nyt lopetetun toiminnan piiriyhdistyksenä. Tarkoitus on vahvistuttaa yhdistyksen toimialueeksi koko Helsinki ja sen asemaksi muodostuu virallinen puolueen piiri.

Perustamiskokouksessa hyväksyttiin yksityiskohtainen toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Toiminnan tarkoituksena on muun muassa vahvistaa perussuomalaista politiikkaa ja sen valmistelua Helsingissä.

 • Panostamme voimakkaasti jäsenistön aktivoimiseen, yhteistyöhön valtuustoryhmämme kanssa sekä näkyvän ja kuuluvan kunnallispolitiikan tekoon Helsingissä, sanoo yhdistyksen tuore puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Suuri haaste on myös vuoden 2017 kuntavaalit.

 • Tulevat kunnallisvaalit huhtikuussa 2017 ovat toimintamme keskiössä. Satsaamme vaaleihin voimakkaasti ja tavoitteenamme on tuplata valtuutettujen lukumäärä nykyisestä seitsemästä 15:een. Politiikan tekoon valmistelemme poliittiset ohjelmamme yhteensä seitsemälle eri osa-alueelle. Tarjoamme helsinkiläisille selkeitä poliittisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja verrattuna nykyiseen Helsingissä harjoitettavaan politiikkaan, Saarikangas selkiyttää.

Hallituksen jäsenet

Jatkossa käytännössä piirinä työskentelevä Perussuomalainen Helsinki ry perustuu suoraan henkilöjäsenyyteen. Uudessa, jäsenistön äänestyksellä valitussa hallituksessa työskentelevät puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa, piirisihteeri sekä neljä muuta jäsentä, joilla kullakin on oma nimetty tehtäväalueensa.

Hallituksen jäsenet ovat puheenjohtaja Markku Saarikangas, 1. varapuheenjohtaja Mari Rantanen, varalla Krista Bister, 2. varapuheenjohtaja Nuutti Hyttinen, varalla Anne Vuori ja 3. puheenjohtaja Teemu Suominen, varalla Juhani Strandén.

Piirisihteerinä toimii Marko Ekqvist, varalla Tuula Salo, toiminnanjohtaja Roger Kulmala, varalla Markku Salomaa, vaaliasiamies- ja luottamushenkilövastaava Pekka Tiusanen, varalla Noora Åman, osaamisvastaava Erkki Saarinen, varalla Oskar Viding ja resurssivastaava Marja Nyman, varalla Jari Roine.

Lisätietoja:
Markku Saarikangas
markku.saarikangas@nullgmail.com
0400-361 018

Kirjoitettu 20.1.2016

Piirihallitus järjestäytyi 14.1.2016

Perussuomalaisten Helsingin piiri ry:n hallitus järjestäytyi 14.1.2016 pitämässään järjestäytymiskokouksessa seuraavasti:

 • puheenjohtaja: Nuutti Hyttinen
 • varapuheenjohtaja: Marko Ekqvist
 • piirisihteeri: Jarmo Keto
 • taloudenhoitaja: Tarja Laxén
 • muut henkilöt jatkavat hallituksen jäseninä.

Nykyinen hallitus työskentelee kevään ajan ns. siirtymäkauden hallituksena sen ajan kunnes toiminta on saadaan käyntiin 23.-24.1.2016 perustettavassa uudessa piiriyhdistyksessä.

Piirin hallitus valittiin syyskokouksessa 9.11.2015 seuraavasti:

Piirin puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Nuutti Hyttinen.

Hallituksen jäseniksi/varajäseniksi valittiin:

Varsinainen jäsen Jorma Aho, varalle Ville Grönroos
Varsinainen jäsen Erkki Saarinen, varalle Tuula Salo
Varsinainen jäsen Rolf Sormo, varalle Raimo Mattsson
Varsinainen jäsen Jaana Vesterinen-Prähky, varalle Tarja Laxén
Varsinainen jäsen Marko Ekqvist, varalle Markku Salomaa
Varsinainen jäsen Toni Paussu, varalle Jukka Wallin

Lisätietoja:

Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
nuutti.hyttinen(at)gmail.com
0400-246182

Kirjoitettu 29.12.2015

Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvät ystävät ja puoluetoverit!hyvaa uutta vuotta

Työntäyteinen vuosi lähestyy loppuaan ja käännämme uuden sivun kohti uutta vuotta 2016. Paljon työtä on tehty, ja paljon on vielä tehtävää. Piirin kannalta takanamme on uudistamisen vuosi: piiriuudistusta on valmisteltu niin piirihallituksen, työryhmien kuin koko jäsenistölle tarkoitetun seminaarinkin voimin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty; ensi vuoden haasteena meitä odottaa se toinen puoli, varsinaisen uuden piirijärjestön perustamisen ja toiminnan käynnistämisen muodossa.

Kuluneen vuoden alkupuoliskon suuri osa piirin toiminnasta keskittyi eduskuntavaaleihin. Lähtötilanne ei ollut helppo, koska suurin potentiaalinen ääniharavamme ei ollut ehdokkaana. Vaikka ääntenlaskennan alussa tilanne näytti pahalta ja jännitys säilyi loppuun asti; saimme säilytettyä kolme kansanedustajapaikkaa Helsingistä. Saavutus oli varsinainen ilotulitus helsinkiläisille perussuomalaisille, josta lähetän ison kiitoksen teille kaikille aktiiveille sekä ehdokkaille, jotka väsymättömästi jaksoitte koko kevään tehdä vaalityötä ja viedä näin omalta osaltanne perussuomalaista sanomaa eteenpäin.

Yhteistyössä on voimaa. Olen toiminut piirimme puheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta, ja nyt onkin aika kiittää teitä tuesta ja yhteistyöstä. Uuden piirijärjestön keskeisenä toimintamallina on tehtäväkierto, jossa toiminta samassa tehtävässä on rajattu kahteen peräkkäiseen kauteen. Toiminta ei voi uudistua, ellei asioita katsota välillä uusin silmin. Tästä syystä en asetu ehdolle uuden piirijärjestön puheenjohtajavaalissa mutta olen käytettävissä varapuheenjohtajan tehtävään, jossa voin toimia piirin linkkinä niin valtuustoryhmän kuin eduskuntaryhmän suuntaan.

Tulevaisuudessa siintää helsingin perussuomalaisilla uusi näytönpaikka, sillä seuraavat kunnallisvaalit odottavat jo reilun vuoden päästä keväällä 2017. Tämä ei koske vain Helsinkiä mutta niihin valmistautuminen tulee olemaan uuden piirijärjestön tulikaste. Aikaa ei ole hukattavaksi mutta olen luottavainen. Vaalien ohjelmatyö on jo aloitettu ja ehdokkaiden rekrytointi on tarkoitus aloittaa heti vuodenvaihteen jälkeen. Olemme hyvässä vauhdissa monessa suhteessa, josta haluan vielä kerran kiittää teidän jokaisen arvokasta panosta.

Viime kunnallisvaaleissa kaksinkertaistimme valtuutettujen lukumäärän, ja tämän on oltava tavoitteemme myös vuoden 2017 vaaleissa, jotta voisimme saavuttaa Helsingin kunnallispolitiikassa merkittävän vaa’ankieliaseman. Tämä on mahdollista jos vain haluamme, sillä sen ovat helsinkiläiset äänestäjät viestittäneet meille yksiselitteisesti. Tämä edellyttää onnistunutta ehdokasasettelua, entistäkin kovempaa kenttätyötä ja riittävää tukea puolueen suunnasta. Puhalletaan siis tulevissakin vaaleissa entistä tiivimmin yhteiseen hiileen.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja oikein hyvää uutta vuotta 2016!

Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
PS:n valtuustoryhmä, varavaltuutettu
PS:n eduskuntaryhmä, talouspoliittinen asiantuntija

Kirjoitettu 27.12.2015

TIEDOTE/OIKAISU: Ujuni Ahmedia ei ole pyydetty ehdokkaaksi

TIEDOTE/OIKAISU

Oikaisemme Helsingin Sanomien 27.12.2015 uutisointia seuraavasti:

Ujuni Ahmedia ei ole pyydetty ehdokkaaksi.

Helsingin Sanomien verkkosivujen kaupunkijutussa kerrotaan virheellisesti, että perussuomalaiset olisivat pyytäneet Ujuni Ahmedia kunnallisvaaliehdokkaaksi.

Perussuomalaisten puolueella on 16 piiriä, jotka asettavat ehdokkaansa itsenäisesti. Helsingin osalta rekrytoinnista vastaa Perussuomalaisten Helsingin piiri ry, josta ei ole otettu yhteyttä Ujuni Ahmediin perussuomalaisten kuntavaaliehdokkuuden merkeissä. Uutisoinnin otsikkoa sekä varsinaista tekstiä tulee siten korjata tältä osin.

– Ahmed ei ole organisaatiollemme tuttu, emmekä ole käsitelleet hänen pyytämistään kunnallisvaaliehdokkaaksi saati häntä ehdokkaaksi pyytäneet, Helsingin piirin puheenjohtaja Nuutti Hyttinen toteaa. – Toivomme, että Helsingin Sanomien toimitus tarkistaa jatkossa asiat myös uutisen toiselta kohteelta, tässä tapauksessa joko Perussuomalaisten puolueelta tai Perussuomalaisten Helsingin piiri ry:ltä.

Asiaa tarkennettu 30.12.2015 Helsingin Sanomille:

Selvityksemme mukaan ehdokasrekrytoinnista vastaavat Helsingin piirin jäsenet eivät tunne Ahmedia, ole olleet häneen yhteydessä tai pyytäneet häntä tapaamiseen, jossa häntä on pyydetty jäseneksi/ehdokkaaksi. Jutun otsikko, ingressi sekä varsinainen teksti antavat tämän vuoksi virheellisesti sen vaikutelman, että asialla on ollut ”he” Perussuomalaisten puolue ja/tai vaalipiiristä vastaava Perussuomalaisten Helsingin piiri.

Ilmoituksenne mukaan tästä ei kuitenkaan ole kyse, vaan tuntemattoman henkilön sekä Ahmedin kahdenkeskisestä keskustelusta. Juttuun ei kuitenkaan ole haastateltu tuntematonta henkilöä tai nimetty tätä. Juttu antaa siten asiassa tosiasioita vastaamattoman kuvan.

Asiasisältöjen tarkistaminen ja niiden oikaisut kuuluvat Helsingin Sanomien toimitukselle. Juttu ei selvitysten mukaan välitä asiasta oikeaa kuvaa ja tältä osin sitä tulee korjata.

Lisätietoja:

Perussuomalaisten Helsingin piiri ry
Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
nuutti.hyttinen(at)gmail.com
0400-246182

Kirjoitettu 8.12.2015

Helsingin piiriuudistus etenee: kutsut perustamiskokoukseen postitettu

Kutsu G18Perussuomalaisten Helsingin piiri valitsi vuoden 2015 alussa suunnakseen piiriuudistuksen ja ottaa nyt ensimmäiset perustamisaskeleet kohti uutta piiritoimintaa, postittamalla alkuviikosta jokaiselle Perussuomalaiset rp:n helsinkiläiselle jäsenelle kutsun uuden piirin perustamiskokoukseen.

Perustamiskokous pidetään Helsingissä 23.–24.1.2016 ja se on keskeinen osa uuden piirin toimintaa. Liittymällä mukaan uuteen piiriyhdistykseen tulet olemaan vahvasti vaikuttamassa Perussuomalaisen politiikan rakentamiseen Helsingissä.

Perustamiskokouksen ohjelmasta ja ehdokasasettelusta kerrotaan tarkemmin saamassasi kutsussa. Mikäli sinulla on kysyttävää kokoukseen liittyen – ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin – he vastaavat mielellään kysymyksiisi.

Toivotamme sinut lämpimästi mukaan perustamaan uutta piiriä!

Lisätietoja:

Perussuomalaisten Helsingin piiri ry
Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
nuutti.hyttinen(at)gmail.com
0400-246182

Jarmo Keto
piirisihteeri
piirisihteeri(at)jarmoketo.fi
045-1304640

Jaana Vesterinen-Prähky
3. varapuheenjohtaja
ps.helsinki.viestinta(at)gmail.com
044-973 9951

Kirjoitettu 8.12.2015

Piirihallitus vuodelle 2016 valittiin 9.11. syyskokouksessa

Perussuomalaisten Helsingin piiri ry:n syyskokous pidettiin 9.11.2015 piirin toimistolla Helsingissä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja valittiin hallitus vuodelle 2016.

Piirihallitukseen vuodelle 2016 valittiin yksimielisesti siirtymäkauden ajaksi seuraava kokoonpano:

Piirin puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Nuutti Hyttinen.

Hallituksen jäseniksi/varajäseniksi valittiin:

Varsinainen jäsen Jorma Aho, varalle Ville Grönroos
Varsinainen jäsen Erkki Saarinen, varalle Tuula Salo
Varsinainen jäsen Rolf Sormo, varalle Raimo Mattsson
Varsinainen jäsen Jaana Vesterinen-Prähky, varalle Tarja Laxén
Varsinainen jäsen Marko Ekqvist, varalle Markku Salomaa
Varsinainen jäsen Toni Paussu, varalle Jukka Wallin

Lisätietoja:

Perussuomalaisten Helsingin piiri ry
Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
nuutti.hyttinen(at)gmail.com
0400-246182

Kirjoitettu 27.11.2015

TIEDOTE/OIKAISU: Olli Sademies ei ole Perussuomalaiset rp:n jäsen

TIEDOTE/OIKAISU
27.11.2015

Oikaisemme Helsingin Sanomien 27.11.2015 päivän uutisointia seuraavasti:

Olli Sademies ei ole Perussuomalaiset rp:n jäsen

Perussuomalaisten listalta Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutetuksi valittu Olli Sademies ei ole enää Perussuomalaisten jäsen, sillä puoluehallitus erotti Sademiehen puolueen jäsenyydestä 18.9.2015.

Erottamisen taustalla ovat Sademiehen sosiaalisessa mediassa pitkään jatkuneet kohukirjoitukset, joiden sävyä tai tyyliä Sademies ei PS:n puolueen tai piirin johdon useista kehotuksista huolimatta suostunut muuttamaan.

Perussuomalaisten sääntöjen mukaan puoluehallitus voi erottaa puolueen jäsenen, mikäli tämä toimii puolueen etua vastaan. Perussuomalaisten Helsingin piiri korostaa, että Sademiehen mediakohua herättäneet kirjoitukset edustavat hänen omaa yksityisajatteluaan.

Lisätietoja:

Perussuomalaisten Helsingin piiri ry
Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
nuutti.hyttinen(at)gmail.com
0400-246182

Perussuomalaiset rp
Riikka Slunga-Poutsalo
puoluesihteeri
riikka.poutsalo(at)perussuomalaiset.fi
040-505 1660

Kirjoitettu 14.9.2015

Helsingin Perussuomalaiset hyppäävät uusille raiteille

Omena_tervetuloaHelsingin Perussuomalaiset järjestävät syyskuussa jäsenistölle suunnatun seminaarin, jossa vaalipiirin toimintaa lähdetään yhdessä rakentamaan uusille urille. Tapahtuman taustalla on keväällä alkanut järjestörakenteen uudistustyö.

Perussuomalaisten sinnikäs uurastus Helsingissä tuottaa tulosta

Perussuomalaisten puolueen kenttätoimintaa kahtena viimeisenä vuotena pyörittäneen PS Helsingin piirin toimintaa ollaan viemässä uusille urille. Muun muassa entistä paikallisyhdistysmallia ollaan muuttamassa piirin suorajäsenyydeksi.

Uuden henkilöjäsenyyteen perustuvan piirin toiminta käynnistetään heti vuoden 2016 alkupuolella. Muutos vähentää turhaa byrokratiaa ja antaa meille mahdollisuuden tehostaa toimintaamme kaikin puolin, kertoo järjestörakennetyöryhmän vetäjä, piirisihteeri Jarmo Keto.

Uudessa piirissä ns. paikallisvaikuttaminen ja asioiden seuranta tulee olemaan tärkeä osa toimintaa. Uuden toimintamallin kehittäminen ja eteenpäin vienti on kovaa työtä, mutta Jarmon mukaan eteenpäin mennään, koska piirissä on hyvä yhdessä tekemisen meininki ja tahtotila.

– Voisi sanoa, että mitään uutta tai edistystä ei synny, ellei joku sitä tee. Politiikka kuntatasolla on kovaa työtä. Valtuustotyössä on oltava aktiivisia ja vakuutettava helsinkiläiset siitä, että olemme paras ja luotettavin vaihtoehto heidän etuaan ajamaan, summaa piirin puheenjohtaja Nuutti Hyttinen.

”Vaaleissa meille on annettu vaikuttamismahdollisuus ja käytämme sitä kaikkien helsinkiläisten hyväksi.”

Perussuomalaisten valtuustoryhmässä on tällä hetkellä kahdeksan valtuutettua varavaltuutettuineen. Viime kuntavaaleissa ryhmän koko tuplaantui.

– Olen perussuomalainen varavaltuutettu ja mielestäni on tärkeää, että otamme aktiivisen roolin kuntapolitiikassa. Itseäni kiinnostavat erityisesti kaupunkisuunnitteluun liittyvät asiat, sanoo Hyttinen.

Pelkkään yhdistystoimintaan tuijottaminen on Hyttisen mukaan Helsingissä historiaa.

– Olemme saaneet riveihimme paljon uusia innostuneita jäseniä ja piirin poliittinen ohjelma Helsinki-painotuksineen on kovaa vauhtia valmistumassa.

Perussuomalaisten Helsingin piiri järjestää puolueen helsinkiläisille jäsenille syyskuussa seminaarin, jossa rakennetaan Helsingin vaalipiirin toimintaa uuteen uskoon. Henkilökohtaiset kutsut seminaariin lähetettiin elokuussa ja noin 100 hengelle suunnitellun seminaarin paikat täyttyivät nopeasti. Varapaikoille voi ja kannattaa kuitenkin vielä ilmoittautua mahdollisten peruutusten varalle. Seminaariin osallistuville on lähetetty tapahtumavahvistus sähköpostitse.

Seminaaritiedustelut: ps.hki.tapahtumat(at)gmail.com

Lisätietoja:

Nuutti Hyttinen, puheenjohtaja
nuutti.hyttinen(at)gmail.com
0400-246182

Jarmo Keto, piirisihteeri
piirisihteeri(at)jarmoketo.fi
045-1304640

Kirjoitettu 29.4.2015

Kiitos äänestäjille ja kaikille vaaleissa mukana olleille!

Kiitos kuvaHelsingin perussuomalaisia ehdokkaita äänesti vaaleissa 40 582 helsinkiläistä äänestäjää, josta lämmin kiitos niin äänestäjille, kuin ehdokkaille ja heidän tukijoukoilleen sekä lukuisille PS-yhdistysaktiiveille. Ilman teitä kaikkia ja panostanne tämä ei olisi ollut mahdollista!

Tämän johdosta pidämme kiitostapahtuman sunnuntaina 3.5. Hakaniemen maalaismarkkinoilla kello 9-15. Lämpimasti tervetuloa!

Alla Perussuomalaisten helsinkiläisten ehdokkaiden sijoitus äänimäärän mukaan: nimi ja henkilökohtainen äänimäärä.

Terho, Sampo 10067 VALITTU
Packalén, Tom 5089 VALITTU
Raatikainen, Mika 3370 VALITTU
Rantanen, Mari 3100 VARALLA
Hursti, René 2732
Hyttinen, Nuutti 2192
Korhonen, Antti 1816
Kanerva, Seppo 1335
Juurikko, Krista 1333
Kopra, Pia 1320
Huru, Nina 1190
Kantola, Helena 1172
Niskanen, Aleksi 933
Landén, Maria 811
Saarikangas, Markku 760
Sorja, Marika 583
Salo, Tuula 572
Ekqvist, Marko 515
Valpas, Antti 476
Sademies, Olli 462
Keto, Jarmo 444
Ahlavuo, Valentina 311

Mikäli et vielä ole Perussuomalaisten puolueen jäsen, tee kannanotto Suomen menoon ja liity mukaan rakentamaan kanssamme parempaa tulevaisuutta – meille kaikille.

Tavoitteemme on, että ensi vaaleissa meitä helsinkiläisiä perussuomalaisia äänestäneitä on entistä enemmän niin ehdokkaina, kuin myös mukana yhdistystoiminnassamme. Tätä tavoitetta voit tukea liittymällä Perussuomalaisten puolueeseen ja tulemalla mukaan PS-Helsingin toimintaan.

Liittymisohjeet löydät täältä.

Lämpimästi tervetuloa!

 

 

Kirjoitettu 11.2.2015

PS Helsingin piiri valitsi uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Perussuomalaisten Helsingin piiri valitsi 10.2.2015 pitämässään piirihallituksen kokouksessa seuraavat uudet eduskuntavaaliehdokkaat:

– Valentina Ahlavuo

– Olli Sademies

Perussuomalaisten Helsingin vaalipiiriin on tähän mennessä valittu nyt yhteensä 20 eduskuntavaaliehdokasta. Kaikkiaan ehdokkaita tullaan valitsemaan 22. Kaksi viimeistä ehdokasta valitaan noin helmikuun puoleen väliin mennessä.

Onnittelut valituille ehdokkaille ja menestystä vaalityöhön kaikille perussuomalaisille!

Lisätietoja:

Teemu Suominen, vaalipäällikkö, puh. 045 639 7887, teemu.suominen (at) sci.fi

Kirjoitettu 30.1.2015

PS Helsingin piiri nimesi uusia ehdokkaita

Perussuomalaisten Helsingin piiri nimesi 27.1.2015 pitämässään piirihallituksen kokouksessa seuraavat uudet eduskuntavaaliehdokkaat:

– Seppo Kanerva

– Helena Kantola

Lisätietoja:

Teemu Suominen, vaalipäällikkö, puh. 045 639 7887, teemu.suominen (at) sci.fi

Kirjoitettu 13.1.2015

PS Helsingin piirin vuoden 2015 hallitus järjestäytyi

Perussuomalaisten Helsingin piirin hallitus piti eilen, maanantaina 12.1., järjestäytymiskokouksensa. Piirihallituksen vuoden 2015 toimenkuvat ovat seuraavat:

puheenjohtaja: Nuutti Hyttinen

1. varapuheenjohtaja (järjestöasiat): Pia Kopra

2. varapuheenjohtaja (tapahtumat):  Juha Pekka Kangas

3. varapuheenjohtaja (viestintä): Jaana Vesterinen-Prähky

piirisihteeri: Jarmo Keto

taloudenhoitajat: Heikki Laaksonen ja Tarja Laxen

vaalipäällikkö: Teemu Suominen

Tapahtuma- ja vaalityöryhmään osallistumisesta kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan Juha Pekka Kankaalle tai Marko Ekqvistille pikimmiten, ryhmän ensimmäinen tapaaminen on jo ensi maanantaina (19.1.) klo 16. Viestintätyöryhmään osallistumisesta kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan Jaana Vesterinen-Prähkylle.

Piirihallitus toivottaa kaikille oikein hyvää alkanutta vuotta!

 

Kirjoitettu 21.12.2014

PS Helsingin piiri ja valtuustoryhmä tekivät uusia luottamushenkilövalintoja

Perussuomalaisten Helsingin piiri ja Perussuomalaisten valtuustoryhmä kokoontuivat 19.12.2014 valitsemaan sääntöjen mukaisesti yhdessä uusia luottamushenkilöitä uudistamisvuorossa olleisiin luottamustehtäviin.

Yhteiskokouksen äänestysten ja päätösten perusteella valittiin seuraavat luottamushenkilöt:

Helsingin Seniorisäätiö
Kirsi Kankaanpää, lähihoitaja
Harri Lehtimäki (varajäsen)

Helsingin Bussiliikenne Oy
Toni Paussu, liikennöitsijä

Heka-Jakomäki Oy ja Heka-Suutarila Oy
Seppo Hietanen, yrittäjä

Helsingin Leijona Oy
Jarmo Keto, BBA/yrittäjä

Oy Helsingin Asuntohankinta Ab
Heikki Laaksonen, rahoitusasiantuntija

Kiinteistö Oy Parmaajanpuisto
Tarja Laxén, isännöitsijä/toimistopäällikkö

Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3
Ritva Palvalin, lastentarhanopettaja

Lyhyen korkotuen asunto-osakeyhtiöt:
Kartanonisäntä As Oy, Nattastenpolku As Oy, Varustuksentie 1 As Oy, Vellamonkatu 29 As Oy
Jukka Wallin, isännöitsijä

UMO-säätiö (UMOJazz Orchestra)
Juha Pekka Kangas, yrittäjä/muusikko

Vuosaaren Urheilutalo Oy
Jaana Merenaalto, assistentti

Kiitämme kaikkia perussuomalaisia luottamushenkilöitä kuluvan kaksivuotiskauden panoksesta ja toivotamme uusille sekä jatkaville luottamushenkilöille menestystä tulevaan kauteen. Kaupunginhallitus vahvistaa luottamushenkilövalinnat tammikuussa.

Perussuomalaisten Helsingin piiri ry

Nuutti Hyttinen, puheenjohtaja
Pia Kopra, 1. varapuheenjohtaja
Juha Pekka Kangas, 2. varapuheenjohtaja
Jaana Vesterinen-Prähky, 3. varapuheenjohtaja

Kirjoitettu 30.11.2014

Vaalitoimistoa kivitettiin jälleen Helsingissä!

Suvaitsevaiset sananvapauden rajoittajat iskivät jälleen. Perussuomalaisten vaalitoimiston ikkunat on rikottu jo toistamiseen Helsingin Vallilassa, nyt lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

vaalitoimiston kivitys 30.11.2014

Hämeentien vaalitoimistoa kivitettiin toistamiseen 30.11.2014. Kuva: Marko Ekqvist.

Helsingin piiri ei ole ehtinyt nimeämään vielä edes kaikkia ehdokkaitaan eduskuntavaaleihin, kun vaalitoimisto on joutunut jo toistamiseen ilkivallan kohteeksi. Edellisen kerran kyseisen toimiston ikkunat kivitettiin syyskuun lopulla heti Ruotsissa käytyjen vaalien jälkeen. Tuolloin tekijäksi ilmoittautui anarkistien suosimalla Takku.net -sivustolla nimettömänä pysytellyt taho. Tällä kerta tekijäksi ei ole ilmoittautunut kukaan, ei ainakaan vielä.

Perussuomalaiset kohtasivat ilkivaltaa myös vuoden 2011 vaalien alla, niin Helsingissä kuin muualla maassa. Tuolloin rikottiin vaalitoimistojen ikkunoita, kuten myös vaalijulisteita ja muuta omaisuutta. Ilman ilkivaltaa ei selvitty myöskään alkuvuoden europarlamenttivaaleista. Tuolloin mm. puhkottiin vaalitoiminnassa olleiden autojen renkaita. Yksi ilkivallan kohteista oli europarlamenttiin valittu Sampo Terho, jonka vaalitoimistona jälleen ilkivallan kohteeksi joutunut toimisto toimi alkuvuodesta.

Ilkivalta on ollut johdonmukaista ja järjestelmällistä. Kysymys onkin suorasta hyökkäyksestä suomalaista demokratiaa vastaan. Viime aikoina anarkistiset vasemmistoliikkeet ovat aktivoituneet häiritsemään ja uhkailemaan perussuomalaisten toimintaa kaikilla tasoilla. Hyökkäyksen tehneen ryhmittymän tavoitteena lienee aktiivisesti sabotoida demokraattisen vapaan kansalaisliikkeen toimintaa pelottelemalla perussuomalaisiin myötämielisesti suhtautuvia toimijoita. Perussuomalaiset on Suomen suurin työväenpuolue, joten viha kohdistuu demokratian lisäksi samalla suoraan suomalaisiin duunareihin ja yrittäjiin.

Kirjoitettu 26.11.2014

PS Helsinki valitsi uuden hallituksen ja eduskuntavaaliehdokkaita

Eduskuntavaalit 2015PS Helsingin piirin 2015 hallitus valittu

Perussuomalaisten Helsingin piiri valitsi uuden kymmenhenkisen hallituksen 24.11. pitämässään yhdistyskokouksessa. Hallituksen jäsenistä yhdeksän valittiin piirihallituksen esittämän listan pohjalta ja viimeinen jäsen arvalla.

Piirihallituksen puheenjohtajaksi valittiin jo aiemmin yksimielisesti jatkamaan nykyinen puheenjohtaja Nuutti Hyttinen. Hallituksen uusi kokoonpano aloittaa tehtävässään virallisesti 1.1.2015.

Vuoden 2015 hallituksen kokoonpano:

Jaana Vesterinen-Prähky
Juha-Pekka Kangas
Juhani Strandén
Marko Ekqvist
Matti Kopra
Pia Kopra
Sakari Männikkö
Seppo Hietanen
Teemu Suominen
Toni Paussu

Uusia eduskuntavaaliehdokkaita Helsingin vaalipiiriin

Lisäksi piirihallitus asetti 24.11. pitämässään hallituksen kokouksessa seuraavat uudet eduskuntavaaliehdokkaat:

Krista Juurikko, psykiatrinen sairaanhoitaja
Marja Nyman, toimittaja
Mika Villanen, nuoriso- ja lähityöntekijä

Lisätietoja:

Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
puh. 0400 246182
nuutti.hyttinen(at)gmail.com

Teemu Suominen
piirisihteeri/vaalipäällikkö
puh. 045 639 7887
teemu.suominen(at)sci.fi

Kirjoitettu 7.11.2014

Nuutti Hyttinen valittiin PS Helsingin piirin puheenjohtajaksi

Nuutti HyttinenPS Helsingin piirin kymmenes syyskokous pidettiin 3.11. Yrjönkadulla, Helsingissä. Kokouksessa valittiin vuoden 2015 piirihallituksen puheenjohtajaksi yksimielisesti Nuutti Hyttinen (32). Tuleva toimintavuosi on Hyttiselle toinen kausi Perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtajana.

Koulutukseltaan Hyttinen on yo, kauppatieteiden maisteri ja oikeustieteen kandidaatti. Ammatiltaan hän on projektipäällikkö, lisäksi hän toimii Perussuomalaisten valtuustoryhmän 1. varavaltuutettuna Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Hyttinen on myös ehdokkaana tulevissa vuoden 2015  eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä.

 

Kirjoitettu 6.11.2014

PS Helsingin piiri nimesi lisää eduskuntavaaliehdokkaita!

Perussuomalaisten Helsingin piiri valitsi kaksi uutta kansanedustajaehdokasta 3.11. pitämässään piirihallituksen kokouksessa. Eduskuntaan pyrkivät Helsingin vaalipiiristä: opettaja, hallintotieteiden maisteri Antti Korhonen (51) ja kansanedustan avustaja, varavaltuutettu Maria Landen (28).

Aiemmin piiri on vahvistanut kokouksissaan Helsingin eduskuntavaaliehdokkaiksi seuraavat henkilöt: Tom Packalén, Mika Raatikainen, Nuutti HyttinenMarko EkqvistAntti ValpasPia KopraRené HurstiTuula SaloAleksi Niskanen Jarmo Keto, Nina Huru ja Maria Rantanen.

Tällä hetkellä Perussuomalaisten Helsingin piirillä on nimettynä yhteensä 14 ehdokasta 22 ehdokaspaikasta. Loput ehdokkaat tullaan nimeämään kuluvan vuoden loppuun mennessä.

 

Lisätietoja:

Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
puh. 0400 246182
nuutti.hyttinen(at)gmail.com

Teemu Suominen
piirisihteeri/vaalipäällikkö
puh. 045 639 7887
teemu.suominen(at)sci.fi

Kirjoitettu 7.10.2014

Helsingin perussuomalaiset nimesivät uusia kansanedustajaehdokkaita

Perussuomalaisten Helsingin piiri on eilisessä piirihallituksen kokouksessa asettanut lisää eduskuntavaaliehdokkaita Helsingin vaalipiiristä. Eduskuntaan pyrkivät kaupunginvaltuutettu, sairaanhoitaja Nina Huru (53) ja varavaltuutettu, ensihoitaja Mari Rantanen (38).

Tähän mennessä Perussuomalaisten Helsingin piiri on nimennyt 12 kansanedustajaehdokasta ensi kevään vaaleihin. Loput kymmenen ehdokasta piiri nimeää lokakuun loppuun mennessä.

Aiemmin piiri on vahvistanut kokouksissaan Helsingin perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiksi kansanedustajat Tom Packalénin ja Mika Raatikaisen sekä seuraavat henkilöt: Nuutti Hyttinen, Marko Ekqvist, Antti Valpas, Pia Kopra, René Hursti, Tuula Salo, Aleksi Niskanen ja Jarmo Keto.

Lisätietoja:

Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
puh. 0400 246182
nuutti.hyttinen(at)gmail.com

Teemu Suominen
piirisihteeri/vaalipäällikkö
puh. 045 639 7887
teemu.suominen(at)sci.fi

Kirjoitettu 24.9.2014

Helsingin Perussuomalaisten uudet nimet eduskuntavaaleihin

Perussuomalaisten Helsingin piiri on syksyn piirihallituksen kokouksissa nimennyt kolme uutta kansanedustajaehdokasta listalleen Helsingistä.

Tuula Salo (50) on ammatiltaan sairaanhoitaja ja SOTE- ja Pelastuslautakuntien varajäsen sekä Stadion-säätiön edustajiston jäsen. Aleksi Niskanen (27) on yhteiskuntatieteiden maisteri Helsingistä ja toimii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuslautakunnassa varsinaisena jäsenenä. Jarmo Keto, BBA (27) on Helsingin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja ja helsinkiläinen digimainosalan yrittäjä.

Lisäksi piiri valitsi 23.9.2014 pitämässään kokouksessa vaalipäälliköksi helsinkiläisen Teemu Suomisen.

Aiemmin piiri on vahvistanut kokouksissaan eduskuntavaaliehdokkaiksi kansanedustajat Tom Packalénin ja Mika Raatikaisen sekä seuraavat henkilöt: Nuutti Hyttinen, Marko Ekqvist, Antti Valpas, Pia Kopra ja René Hursti.

Lisätietoja:

Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
puh. 0400 246182
nuutti.hyttinen(at)gmail.com

Teemu Suominen
piirisihteeri/vaalipäällikkö
puh. 045 639 7887
teemu.suominen(at)sci.fi

Kirjoitettu 15.9.2014

Varavaltuutettu Mari Rantanen siirtyi perussuomalaisiin

Mari Rantanen“Sanojen ja tekojen kohdattava politiikassa”  – Mari Rantanen.

Aikaisemmin sosiaalidemokraattien valtuustoryhmään kuulunut ja kiinteistölautakunnan jäsenenä toiminut Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Mari Rantanen on siirtynyt perussuomalaisten jäseneksi ja hyväksyttiin yksimielisesti perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän jäseneksi keskiviikkona 10.9.2014 järjestetyssä ryhmäkokouksessa.

Rantanen, 38, valittiin 674 äänellä varavaltuutetuksi Helsingin kaupunginvaltuustoon vuoden 2012 kunnallisvaaleissa. Hän on aikaisemmin toiminut Hollolan kunnanvaltuustossa ja ollut eduskuntavaaliehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

Siviiliammatiltaan Rantanen on ensihoitaja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella. Hän on sairaanhoitajan, ensihoitajan ja ensihoidon lähihoitajan tutkintojen lisäksi suorittanut poliisin perustutkinnon. Rantanen toimii myöskin omaishoitajana.

Rantanen on erityisen kiinnostunut sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kaupunkilaisten turvallisuuteen liittyvistä asioista. Rantanen ei enää kokenut Sdp:tä poliittiseksi kodikseen ja on helpottunut ja tyytyväinen pitkää pohdintaa vaatineeseen ratkaisuunsa. Rantanen toivoo, että siirtymisensä jälkeen politiikan teko ottaa paremmin huomioon ihmisten arjen näkökulmaa ja huomioi vahvemmin sen, että sanat ja teot kohtaavat.

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä toivottaa Mari Rantasen tervetulleeksi joukkoonsa ja tekemään yhdessä parempaa Helsinkiä!

Lisätietoja:
Harri Lindell
puheenjohtaja
Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä
040-7499362
harri.lindell@nullhyvanolonmediat.fi

Mari Rantanen
varavaltuutettu
Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä
040-5715371
marirantanen@nullelisanet.fi

Kirjoitettu 17.7.2014

Helsingin piiri kartoittaa ehdokkaita vaalipäälliköksi

Haemme vaalipäällikköä vaalit SuomessaTule vastaamaan paikkakuntasi vaalimenestyksestä yhdessä Perussuomalaisten Helsingin piirin, ehdokkaiden ja kenttäaktiivien kanssa.

KARTOITAMME EHDOKKAITA VAALIPÄÄLLIKÖKSI

Etsittävältä vaalipäälliköltä odotetaan:

–          Helsingin alueellista tuntemusta

–          mahdollisuutta liikkua koko Helsingin alueella

–          kokemusta ja kykyä itsenäiseen työhön

–          B-ajokorttia, oman auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi

–          monipuolisia sosiaalisia taitoja sekä yhteistyökykyä

–          kokemusta vaalikampanjoinnista

–          suunnittelutaitoja ja raportointiosaamista kulloiseenkin työvaiheeseen

–          asiakaspalvelu- ja koulutustaitoja sekä delegointikykyä

–          monipuolisia viestintätaitoja niin perinteisen kuin sähköisen median osalta

–          hyviä tietotekniikkataitoja

–          perussuomalaista arvomaailmaa

–          mahdollisuutta toimia lisäksi syksyn seurakuntavaalien vaalipäällikkönä Helsingissä

Vaalipäällikön ja vaalityöryhmän toimenkuvat tarkennetaan heinä/elokuun aikana saatujen hakemusten ja haastatteluiden pohjalta. Toimi täytetään sopivan ehdokkaan löytyessä. Lähetä vapaamuotoinen hakemus palkkatoivomuksineen CV:n kera 31.7.2014 mennessä sähköpostilla Perussuomalaisten Helsingin piiri ry:n puheenjohtajalle Nuutti Hyttiselle osoitteeseen: nuutti.hyttinen(at)gmail.com ja kerro miksi juuri sinä olisit oikea valinta tehtävään.

Kirjoitettu 15.7.2014

Helsingin piirin kesätiedote julkaistu

Tiesote 2_2014 kansikuva facebookkiin

Perussuomalaisten Helsingin piirihallituksen ja puheenjohtajan kesätiedote on julkaistu tänään ja jakelussa jäsenistölle paikallisyhdistysten puheenjohtajilla. Tiedotteessa on ajankohtaista asiaan muun muassa tulevista vaaleista.

Aurinkoista kesää!

Perussuomalaisten Helsingin piiri ry/Viestintä

 

 

 

 

 

 

Kirjoitettu 9.7.2014

Helsingin piiri valitsi kansanedustajaehdokkaita

PVaalit 2015erussuomalaisten Helsingin piiri valitsi tiistaina 8.7.2014 ylimääräisessä kokouksessaan yksimielisesti seitsemän ensimmäistä eduskuntavaaliehdokasta 19.4.2015 järjestettäviin eduskuntavaaleihin.

Kokouksessa ehdokkaiksi valittiin piirihallituksen esityksen mukaisesti kansanedustajat Tom Packalén ja Mika Raatikainen, joka nousi heinäkuussa eduskuntaan eurovaaleissa valituksi tulleen Jussi Halla-ahon tilalle. Muut valitut perussuomalaiset olivat: Nuutti Hyttinen, Marko Ekqvist, Antti Valpas, Pia Kopra ja René Hursti.

Ehdokaslistan täyttämisessä piiri noudattaa puolueen ohjeistusta ja evästyksiä. Ohjeistuksen mukaan kaikille istuville kansanedustajille sekä europarlamentaarikoille varataan mahdollisuus ehdokkuuteen.

Loput ehdokaspaikat täytetään haastattelujen pohjalta piirihallitukselle tehtävän esityksen perusteella ensisijaisesti jäsenäänestykseen osallistuneista ehdokkaista, mutta jotta ehdokaslistasta tulisi mahdollisimman kattava ja tasapuolinen, piiri voi hakea ehdokkaita tai hyväksyä poikkeustapauksissa listoille ehdokkaan, joka on hakenut paikkaa suoraan piirijärjestöltä.

Niitä helsinkiläisiä perussuomalaisia, jotka ovat kiinnostuneita ehdokkuudesta, pyydetään ilmoittautumaan 31.7.2014 mennessä piirisihteeri Teemu Suomiselle sähköpostitse: teemu.suominen@nullsci.fi ja toimittamaan CV:nsä sekä yhteystietonsa ilmoittautumisen yhteydessä. Haastattelut järjestetään syksyn aikana ja aikataulusta yms. ilmoitetaan ehdokaskandidaateille henkilökohtaisesti.

Piirihallitus kokoontuu seuraavan kerran 19.8.2014.

Kirjoitettu 27.6.2014

Eduskuntavaaliehdokkaista käydyn jäsenäänestyksen tulokset

Perussuomalaiset järjestivät tulevien eduskuntavaalien ehdokkaista neuvoa-antavan, piirikohtaisen jäsenäänestyksen, jonka tulokset ovat nyt selvillä. Hyväksyttyjä ääniä annettiin Helsingissä 491 ja äänestysprosentti oli siten 49,8 %.

Äänestyksen kärkinimi oli 54 äänellä europarlamenttiin valitun Jussi Halla-ahon tilalle kansanedustajaksi nouseva Mika Raatikainen, 52, joka toimii kaupunginvaltuutettuna ja pelastuslautakunnan puheenjohtajana sekä Uudenmaan maakuntahallituksen jäsenenä. Toiseksi sijoittui 33 äänellä Helsingin piirin puheenjohtaja Nuutti Hyttinen, 32, joka toimii valtuustoryhmämme ensimmäisenä varavaltuutettuna kaupunginvaltuustossa sekä tarkastuslautakunnan varsinaisena jäsenenä.

Kolmannen sijan jakoivat 30 äänellä Marko Ekqvist, 45, ja Antti Valpas, 35. Ekqvist toimii valtuustoryhmän sekä Länsi-Helsingin Perussuomalaisten sihteerinä ja piirihallituksen jäsenenä. Valpas toimii varavaltuutetun tehtävien lisäksi 2. sote-jaoston jäsenenä ja jäsenenä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n hallituksessa sekä sairaanhoidollisten tukipalveluiden johtokunnassa.

Neljänneksi sijoittui 27 äänellä Pia Kopra, 49, joka toimii mm. Helsingin piirin 1. varapuheenjohtajana sekä jäsenenä keskusvaalilautakunnassa ja tasa-arvotoimikunnassa. Viides oli 22 äänellä René Hursti, 62, joka toimii muun muassa kaupunginvaltuutettuna sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä.

Helsingin piiri vahvistanee ylimääräisessä kokouksessaan tiistaina 8.7. eduskuntavaaliehdokkaiksi kansanedustajat Tom Packalénin ja Mika Raatikaisen sekä jäsenäänestyksen perusteella Nuutti Hyttisen, Marko Ekqvistin, Antti Valppaan, Pia Kopran ja René Hurstin. Ehdokaslistaa täydennetään myöhemmin ehdokashaastattelujen perusteella. Tavoitteena on saada aikaan ehdokkaiden ikä- ja sukupuolijakauman osalta kattava lista.

Kirjoitettu 16.6.2014

Eduskuntavaalien helsinkiläiset jäsenäänestysehdokkaat esittelyssä

Perussuomalaisten Helsingin piiri on asettanut 39 ehdokasta tavoittelemaan eduskuntavaaliehdokkuutta 9.6–22.6. välisenä aikana järjestettävässä jäsenäänestyksessä.

Valintaasi helpottaakseemme olemme koonneet ehdokkaistamme perustiedot, jotka esitetään tällä sivustolla:

Ehdokkaiden esittely

Äänestys järjestetään postiäänestyksenä. Jotta äänesi tulisi huomioiduksi, äänestyskuoren postileiman on oltava 22.6. tai aiempi. Juhannuksen takia on siis syytä varmistaa, että toimitat äänesi postiin niin, että se ehtii viimeistään torstaina 19.6. lähtevään postiin. Voit tarkistaa kirjelaatikkojen sijainnin ja niiden tyhjennysajat Postin Internet-sivuilta:

http://map.genimap.com/ItellaKirje/index.php?lang=fin

Jos et ole saanut vaalimateriaalit sisältävää äänestyskirjettä, ole viipymättä yhteydessä puoluetoimistolla jäsenasioista vastaavaan Joni Ikoseen, puh. 040 631 7099.

Kirjoitettu 11.6.2014

Perussuomalaisten Helsingin piiri asetti ehdokkaita jäsenäänestykseen

TIEDOTE 11.6.2014

Perussuomalaisten Helsingin piiri asetti 2.6.2014 pitämässään piirihallituksen kokouksessa 40 ehdokasta tavoittelemaan kansanedustajaehdokkuutta 9.6–22.6. välisenä aikana järjestettävässä Perussuomalaisten jäsenäänestyksessä.

Perussuomalaisten puoluetoimisto järjestää jäsenäänestyksen postiäänestyksenä, josta Helsingissä valitaan eduskuntavaalien ehdokaslistalle suoraan viisi eniten ääniä saanutta ehdokasta. Helsinkiläiset istuvat kansanedustajat tai europarlamentaarikot eivät osallistu jäsenäänestykseen, vaan heidät huomioidaan alustavasti suoraan mukaan vaalien ehdokaslistalle. Tällä hetkellä Helsingissä on istuvia kansanedustajia kolme ja europarlamentaarikkoja kaksi.

Koko Suomessa asetettavien ehdokkaiden kokonaismäärä muodostuu vaalipiirissä kuusi kuukautta ennen vaalipäivää olevan väestömäärän perusteella. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Perussuomalaisilla oli Helsingissä 21 ehdokasta.

Jäsenäänestys suoritetaan kesäkuussa ja eduskuntavaaleihin nimettävät ehdokkaat vahvistetaan myöhemmin heinäkuun alkupuolella järjestettävässä piirin kokouksessa. Perussuomalaisten Helsingin piiri tiedottaa valituksi tulleista eduskuntavaalien ehdokkaista vahvistuskokouksen jälkeen. Lopullinen ehdokaslista Helsingin osalta valmistunee syksyyn mennessä.

Lisätietoja: Nuutti Hyttinen, puheenjohtaja, puh. 044 7609464

Kirjoitettu 1.4.2014

Naisten päivän ruusutempaus – näin toimii perussuomalainen amor

Naistenpäivää vietettiin helsinkiläisten perussuomalaisten toimesta ruusuisella tempauksella.

Perussuomalaisten helsinkiläiset miesaktivistit jalkautuivat neljännen kerran päivän ajaksi Helsingin Ateneumin sekä Kallion Hakaniemen tienoille ja jakoivat tuhatmäärin punaisia ruusuja vastaantulleille naisille. Ruusuprojekti tuotti paljon iloa ja hyvää mieltä sekä puolin, että toisin. Tässä hyvä vinkki ihan kotisohviemme miehille, muistakaa naisia ruusuilla! 🙂

Kirjoitettu 21.2.2014

Varavaltuutettu Xia erotettiin Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmästä

Perussuomalaisten Helsingin piiri ry:n hallitus kokoontui torstaina 20.2.2014 käsittelemään varavaltuutettu Belle Selene Xian toimintaa ja hänen asemaansa valtuustoryhmän jäsenenä. Hänet oli kutsuttu tilaisuuteen kuultavaksi, mutta hän ei saapunut paikalle.

Varavaltuutettu Xia on 29.1.2014 toimittanut kaupungin kirjaamoon viestin, jossa hän esittää kirjallisen huomautuksen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskarille koskien mm. epäoikeudenmukaiseksi kokemaansa toimintaa puheenvuorojen myöntämisessä. Piirihallitus kutsui Xian kuultavakseen maanantaina 3.2.2014 selvittääkseen, mistä asiassa oli kyse. Xia ei saapunut kokoukseen kuultavaksi, mutta toimitti piirihallituksen käyttöön myöhemmin kirjallisen selvityksen.

Xian toimittaman kirjallisen selvityksen johdosta valtuustoryhmä kokoontui 10.2.2014 käsittelemään hänen toimintaansa. Valtuustoryhmä ilmaisi yksimielisesti Xialle olevansa huolissaan hänen toiminnastaan kaupunginvaltuustossa, kaupunginhallituksessa sekä valtuustoryhmän ulkopuolella sekä sen mahdollisesti aiheuttamasta kielteisestä julkisuudesta ryhmälle. Ryhmä esitti Xialle, että hänen tulisi jatkossa toimia paremmassa yhteistyössä ryhmän kanssa mm. osallistumalla ryhmän työskentelyyn. Xia esitti asiaan eriävän mielipiteensä.

Kokouksen jälkeen Xia toimitti kaupunginkansliaan ja sen lisäksi mm. Helsingin Sanomiin sähköpostin, jossa hän ilmoitti eroavansa kaupunginhallituksen varajäsenyydestä ja samalla esitti varsin kovasanaista arvostelua koskien muita ryhmän jäseniä. Huomioiden sähköpostiviestin jakelun piirihallitus kutsui Xian uudestaan kuultavaksi kokoukseensa 20.2.2014. Xia ei saapunut kuultavaksi kokoukseen, jonka alkuun mennessä kaupunginhallituksen kokouksen esityslista oli jo julkaistu, sisältäen Xian eropyyntösähköpostin. Asiasta oli myös jo uutisoitu muun muassa Hufvudstadsbladet- ja Helsingin Sanomat -lehtien Internet-sivuilla.

Valtuustoryhmän sääntöjen 21 §:n mukaan valtuutettu tai varavaltuutettu on erotettava valtuustoryhmästä mm. silloin, kun hän on esiintynyt sopimattomasti julkisuudessa toistuvasti tai tavalla, joka on vakavasti Perussuomalaiset rp:tä tai valtuustoryhmää vahingoittavaa. Ottaen huomioon asiaan liittyvä, Xiasta itsestään johtuva julkisuus sekä se, että Xia on kutsuttu kuultavaksi jo kolmesti ja hänelle on annettu mahdollisuus korjata toimintatapojaan, piirihallitus päätti Atro Åmanin esityksestä ja kaikkien läsnäolevien jäsenten kannattamana yksimielisesti erottaa Belle Selene Xian Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän jäsenyydestä.

Helsingissä 21.2.2014

Harri Lindell
puheenjohtaja
Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä
040 7499 362

Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
Perussuomalaisten Helsingin piiri ry
0400 246182

Kirjoitettu 9.1.2014

Uuden piirihallituksen ensimmäiset kokouskuulumiset

Vuoden 2014 piirihallitus on järjestäytynyt ja aloittanut työnsä rakentavissa merkeissä, katse on vakaasti eteenpäin. Keskiviikkona 8.1.2014 Perussuomalaisten Naisten toimistolla järjestetyssä piirihallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin varapuheenjohtajiksi Pia Monaco, Juha Pekka Kangas sekä Jaana Vesterinen-Prähky. Piirisihteeriksi valittiin Teemu Suominen ja taloudenhoitajatiimiksi Heikki Laaksonen ja Tarja Laxén.

Työvaliokunta ja työryhmät pyörähtävät käyntiin. Piirille valittiin työvaliokunta, johon kuuluu puheenjohtajiston ja piirisihteerin lisäksi pitkän linjan puolueaktiivi Rolf “Fred” Sormo.  Työryhmiä muodostettiin tässä vaiheessa neljä, joista vaalityöryhmää vetää Jorma Nordlin, viestintätyöryhmää Jaana Vesterinen-Prähky, jäsenyhdistystyöryhmää Pia Monaco ja tapahtumatyöryhmää Juha Pekka Kangas.

Piirihallituksen kaikki jäsenet (henkilökohtainen varajäsen suluissa):

Nuutti Hyttinen, puheenjohtaja

Marko Ekqvist (Jorma Nordlin)

Juha Pekka Kangas (Rolf “Fred” Sormo)

Matti Kopra (Jorma Alho)

Pia Monaco (Raimo Mattsson)

Sakari Männikkö (Tuula Salo)

Toni Paussu (Tuula Kuusinen)

Teemu Suominen (Harry Parviainen)

Jaana Vesterinen-Prähky (Tarja Laxén)

Atro Åman (Jari Laukas)

Uusi jäsenyhdistys piirille

Ensimmäisessä piirihallituksen kokouksessa piiri sai myös uuden jäsenyhdistyksen: Koillis-Helsingin Perussuomalaiset ry hyväksyttiin yksimielisesti piirin jäseneksi. Koillisen puheenjohtajana toimii Olli Sademies, joka on monille meistä tuttu aktiivisena kenttätoiminnan vetäjänä sekä kaupunginvaltuustomme varavaltuutettuna. Toivotamme Koillis-Helsingin yhdistyksen jäsenineen lämpimästi mukaan rakentamaan uutta perussuomalaista toimintatapaa Helsinkiin!