Helsinkiläisten oikeustaju ei kestä laittomien maassaolijoiden toimeentulotukea

Kaikki helsinkiläiset, jotka ovat asioineet sosiaalitoimistossa ja hakeneet kaupungin vuokra-asuntoa tai toimeentulotukea tietävät, miten kovaan syyniin joutuu, jos tukea aikoo saada. Nyt julkisuuden perusteella näyttää olevan niin, että täällä laittomasti olevat asunnottomat ulkomaalaiset saavat erittäin kiireelliseen -luokkaan kuuluvina vuokra-asunnon ja lain nojalla toimeentulotuen. Helsinkiläisten oikeustaju ei tätä kestä.
Suurin osa turvapaikkaa hakeneista hakeutuu selvitysten mukaan pääkaupunkiseudulle ja siellä erityisesti Helsinkiin. Siksi kaikki ratkaisut, jotka koskevat siirtolaisuutta ja maahanmuuttoa koskettavat erityisesti Helsinkiä ja helsinkiläisiä. Siksi oikeus verovaroin kustannettuun toimeentuloon Helsingissä täytyy olla sidottu lailliseen oleskeluun Suomessa.
Mikäli henkilöllä ei ole oikeutta oleskella Suomessa voi valtio avustaa henkilöä ruoan saamisessa ja maasta poistumisessa. Ei muussa. Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys. Edellytämme, että Suomen hallitus ottaa tämän asian välittömästi tarkasteluun ja lähtee viemään eteenpäin ratkaisua, jonka suomalaisten oikeustaju ja yhteiskuntamoraali kestävät.

Pelleily ihmisten veronmaksumoraalin ja lainkuuliaisuuden välillä on lopetettava välittömästi.

Pelleily ihmisten veronmaksumoraalin ja lainkuuliaisuuden välillä on lopetettava välittömästi.

Perussuomalainen Helsinki ry
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
p. 0400 361 018

Erkki Saarinen
hallituksen jäsen
p. 040 593 7383

Kirjoitettu 1.9.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa