Varavaltuutettu Xia erotettiin Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmästä

Perussuomalaisten Helsingin piiri ry:n hallitus kokoontui torstaina 20.2.2014 käsittelemään varavaltuutettu Belle Selene Xian toimintaa ja hänen asemaansa valtuustoryhmän jäsenenä. Hänet oli kutsuttu tilaisuuteen kuultavaksi, mutta hän ei saapunut paikalle.

Varavaltuutettu Xia on 29.1.2014 toimittanut kaupungin kirjaamoon viestin, jossa hän esittää kirjallisen huomautuksen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskarille koskien mm. epäoikeudenmukaiseksi kokemaansa toimintaa puheenvuorojen myöntämisessä. Piirihallitus kutsui Xian kuultavakseen maanantaina 3.2.2014 selvittääkseen, mistä asiassa oli kyse. Xia ei saapunut kokoukseen kuultavaksi, mutta toimitti piirihallituksen käyttöön myöhemmin kirjallisen selvityksen.

Xian toimittaman kirjallisen selvityksen johdosta valtuustoryhmä kokoontui 10.2.2014 käsittelemään hänen toimintaansa. Valtuustoryhmä ilmaisi yksimielisesti Xialle olevansa huolissaan hänen toiminnastaan kaupunginvaltuustossa, kaupunginhallituksessa sekä valtuustoryhmän ulkopuolella sekä sen mahdollisesti aiheuttamasta kielteisestä julkisuudesta ryhmälle. Ryhmä esitti Xialle, että hänen tulisi jatkossa toimia paremmassa yhteistyössä ryhmän kanssa mm. osallistumalla ryhmän työskentelyyn. Xia esitti asiaan eriävän mielipiteensä.

Kokouksen jälkeen Xia toimitti kaupunginkansliaan ja sen lisäksi mm. Helsingin Sanomiin sähköpostin, jossa hän ilmoitti eroavansa kaupunginhallituksen varajäsenyydestä ja samalla esitti varsin kovasanaista arvostelua koskien muita ryhmän jäseniä. Huomioiden sähköpostiviestin jakelun piirihallitus kutsui Xian uudestaan kuultavaksi kokoukseensa 20.2.2014. Xia ei saapunut kuultavaksi kokoukseen, jonka alkuun mennessä kaupunginhallituksen kokouksen esityslista oli jo julkaistu, sisältäen Xian eropyyntösähköpostin. Asiasta oli myös jo uutisoitu muun muassa Hufvudstadsbladet- ja Helsingin Sanomat -lehtien Internet-sivuilla.

Valtuustoryhmän sääntöjen 21 §:n mukaan valtuutettu tai varavaltuutettu on erotettava valtuustoryhmästä mm. silloin, kun hän on esiintynyt sopimattomasti julkisuudessa toistuvasti tai tavalla, joka on vakavasti Perussuomalaiset rp:tä tai valtuustoryhmää vahingoittavaa. Ottaen huomioon asiaan liittyvä, Xiasta itsestään johtuva julkisuus sekä se, että Xia on kutsuttu kuultavaksi jo kolmesti ja hänelle on annettu mahdollisuus korjata toimintatapojaan, piirihallitus päätti Atro Åmanin esityksestä ja kaikkien läsnäolevien jäsenten kannattamana yksimielisesti erottaa Belle Selene Xian Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän jäsenyydestä.

Helsingissä 21.2.2014

Harri Lindell
puheenjohtaja
Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä
040 7499 362

Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
Perussuomalaisten Helsingin piiri ry
0400 246182

Kirjoitettu 21.2.2014

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa