Perussuomalaiset poliisikansanedustajat tyytyväisiä huomattavista panostuksista turvallisuuteen

Perussuomalaiset poliisikansanedustajat tyytyväisiä huomattavista panostuksista turvallisuuteen

Perussuomalaisten poliisikansanedustajat ovat tyytyväisiä siihen, että hallitus kohdentaa 34,5 miljoonaa euroa lisää poliisin ydintoimintojen turvaamiseen vuonna 2018. Myös Supon määrärahoja tullaan korottamaan 3,5 miljoonalla eurolla.

Kansanedustajien mielestä on tervetullutta, että määrärahoja lisätään myös muulle turvallisuuskoneistolle kuten rajavartiolaitokselle ja puolustukselle.

Edustajat painottavat, että toimintaympäristömme on muuttunut selkeästi entistä arvaamattomammaksi, siksi on äärimmäisen tärkeää, että hallitus on reagoinut tähän muuttuneeseen tilanteeseen varautumalla entistä tehokkaammin hybridiuhkiin, terrorismiin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Samalla kansanedustajat muistuttavat, että poliisimiesten määrää vähennettiin edellisten hallituskausien aikana useamman kerran. Suomessa on edelleen väkilukuun suhteutettuna vähemmän poliiseja kuin melkein missä tahansa muussa maassa. Esimerkiksi muissa Pohjoismaissa poliisien määrä suhteessa väkilukuun on ollut nousussa, kun Suomessa suunta on ollut hieman laskeva. Erilaisten kyselyiden mukaan kansalaiset haluaisivat lisää poliiseja turvaamaan arkeaan.

Poliisikansanedustajat pitävät erittäin valitettavana, että sisäisestä turvallisuudesta vastuun kantava poliisi joutuu elämään toimintarahojensa suhteen kädestä suuhun. Poliisin rahoitus tulisi turvata jatkossa kestävästi hallituskausien yli.

Kuitenkin nyt tehdyt satsaukset osoittavat, että hallitus pyrkii korjaamaan tilannetta ja suunta on kansalaisten turvallisuuden kannalta oikea. Perussuomalaiset kansanedustajat jatkavat edelleen työtä sen eteen, että turvallisuusviranomaiset saisivat riittävät resurssit, joilla vastata turvallisuusuhkiin.

LISÄTIETOJA:

Mika Raatikainen

Kansanedustaja (ps)

09 432 3042

Veera Ruoho

Kansanedustaja (ps)

09 432 3144

Reijo Hongisto

Kansanedustaja (ps)

09 432 3046

Tom Packalén

Kansanedustaja (ps)

+358 40 7170787

Kari Kulmala

Kansanedustaja (ps)

09 432 3070

Kirjoitettu 26.4.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa