Vaalitoimistoa kivitettiin jälleen Helsingissä!

Suvaitsevaiset sananvapauden rajoittajat iskivät jälleen. Perussuomalaisten vaalitoimiston ikkunat on rikottu jo toistamiseen Helsingin Vallilassa, nyt lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

vaalitoimiston kivitys 30.11.2014

Hämeentien vaalitoimistoa kivitettiin toistamiseen 30.11.2014. Kuva: Marko Ekqvist.

Helsingin piiri ei ole ehtinyt nimeämään vielä edes kaikkia ehdokkaitaan eduskuntavaaleihin, kun vaalitoimisto on joutunut jo toistamiseen ilkivallan kohteeksi. Edellisen kerran kyseisen toimiston ikkunat kivitettiin syyskuun lopulla heti Ruotsissa käytyjen vaalien jälkeen. Tuolloin tekijäksi ilmoittautui anarkistien suosimalla Takku.net -sivustolla nimettömänä pysytellyt taho. Tällä kerta tekijäksi ei ole ilmoittautunut kukaan, ei ainakaan vielä.

Perussuomalaiset kohtasivat ilkivaltaa myös vuoden 2011 vaalien alla, niin Helsingissä kuin muualla maassa. Tuolloin rikottiin vaalitoimistojen ikkunoita, kuten myös vaalijulisteita ja muuta omaisuutta. Ilman ilkivaltaa ei selvitty myöskään alkuvuoden europarlamenttivaaleista. Tuolloin mm. puhkottiin vaalitoiminnassa olleiden autojen renkaita. Yksi ilkivallan kohteista oli europarlamenttiin valittu Sampo Terho, jonka vaalitoimistona jälleen ilkivallan kohteeksi joutunut toimisto toimi alkuvuodesta.

Ilkivalta on ollut johdonmukaista ja järjestelmällistä. Kysymys onkin suorasta hyökkäyksestä suomalaista demokratiaa vastaan. Viime aikoina anarkistiset vasemmistoliikkeet ovat aktivoituneet häiritsemään ja uhkailemaan perussuomalaisten toimintaa kaikilla tasoilla. Hyökkäyksen tehneen ryhmittymän tavoitteena lienee aktiivisesti sabotoida demokraattisen vapaan kansalaisliikkeen toimintaa pelottelemalla perussuomalaisiin myötämielisesti suhtautuvia toimijoita. Perussuomalaiset on Suomen suurin työväenpuolue, joten viha kohdistuu demokratian lisäksi samalla suoraan suomalaisiin duunareihin ja yrittäjiin.

Kirjoitettu 30.11.2014

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa