Helsingin vihreät ja kokoomus juhlivat perussuomalaisten tavoitteiden läpimenoa ottamalla parannusehdotukset omikseen

Helsingin Perussuomalaiset ovat kiivaasti vastustaneet vihreiden ja kokoomuksen ajamaa yleiskaavaa, jonka mukaan muun muassa kulttuurinen Malmin lentokenttä lakkautetaan ja Helsingin keuhkot, luontoarvoltaan mittaamaton Keskuspuisto rakennetaan ja monia kauniita rantamaisemia kaavoitetaan. Perussuomalaisten mielestä Helsingissä on riittävästi tilaa muuallakin kuin alueilla joiden tarjoama kulttuuri-, luonto- tai virkistyselämys on asukkaille valtavan merkittävä. Me Helsingin Perussuomalaiset olemme vaatineet kiivaasti muutoksia yleiskaavaan ja saaneet laajat helsinkiläisjoukot tueksemme.

Helsingin uusi yleiskaava on nyt edennyt askeleen. Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi tiistaina 14. kesäkuuta yleiskaavan, mutta yliviivasi rakentamista esimerkiksi Keskuspuistosta ja Lauttasaaresta.
Keskuspuistossa rakentamiseen merkittyä aluetta säästetään viheralueeksi Pirkkolan urheilupuiston kohdalla noin kaksi hehtaaria ja Maunulassa kahdeksan hehtaaria.
Kuinka ollakaan! Vihreät juhlivat tätä heti voittona. Kokoomus puolestaan sai pyyhkiä pois viisi hehtaaria suunniteltua rakentamista Lauttasaaresta. Osa näistä olisi ollut nykyisillä rannoilla ja osa uudella täyttömaalla.

On tietysti hienoa, että poliittiset vastustajamme juhlivat osa-voittoamme näissä kaava-asioissa. Ikävä puoli tässä tempussa on se, että he näin yrittävät sumuttaa äänestäjiä ja kääntää asiat päälaelleen. Hehän ovat koko alkuperäisen surkean yleiskaava-2050 ehdotuksen takana!

Olemme perussuomalaisissa tyytyväisiä näistäkin vähäisistä kaavamuutoksista, vaikka Malmin lentokentän osalta vihreiden ja kokoomuksen takki ei kääntynytkään edes hihan osalta. Malmin osalta kamppailumme vielä jatkuu.

Lopuksi on vielä todettava, että Helsingiltä puuttuu visio asukkaistaan. Yleiskaava on laadittu siltä pohjalta, että Helsingissä asuu vuonna 2050 vähintään 860 000 ihmistä. Tämä on Helsingin oma arvio, tilastokeskuksen ennuste päätyy noin 730 000 ihmiseen samana ajanjaksona. Mistä nämä ihmiset Helsinkiin tulevat? Yllätys, yllätys, tuo saatu korkea luku perustuu 80% maahanmuuttoon!

Kyllä valtuuston pitäisi muodostaa oma tahtotila siitä kuinka paljon ja minkälaista porukkaa Helsinki haluaa. Ja yleiskaavat pitäisi tehdä tältä pohjalta.

Kysytään helsinkiläisiltä ja annetaan heidän päättää asiasta Kuntavaaleissa 2017. Laitetaan yleiskaava siihen asti jäihin.

 

Perussuomalainen Helsinki ry

Markku Saarikangas

Puheenjohtaja

Puh: 0400-361 018

Kirjoitettu 16.6.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa