Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Hyvät ystävät ja puoluetoverit!hyvaa uutta vuotta

Työntäyteinen vuosi lähestyy loppuaan ja käännämme uuden sivun kohti uutta vuotta 2016. Paljon työtä on tehty, ja paljon on vielä tehtävää. Piirin kannalta takanamme on uudistamisen vuosi: piiriuudistusta on valmisteltu niin piirihallituksen, työryhmien kuin koko jäsenistölle tarkoitetun seminaarinkin voimin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty; ensi vuoden haasteena meitä odottaa se toinen puoli, varsinaisen uuden piirijärjestön perustamisen ja toiminnan käynnistämisen muodossa.

Kuluneen vuoden alkupuoliskon suuri osa piirin toiminnasta keskittyi eduskuntavaaleihin. Lähtötilanne ei ollut helppo, koska suurin potentiaalinen ääniharavamme ei ollut ehdokkaana. Vaikka ääntenlaskennan alussa tilanne näytti pahalta ja jännitys säilyi loppuun asti; saimme säilytettyä kolme kansanedustajapaikkaa Helsingistä. Saavutus oli varsinainen ilotulitus helsinkiläisille perussuomalaisille, josta lähetän ison kiitoksen teille kaikille aktiiveille sekä ehdokkaille, jotka väsymättömästi jaksoitte koko kevään tehdä vaalityötä ja viedä näin omalta osaltanne perussuomalaista sanomaa eteenpäin.

Yhteistyössä on voimaa. Olen toiminut piirimme puheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta, ja nyt onkin aika kiittää teitä tuesta ja yhteistyöstä. Uuden piirijärjestön keskeisenä toimintamallina on tehtäväkierto, jossa toiminta samassa tehtävässä on rajattu kahteen peräkkäiseen kauteen. Toiminta ei voi uudistua, ellei asioita katsota välillä uusin silmin. Tästä syystä en asetu ehdolle uuden piirijärjestön puheenjohtajavaalissa mutta olen käytettävissä varapuheenjohtajan tehtävään, jossa voin toimia piirin linkkinä niin valtuustoryhmän kuin eduskuntaryhmän suuntaan.

Tulevaisuudessa siintää helsingin perussuomalaisilla uusi näytönpaikka, sillä seuraavat kunnallisvaalit odottavat jo reilun vuoden päästä keväällä 2017. Tämä ei koske vain Helsinkiä mutta niihin valmistautuminen tulee olemaan uuden piirijärjestön tulikaste. Aikaa ei ole hukattavaksi mutta olen luottavainen. Vaalien ohjelmatyö on jo aloitettu ja ehdokkaiden rekrytointi on tarkoitus aloittaa heti vuodenvaihteen jälkeen. Olemme hyvässä vauhdissa monessa suhteessa, josta haluan vielä kerran kiittää teidän jokaisen arvokasta panosta.

Viime kunnallisvaaleissa kaksinkertaistimme valtuutettujen lukumäärän, ja tämän on oltava tavoitteemme myös vuoden 2017 vaaleissa, jotta voisimme saavuttaa Helsingin kunnallispolitiikassa merkittävän vaa’ankieliaseman. Tämä on mahdollista jos vain haluamme, sillä sen ovat helsinkiläiset äänestäjät viestittäneet meille yksiselitteisesti. Tämä edellyttää onnistunutta ehdokasasettelua, entistäkin kovempaa kenttätyötä ja riittävää tukea puolueen suunnasta. Puhalletaan siis tulevissakin vaaleissa entistä tiivimmin yhteiseen hiileen.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja oikein hyvää uutta vuotta 2016!

Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
PS:n valtuustoryhmä, varavaltuutettu
PS:n eduskuntaryhmä, talouspoliittinen asiantuntija

Kirjoitettu 29.12.2015

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa