TIEDOTE/OIKAISU: Ujuni Ahmedia ei ole pyydetty ehdokkaaksi

TIEDOTE/OIKAISU

Oikaisemme Helsingin Sanomien 27.12.2015 uutisointia seuraavasti:

Ujuni Ahmedia ei ole pyydetty ehdokkaaksi.

Helsingin Sanomien verkkosivujen kaupunkijutussa kerrotaan virheellisesti, että perussuomalaiset olisivat pyytäneet Ujuni Ahmedia kunnallisvaaliehdokkaaksi.

Perussuomalaisten puolueella on 16 piiriä, jotka asettavat ehdokkaansa itsenäisesti. Helsingin osalta rekrytoinnista vastaa Perussuomalaisten Helsingin piiri ry, josta ei ole otettu yhteyttä Ujuni Ahmediin perussuomalaisten kuntavaaliehdokkuuden merkeissä. Uutisoinnin otsikkoa sekä varsinaista tekstiä tulee siten korjata tältä osin.

– Ahmed ei ole organisaatiollemme tuttu, emmekä ole käsitelleet hänen pyytämistään kunnallisvaaliehdokkaaksi saati häntä ehdokkaaksi pyytäneet, Helsingin piirin puheenjohtaja Nuutti Hyttinen toteaa. – Toivomme, että Helsingin Sanomien toimitus tarkistaa jatkossa asiat myös uutisen toiselta kohteelta, tässä tapauksessa joko Perussuomalaisten puolueelta tai Perussuomalaisten Helsingin piiri ry:ltä.

Asiaa tarkennettu 30.12.2015 Helsingin Sanomille:

Selvityksemme mukaan ehdokasrekrytoinnista vastaavat Helsingin piirin jäsenet eivät tunne Ahmedia, ole olleet häneen yhteydessä tai pyytäneet häntä tapaamiseen, jossa häntä on pyydetty jäseneksi/ehdokkaaksi. Jutun otsikko, ingressi sekä varsinainen teksti antavat tämän vuoksi virheellisesti sen vaikutelman, että asialla on ollut ”he” Perussuomalaisten puolue ja/tai vaalipiiristä vastaava Perussuomalaisten Helsingin piiri.

Ilmoituksenne mukaan tästä ei kuitenkaan ole kyse, vaan tuntemattoman henkilön sekä Ahmedin kahdenkeskisestä keskustelusta. Juttuun ei kuitenkaan ole haastateltu tuntematonta henkilöä tai nimetty tätä. Juttu antaa siten asiassa tosiasioita vastaamattoman kuvan.

Asiasisältöjen tarkistaminen ja niiden oikaisut kuuluvat Helsingin Sanomien toimitukselle. Juttu ei selvitysten mukaan välitä asiasta oikeaa kuvaa ja tältä osin sitä tulee korjata.

Lisätietoja:

Perussuomalaisten Helsingin piiri ry
Nuutti Hyttinen
puheenjohtaja
nuutti.hyttinen(at)gmail.com
0400-246182

Kirjoitettu 27.12.2015

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa