Halla-aho asumisen ja maankäytön ohjelmasta: ”Helsinki kiihdyttää Ruotsin tiellä”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti keskiviikkoiltana Helsingin kaupunginvaltuustossa ryhmäpuheenvuoron, jossa esitettiin eriävä mielipide AM-ohjelmasta ja vastustettiin rakentamista Malmin lentokentälle.

”AM-ohjelman tavoite jopa 8000 asunnon rakentamisesta vuodessa on ylimitoitettu eikä mahdollista kaupungin hallittavissa olevaa kasvua. Vuokra-asuntotuotannon suhteellisen osuuden samanaikainen kasvattaminen johtaa siihen, että segregaatio ja maahanmuuton haitalliset lieveilmiöt eivät vähene, vaan kasvavat”, Halla-aho huomauttaa.

Perussuomalaisten näkemyksen mukaan Helsingissä tulisi olla kohtuuhintaisia asuntoja, joissa työssäkäyvät ihmiset voisivat asua, mutta AM-ohjelman tarkoituksena näyttää pikemminkin olevan tuoda kaupunkiin lisää maahanmuuttajia. Helsingin muuttovoitosta 70 % koostuu vieraskielisistä.

”Tässä tilanteessa lisääntyvä asuntorakentaminen ei laske asumisen hintaa, vaan lähinnä lihottaa kiinteistösijoittajien kukkaroa. Ajatus rakentaa vuokra-asuntoja alueille, joille hyväosaisuus on tiivistynyt, ei vähennä segregaatiota. Todennäköisemmin se johtaa siihen, että työssäkäyvät lapsiperheet muuttavat pois Helsingistä, eivätkä nämä suunnitelmat ainakaan lisää Helsingin houkuttelevuutta uusien veronmaksajien silmissä”, Halla-aho pohtii.

Nykyisten kaupunkilaisten lähiluontoalueet, viihtyvyys ja palvelut on turvattava. Perussuomalaisia hiertää AM-ohjelmassa erityisesti Malmin lentokentän osoittaminen yhdeksi keskeisimmistä aluerakentamiskohteista.

”Sen lisäksi, että hyllyvälle savimaalle rakentaminen on kallista ja kaikkea muuta kuin ilmastoystävällistä, hukataan samalla kulttuuriperintöä, lentokoulutusta, varalaskukenttä ja osa huoltovarmuutta. Valtuuston jokin aika sitten julistama ilmastohätätila jää julistukseksi, joka ei vaikuta käytännön toimintaan, muutoinhan Malmin kentälle ei rakennettaisi”, Halla-aho moittii.

Helsinki on ollut vuosia tilastokeskuksen mukaan Suomen vetovoimaisimpia kuntia, mutta tänä vuonna ennakkotietojen mukaan Helsinki ei enää houkuttele, vaan on pudonnut 20 vetovoimaisimman kunnan joukosta. Viesti on otettava vakavasti.

Helsingissä 12.11.2020

Lisätietoja:

Jussi Halla-aho
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa