Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmä ja Perussuomalainen Helsinki vastustavat suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin

Tiedote 2.3.2016
Julkaisuvapaa heti

Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmä ja Perussuomalainen Helsinki vastustavat suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin.

Valtuustoryhmän mielestä suurmoskeijahanke ei ole yleishyödyllinen, joten Helsingin kaupungin ei tulisi edistää hanketta veronmaksajien varoilla tai alle markkinahintaisten tonttien luovuttamisella Helsingin paraatipaikoilta, jollainen mm. Hanasaari meren ääressä on. Asuntopulasta kärsivä Helsinki kaipaa asuntoja ja veronmaksajia asuntoihin. Moskeijoiden verotuotto on nolla.

Hanketta on käyty esittelemässä valtuustoryhmällemme. Suunnitteilla on keskus, jossa moskeijan lisäksi olisi myös urheilu- ja harrastetiloja. Hankkeen toteuttamisen väitetään helpottavan maahanmuuttajien kotoutumista. Väite on varsin kyseenalainen eikä siitä liene tutkimustietoa ainakaan Suomessa.

Suurmoskeijahankkeen rahoitus on saamiemme tietojen mukaan suurimmaksi osaksi tulossa Bahrainista, missä sunnien ja shiia-muslimien välit ovat välillä kärjistyneet yhteenotoiksi. Uskonnollisten välienselvittelyjen riski Suomessakin voi kasvaa, jos Helsinkiin rakennetaan vain yhtä aatesuuntaa palveleva suurmoskeija.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä maahanmuuttajien eriytyminen omiin tiloihinsa ei lähtökohtaisesti edistä integroitumista. Omien jättiläistilojen järjestäminen maahanmuuttajille ei edistä kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Kaupungin tehtävä on varmistaa kaikille kaupunkilaisille yhdenvertaiset ja samat palvelumallit, eikä eriyttää uskonnollisin perustein osaa palveluja tietylle ryhmälle.

Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmä ja Perussuomalainen Helsinki esittävät, että Helsingin kaupunki toimii kaupunkilaisten suuren enemmistön edun mukaisesti eikä kiirehdi tai taloudellisesti edistä hanketta millään tavalla.

Lisätietoja:
Mika Raatikainen
Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja
puh. 044-5603780

Markku Saarikangas
Perussuomalainen Helsinki puheenjohtaja
puh. 040 -0361018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa