Helsinkiläisten saatava äänestää suurmoskeijan rakentamisesta

Perussuomalainen Helsinki ry:n ja Helsingin PS-Nuorten kannanotto – julkaisuvapaa: 16.11.2017

Perussuomalainen Helsinki ry ja Helsingin Perussuomalaiset Nuoret kannattavat perussuomalaisten valtuutettu Mari Rantasen kuntalaisaloitetta kunnallisesta neuvoa-antavasta kansanäänestyksessä Helsinkiin suunnitellusta suurmoskeijahankkeesta. Mikäli 4 % kaikista yli 15-vuotiaista helsinkiläisistä allekirjoittaa aloitteen, Helsingin kaupunginvaltuuston on käsiteltävä aloite ja päättää, järjestetäänkö esitetty kansanäänestys. Perussuomalainen Helsinki ry ja Helsingin Perussuomalaiset Nuoret kokevat, että suurmoskeijahanke toteutuessaan vaikuttaisi hyvin negatiivisesti Helsingin kaupungin turvallisuuteen ja kulttuurilliseen kehitykseen.

”Pormestari Jan Vapaavuori ja monet muut poliitikot olivat kuntavaalikampanjoissaan hyvin kriittisiä suurmoskeijahanketta kohtaan. Kuitenkin kaupungin byrokratian rattaissa hanke on jatkanut etenemistään. Suurmoskeijahanketta ei saa päästää etenemään ilman helsinkiläisten hyväksyntää kabinettipäätöksillä vaalilupauksista välittämättä. Perussuomalaiset ovatkin olleet hanketta vastaan johdonmukaisesti ja haluavat tuoda sen kansan tuomiolle” linjaa Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Suurmoskeijahankkeessa on paljon hyvin kyseenalaisia ulottuvuuksia. Monissa Länsi-Euroopan maissa moskeijoista on tullut radikaalin ja ihmisoikeuksia vastustavan ja terroristista jihadia tukevan islamin saarnakeskuksia. Vastaava näyttäisi toteutuvan Helsingin suurmoskeijahankkeen kohdalla. Rahoitus moskeijaan kun on tulossa Saudi-Arabian ja Bahrainin islamistimonarkioista, jotka ovat tunnettuja uskonsotien lietsomisesta, uskonnollisten vähemmistöjen vainoamisesta ja naisten oikeuksien sortamisesta.

”Suurmoskeijan edustamat arvot olisivat täysin vastakkaisia Suomen demokraattisen ja tasa-arvoisen arvomaailman kanssa. Suomesta on jo nyt lähtenyt merkittävä määrä jihadisteja taistelemaan Isisin riveihin ja viattomien veri on vuotanut jopa Turussa jihadistin toimesta. Meillä ei ole suomalaisten turvallisuuden takia varaa lisätä islamistien toimintamahdollisuuksia Helsingissä. Suurmoskeijahanke on hylättävä ja jos poliitikot eivät sitä itse tee, on helsinkiläisille annettava mahdollisuus torjua se kansanäänestyksen muodossa.” Toteaa Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Oskar Viding.

Lisätietoja:
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
Perussuomalainen Helsinki ry
markku.saarikangas@nullgmail.com
0400-361018

Oskar Viding
puheenjohtaja
Helsingin Perussuomalaiset Nuoret
oskar@nullviding.fi
050-5670913

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa