Minne katosi Posti ja sen tuottamat peruspalvelut?

Posti on kutistanut omien palvelupisteidensä määrän Helsingissä viiteen. Posteja putoilee kuin sieniä sateella, kuten Vuosaari (yli 38 000 asukasta), Kannelmäki (noin 13 000 asukasta), Kontula (yli 13 000) asukasta)…? Voimme vain kuvitella mikä on kehitys syrjäseuduilla.

Posti tuottaa voittoa ja jakaa osinkoa tänäkin vuonna valtiolle 18 miljoonaa. Samalla katoaa jälleen 682 työpaikkaa Postin karsiessa toimintojaan sekä kulujaan. Herääkin kysymys – onko ahneudella enää mitään rajaa yhteiskunnassamme?

Postin seikkailu kansainvälisessä logistiikkakilpailussa on maksanut jo tarpeeksi suomalaisille veronmaksajille. Puhumattakaan siitä mitä maksoi Postin lanseeraaminen Itellaksi ja taas takaisin Postiksi.
Postin peruspalvelut, ne joiden takia Posti on olemassa, eivät enää saa huonontua. Postin on aika palata juurilleen ja keskittyä ydinalueeseensa – turvata suomalaisten postipalvelut riittävällä tasolla. Postilaki määrittelee mm.: “…turvata postipalveluiden ja erityisesti yleispalvelun saatavuus tasapuolisin ehdoin koko maassa.”

Postin Group esittelee kaikelle kansalle verkkosivuillaan arvot, joiden pohjalta yritys liiketoimintaansa harjoittaa.
Ne ovat:

  • Menestyminen asiakkaan kanssa
  • Kehittyminen ja innovointi
  • Vastuun ottaminen
  • Yhdessä onnistuminen

Mitä nuo lauseet oikeasti merkitsevät? Pelkkää sanahelinääkö? Vai onko niin, että tavallinen kansalainen ei enää ole postille asiakas?

Toimiva palvelupisteverkko on ehdoton edellytys, jotta kansalasten peruspalvelut turvataan postipalveluiden suhteen. Emme voi edellyttää, että ikäihmiset pystyvät käyttämään itsepalvelupisteitä tai tietotekniikan taitoja edellyttäviä palveluja tai matkustamaan kaupungin osasta toiseen ostaakseen kirjeeseensä postimerkin.

Monien asiamiespostien palvelutaso ei ole riittävä. Kioskilla tai huoltoasemalla heikentyvät kaikki palvelut kun sinne syntyy postipiste. Alhainen hinta estää yrittäjiä palkkaamasta tarvittavaa ja osaavaa henkilökuntaa, jolloin palvelun taso on olematon. Kaikki jonottavat, kukaan ei ole tyytyväinen. Jos posti siirtää toimintaansa asiamiesposteihin ja sulkee omia toimipisteitään, sen on turvattava asiamiespostin riittävät resurssit ja kustannettava asiamiespostin edellyttämä ammattihenkilöstön lisäys.

Helsingin Perussuomalaiset eivät hyväksy nykytilannetta, jossa Posti kylmästi vain maksimoi voittoansa ja josta nauttivat vain Postin johtajat.

Perussuomalainen Helsinki
Markku Saarikangas
puheenjohtaja
puh. 0400 – 361 018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa