Perussuomalaiset vetoavat leikkipuisto Lammen tulevaisuuden puolesta

Perussuomalaisten Helsingin piiri sekä sen paikallinen yhdistys Kontulan Perussuomalaiset ry vetoavat kaupunkiin leikkipuisto Lammen puistorakennuksen peruskorjauksen tai uudisrakennuksen rakentamisen puolesta.
Leikkipuisto Lampi suljettiin homeongelman vuoksi vuonna 2012, jolloin varhaiskasvatusvirasto otti leikkipuisto Lammen korjausohjelmaansa vuodelle 2016. Vuonna 2014 leikkipuisto Lampi on kuitenkin tiputettu korjausohjelmasta kokonaan pois.
Leikkipuisto Lammen ympäristössä asuu noin 12.000 helsinkiläistä ja alueella on noin 2.000 kaupungin vuokra-asuntoa. Näistä asukkaista noin 1.500 on alle kouluikäisiä ja liki 2.000 kouluikäistä. Lisäksi leikkipuisto Lammen välittömässä läheisyydessä on useita isoja päivähoitopaikkoja sekä ala- ja yläaste. Syksyllä alkava remontti läheisellä Keinutien ala-asteella nostaa leikkipuisto Lampeen rajautuvan Vesalan ala-asteen oppilasmääräksi yli 800. Kaupunki on panostanut leikkipuisto Lammen ympäristöön sijoittamalla mm. pronssista veistostaidetta alueelle.
Perussuomalaiset haluavat muistuttaa myös siitä, että kaupunki ja valtiovalta painostavat kouluja kasvattamaan iltapäivätoiminnan ryhmiä ilman, että tätä kuitenkaan mitenkään resurssoidaan. Vesalan ala-aste on jo nyt, saatikka Keinutien remontin alkamisen jälkeen, ns. tilanahtauskoulu. Koululla ei ole ole tarjota iltapäiväkerholle muuta kuin luokkatiloja.
Iltapäivätoiminnan tulisi kuitenkin täyttää edes jonkinlaiset laatukriteerit myös tilojen suhteen. Perussuomalaiset katsovat, ettei oppilaiden ole mielekästä jatkaa iltapäivätoimintaa samassa luokkatilassa, jossa he ovat jo työskennelleet koko päivän. Sulkemalla leikkipuisto Lampi vähennetään lasten käytössä olevia tiloja sekä koulujen iltapäivätoiminnan että muun käytön osalta. Perussuomalaiset huomauttavat, että alueen kouluissa on useita erityisryhmiä ja mm. koulunkäyntiavustajista on pulaa. Mikäli heidän työpanostaan siirretään iltapäivätoimintaan, on se suoraan pois koulunkäyntityöstä.
Perussuomalaiset näkevätkin leikkipuistotoiminnan jatkamisen mahdollisuutena tukea perheitä ja taata hyvä varhaiskasvatusympäristö lapsille. Mielestämme on tärkeää huomioida alueen perheiden aktiivisuus ja huoli lastensa hyvästä elinympäristöstä. Perussuomalaisten ohella monet alueen toimijat, kuten Mikaelin seurakunta, alueen koulut ja päiväkodit, seisovat leikkipuisto Lammen toiminnan palauttamisen takana. Perussuomalaiset vaativatkin sekä leikkipuiston Lammen saattamista takaisin lasten käyttöön välittömästi väliaikaisratkaisujen avulla että peruskorjauksen toteuttamista alkuperäisessä aikataulussaan.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa