Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä vastustaa terveyspalvelujen yksityistämistä Helsingissä

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi viime viikon tiistaina kahden yksityisen terveysaseman väliaikaisena mainostetun kokeilun. Päätös saattaa hyvinkin avata Pandoran lippaan Helsingin sote-palveluiden ja monien muidenkin julkisten palveluiden yksityistämiseen.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Aleksi Niskanen (ps.) esitti kokouksessa yksityistämiskokeilun hylkäämistä. Lautakunnan enemmistö päätti kuitenkin hyväksyä sosiaali- ja terveysviraston suunnitelman kahden helsinkiläisen terveysaseman ulkoistamiskokeilusta.

Vuosikymmenten ajalta on paljon esimerkkejä siitä, kuinka väliaikaisiksi mainostetut hankkeet ovat tosiasiallisesti jääneet pysyviksi. Niskasen mukaan myös tämä ulkoistamiskokeilu voi johtaa siihen, että yhä useampi helsinkiläinen terveysasema yksityistetään ja ajan myötä vaarannetaan koko julkisten palveluiden olemassaolo.

Yksityisillä terveyspalveluiden tarjoajilla on toki erittäin tärkeä rooli terveyspalveluiden tarjoamisessa, mutta jos kunnan peruspalvelusta tehdään voittoa tavoittelevaa toimintaa, se sotii hyvinvointiyhteiskuntamme perusperiaatteita vastaan. Lautakunta teki ennen kaikkea ideologisen valinnan siitä, että Helsingin terveyspalveluita aletaan yhä enenevissä määrin yksityistää.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä suhtautuu yksityistämiseen kriittisesti. Vanhusten hoitokotipalveluissa on jo nähty varoittavia esimerkkejä terveyspalveluiden yksityistämisestä. Perussuomalaiset katsoo, että julkisten palveluiden kehittäminen ja laatuun panostaminen on huomattavasti järkevämpi vaihtoehto kuin nostaa kädet pystyyn ja yksityistämällä hoitopalvelut keskittyä tavoittelemaan ainoastaan halvinta hintaa.

Asia etenee seuraavaksi Helsingin kaupunginhallituksen käsittelyyn ja siitä eteenpäin valtuustoon päätettäväksi.

Lisätietoja
Mika Raatikainen
Helsingin perussuomalaisten
valtuustoryhmän puheenjohtaja
p. 0505121372

Aleksi Niskanen
Varavaltuutettu
Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen (ps.)
aleksi.niskanen@nulleduskunta.fi
Puh. 09 432 4017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa