PS esitti Helsinki-lisän palauttamista 1-3-vuotiaille, kukaan muu ei kannattanut – valtuutettu Kopra: ”Surullista”

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksessa käsiteltiin tiistaina 14.12.2021 toimialan vuoden 2022 tulosbudjettia. Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja lautakunnan jäsen Pia Kopra esitti, että tulosbudjettiin varataan varoja kotihoidontuen Helsinki-lisän palauttamiseen 1–3-vuotiaille lapsille.

Yksikään muu puolue ei esitystä kannattanut. Kopra jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

– Säästöjä on haettu aivan vääristä kohteista eli lapsista ymmärtämättä, ettei Helsinki-lisän poistolla todellisuudessa edes saada säästöjä. Kaupungin päiväkodeissa varhaiskasvatus on yksikkökustannuksiltaan selvästi kalliimpaa, kuin kotihoidossa. Päiväkotipaikoista ja koulutetusta henkilöstöstä, erityisesti varhaiskasvatuksen opettajista ja varhaiskasvatuksen erityisopettajista on huutava pula, Kopra muistuttaa.

Kopran mukaan jotkut yksityiset varhaiskasvatuksen palveluntuottajat ovat lopettaneet toimintansa vuonna 2021 ja riski, että toiminnan lopettajia tulee vielä lisää vuonna 2022 on ilmeinen.

– Kun yksityinen toimija lopettaa siirtyvät lapset kunnalliselle puolelle. Tämä vaatii lisää henkilökuntaa kunnalliselle puolelle, joka jo nyt kärsii henkilöstöpulasta.

Turvallinen lapsuus on lapsen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä. Koti on erityisesti taaperoikäiselle paras paikka ja omat vanhemmat parhaimpia hoitajia. Surullista, ettei tälle löydy ymmärrystä muilta puolueilta, sanoo Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mari Rantanen.

Lisätietoja:

Mari Rantanen

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja

040 571 5371

marirantanen@nullelisanet.fi

Pia Kopra

Kaupunginvaltuutettu

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen

korpapia@nullgmail.com

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa