Infotaulu Helsingin ainutlaatuisten kahden olympiakisakylän kunniaksi

Helsinki on maailman ainoa olympiakaupunki mihin on rakennettu 2 eri taloryhmittymää eli olympiakylää urheilijoiden majoittumiseen – ensin vuoden 1940 peruttuihin olympialaisiin Koskelantien pohjoispuolelle ja myöhemmin kisakylä vuoden 1952 olympialaisiin Koskelantien eteläpuolelle. Molemmat ovat edelleen ulkoisesti hyvin samannäköiset kuin valmistuttuaan.
Suunnitteluryhmään kuului mm. Alvar Aalto.

Helsingin olympialaiset olivat historian ensimmäiset olympialaiset, jossa urheilijat majoitettiin tulevaan pysyvään asuntokäyttöön suunniteltuihin kerrostaloihin. Helsinki oli siis kestävän kehityksen edelläkävijä mitä olympialaisiin tulee.

Kahden olympiakylän olemassaolo on jäänyt liian vähälle huomiolle ja siksi esitänkin, että Helsingin kaupunki selvittäisi, voitaisiinko sopivaan, näkyvään paikkaan esimerkiksi Koskelantien-Mäkelankadun nurkille pystyttää kookas, näkyvä infotaulu olympiarenkaineen. Koska asia kiinnostaa myös Suomessa matkailevia ulkomaisia turisteja, info olisi hyvä saada myös muilla kuin kotimaisilla kielillä – mahdollisesti infotaulu voitaisiin toteuttaa digitekniikalla.

Helsingissä 11.03.2020

Raatikainen Mika
Valtuustoryhmän puheenjohtaja
Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa