Palomiesten palkkaohjelma

Helsingin pelastuslaitoksella palomiesten palkkataso on jäänyt muiden pääkaupunkiseudun pelastuslaitosten palkkatasosta jälkeen.

Helsingin pelastuslaitoksen palomiehet tekevät työtä sekä pelastus- että ensihoitotehtävissä ja Helsingin tehtävämäärät ovat maan suurimpia. Helsinkiä kohti suuntautuva väestöpaine ei helpota tilannetta jatkossakaan. Lisäksi Helsingissä pelastustoimen osaamisvaatimuksiin liittyy erityispiirteitä, joita ei ole muualla maassa.

Palomiehistä käydään pääkaupunkiseudun kuntien kesken jatkuvaa kilpailua. Nähtävissä on myös merkittävää siirtymää yksityiselle sektorille. Helsingin maksamien palkkojen tulee olla kilpailukykyisiä, jotta pelastuslaitoksemme pysyy työntekijöille houkuttelevana. Maan korkeimmat asumiskustannukset ja matalin palkkataso luo tilanteen, jossa Helsinki saattaa hävitä kilpailun hyvistä työntekijöistä.

Esitämme, että Helsinki asettaa pelastuslaitokselle palkkaohjelman, jolla palomiesten palkat saataisiin lähikuntiin nähden kilpailukykyiselle tasolle.

Helsingissä 11.03.2020

Rantanen Mari
Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa